Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Huset er pakket med oplevelser

Anledningen til åbent hus er at give gæsterne mulighed for at få et indblik i uddannelser, hvor man arbejder med mennesker. Foto: Randi Kofoed Jørgensen.
Kom til åbent hus på SOSU-skolen i Nykøbing.

NYKØBING: Torsdag 9. november åbner SOSU Nykøbing Falster dørene og inviterer alle interesserede indenfor til oplevelser og information om sundhed, omsorg og pædagogik. Det sker fra klokken 16 til 19 - de første 100 gæster får en goodiebag

Anledningen til åbent hus er at give gæsterne mulighed for at få et indblik i uddannelser, hvor man arbejder med mennesker. Med til arrangementet har skolen også inviteret arbejdsgivere fra Lolland Kommune, Guldborgsund Kommune og Vordingborg Kommune, som søger elever til oplæring på ældreområdet, handicapområdet og i skoler og dagtilbud. Skolens uddannelseskonsulenter vil også være til rådighed for vejledning.

Flere af eleverne på skolen har i skrivende stund travlt med at forberede den store dag, hvor der forventes at komme rigtig mange besøgende. Elevrådet på skolen hjælper også til ved åbent hus og forperson for elevrådet Sarah Jonassen glæder sig:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Åbent hus er en festlig dag på SOSU-skolen, hvor vi elever har mulighed for at vise vores uddannelser frem. Jeg går på hovedforløbet på uddannelsen til social- og sundhedsassistent og jeg er glad for det. Det har givet mig en høj faglighed og erfaring fra mine oplæringsperioder som kommende sundhedsprofessionel. Det vil jeg rigtig gerne vise frem ved åbent hus. Og så har vi bare en fed skole, hvor der sker en masse, fortæller hun.

Et væld af muligheder

På dagen bliver huset da også fyldt med et væld af muligheder for både sjove og lærerige aktiviteter.

Elever på grundforløb 1 planlægger at lave ansigtsmaling som et eksempel på en kreativ, pædagogisk aktivitet, som relaterer til uddannelsen pædagogisk assistent. De vil også vise deres projekt frem, hvor de i denne uge arbejder på at lave en avis.

Gæsterne kan få en rundtur i skolens kopi af en børnehave eller i ”Det Pædagogiske Laboratorium” og høre om uddannelsen til pædagogisk assistent og hvad man laver på uddannelsen. Man kan også prøve på egen krop, hvordan det er at have et handicap eller man kan prøve computerspil med hele kroppen på Active Floor.

I skolens kopi af en hospitalsstue kan gæsterne få målt deres blodtryk, puls og iltmætning i blodet af elever fra uddannelsen til social- og sundhedsassistent. Eller de kan prøve at stikke i såkaldte stikkepuder med rigtige kanyler eller lære hvordan man doserer medicin.

I ”Fru Hansens Lejlighed” som er en tro kopi af en ældrebolig, der anvendes i undervisningen til blandt andet uddannelsen til SOSU-hjælper, kan gæsterne prøvesmage mad, der tilberedes til ældre med synkebesvær, eller man kan kigge sig omkring i ”Fru Hansens” hjem.

I det hele taget kommer der til at være rigtig meget, man kan opleve under arrangementet. Ikke mindst er det også dagen, hvor tre helt nye læringsstationer indvies på skolen. De er en del af et projekt på skolen om naturvidenskabelig og teknologisk læring, som Novo Nordisk Fonden støtter. De tre nye læringsstationer er de første ud af i alt 12 stationer, og de fokuserer på henholdsvis ernæring, kropsværdier og beregning.

  • Anledningen til åbent hus er at give gæsterne mulighed for at få et indblik i uddannelser, hvor man arbejder med mennesker. Foto: Randi Kofoed Jørgensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Halv milliard på vej: Lokale boligejere foran økonomisk indsprøjtning

Guldborgsund

Stolt revydirektør: - Jeg tænker, at den er hjemme

Lokal nyt

Langt fremme på landsplan: Så ofte flyver lægehelikopteren til Sydhavsøerne

Sport

Emma fra Lolland ror sig direkte i finalen ved EM

Guldborgsund

Kæmpe kendis-træf før stor premiereaften

Politik

Bøllebank til de andre borgmestre! Sikrede sig Folkemøde-hattrick

Guldborgsund

René Christensen i cykel-uheld på Folkemødet

Sport

Sådan starter de lokale talenter ved cykelløb i Nakskov og Nysted

Sport

Cykelfest i weekenden - Stor DM-generalprøve i Nakskov og Nysted

Samfund

Alarmselskaber opkrævede ulovlige gebyrer

Guldborgsund

Igen, igen, igen: Indsætter togbusser

112

Bedste ven til 33-årig tiltalt kendte 13-årig pige, der blev bortført

Nykøbing

Hund fik antændt komfur: Brand i lejlighed i Nykøbing

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Indland

Hidtil usete gps-forstyrrelser blev registreret på Bornholm i maj

Annonce
Annonce
Lolland

En streg i regningen: Lang næse til Langø

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

Lolland-Falster

"Jeg bliver gal over at se, hvor få penge der afsættes"

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

Nordfalster

"Fællesskabsmakker" blev gennempryglet i fængslet

Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG

Lokal nyt

Sænker lokale elpriser igen: Så meget er de faldet siden energikrisen