Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

SVANE APOTEK HAR FORLÆNGET AFTALEN

Nykøbing F. Svane Apotek har som det eneste apotek på Lolland-Falster alligevel valgt at påtage sig vagtforpligtigelsen. Foto: Svane Apotek
Nykøbing F. Svane Apotek sikrer fortsat let adgang til receptpligtig medicin for akutte henvendelser: Apoteket fortsætter nemlig med vagtordningen for Nykøbing Falster og lokalområdet de næste 5 år.

LOLLAND-FALSTER: Svane Apoteket på Slotsbryggen I Nykøbing har forlænget aftalen med Lægemiddelstyrelsen om fortsat at være egnsdelens vagtapotek, og det til trods for at Lægemiddelstyrelsen har haft overordentligt vanskeligt ved at få landets apoteker til at påtage sig vagtforpligtigelsen.

Dette skyldes at vagtforpligtigelsen er ressourcemæssig tung, og den massive mangel på faglært personale gør det meget vanskeligt at løfte opgaven. Netop den massive mangel på især farmakonomer har bevirket, at mange apoteker landet over i den senere tid lukker ned for deres afdelinger. Senest har kollegaen i byen nedlukket deres apoteksfilial på Østerbro i Nykøbing pga. manglende faglært personale.

Nykøbing F. Svane Apotek har som det eneste apotek på Lolland-Falster alligevel valgt at påtage sig vagtforpligtigelsen. Det betyder, at befolkningen også her fra årsskiftet kan få adgang til akutmedicin alle ugens dage inkl. helligdage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi påtager os vagtordningen, fordi vi føler et ansvar overfor vores kunder. Det er trygt at vide, at man har et apotek i nærheden, hvor man i akutte situationer kan hente sin receptpligtige medicin udenfor den almindelige åbningstid, men det er en personalemæssig udfordring at få vagterne besat, hvilket nok er baggrunden for, at flere og flere apoteker ikke har søgt om at blive vagtapotek. Og jeg kan godt forstå dem, udtaler apoteker, Betina Kjær Hansen i en pressemeddelelse.

Rammerne for vagtordningen er reguleret af Lægemiddelstyrelsen, og det er således myndighederne som bestemmer vagtåbningstiden og de lovmæssige gebyrer i vagten. Rammerne for vagtordningen tilstræber, at kunder med akut brug for nødvendig medicin skal have adgang til apoteket i ydertimerne. Derfor reserveres tidspunkterne på hverdage fra klokken 8 til 9 og klokken 18 til 19, lørdag fra klokken 8 til samt14 til 18, og på alle søn- og helligdage fra klokken 10 til 13 til ekspedition af akutte recepter. Ved ekspedition af ”ikke-vagtrecepter”, hvilket vil sige recepter som er mere end 24 timer gamle, pålægges et vagtgebyr på 20,65 kroner jf. lovgivningen. Beløbet er en kompensation for de ekstra lønudgifter, som apoteket har til aflønning af personalet i ydertimerne og på søn- og helligdage.

Apotekets almindelige åbningstider vil derfor være fra klokken 9 til 18 på hverdage og lørdage fra klokken 9 til 14.  Disse tider er nøjagtigt de samme som de sidste 5 år, hvor apoteket har haft vagtordningen. Inden for den almindelige åbningstid opkræves der naturligvis ikke et vagtgebyr, og apoteket vil fortsat gøre sig umage med at give kunderne en god service, men grundet mangel på personale, så kan ventetid desværre ikke undgås.

De nye åbningstider kan ses på apotekets hjemmeside.

  • Nykøbing F. Svane Apotek har som det eneste apotek på Lolland-Falster alligevel valgt at påtage sig vagtforpligtigelsen. Foto: Svane Apotek
Annonce
Annonce
Annonce
112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen