Annonce
Lolland

BISTROSTEMNING PÅ LANGØ HAVN

Fra den lille terrasse bag havnegrillen er der en herlig udsigt over lystbådehavnen i Langø. Det var faktisk denne ugenerte plet, som Piotr Gasiorowski og Christine Leth-Møller faldt for i en grad, så de nu har forpagtet spisestedet på Langø havn. Foto: Lisbet Rasmussen 
Lørdag 1. april åbner Langø Grill og Fiskebar med nyt forpagterpar, som tilbyder lækre retter primært fremstillet af lokale råvarer.

LANGØ: Der kommer andet end grillkyllinger og pølsemix på tallerkenerne, når det nye forpagterpar, Piotr Gasiorowski og Christine Leth-Møller, slår dørene op for havnegrillbaren på Langø havn, som i samme anledning skifter navn til Langø Grill og Fiskebar.

Lige nu har parret travlt med at fikse den lille svenskrød-malede træbygning op både ude og inde, inden de om en månedstid tager imod de første gæster.

- Der vil stadig være grillmad på menukortet, men en lidt anderledes slags, fortæller Christine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kan eksempelvis være en gang traditionel engelsk fish & chips - tilberedt af fisk landet i Langø havn og kartofler dyrket i Lollands jord. Dertil en smumset tatarsauce.

Eller hvad med en fiskeburger med lokalt fanget fisk puttet ind i en lækker briochebolle sammen med hjemmelavet garniture?

Også moules frites - den belgiske signaturret bestående af muslinger og pomfritter - vil være at finde på Langø Grill og Fiskebars menukort.

Grøn erfaring

- Vi satser på at tilbyde retter, som er sådan lidt bistro-agtige, fortæller Christine og Piotr, som begge har erfaringer fra restaurationskøkkener, hvor grøn gourmetmad lavet fra bunden har været dominerende.

Vi satser på at tilbyde retter, som er sådan lidt bistro-agtige.

Christine Leth-Møller og Piotr Gasiorowski

Piotr Gasiorowski, som stammer fra Polen og taler både engelsk og dansk, har  senest arbejdet i køkkenet hos restaurant Gonzalez-Feilberg på Axeltorv i Nakskov og i det netop lukkede Spiseriet ved Den grønne Verden i Søllested.

Christine Leth-Møller, som stammer fra Aarhus-området, har erfaringer fra økologisk gartneri og har blandt andet også arbejdet i køkkenet på Onsevig-restauranten Den fuldkomne Fisker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Venter på glamping

På længere sig har Christine og Piotr planer om at åbne en restaurant og en glampingplads på området bag den gamle skole i Langø.

Glamping er en sammentrækning af glamour og camping og dækker over en ny slags campingpladser, hvor gæsterne kan overnatte under anderledes og mere komfortable forhold, end traditionelle campingpladser ellers tilbyder.

Da planerne om Langø Glamping for næsten et år siden blev præsenteret for Langøs indbyggere på et borgermøde, var der kun lokale klapsalver og glad forventning til Christine og Piotrs glampingplaner, som siden har været i kommunal sagsbehandling i forbindelse med en ny lokalplan.

- Vi håber, at lokalplanen for glampingpladsen snart ligger klar, så vi kan komme i  gang med at realisere vores planer  og forhåbentligt åbne glampingpladsen her til sommer, lyder det fra Christine og Piotr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lille perle ved havnen

- Vi tænker også på at gøre Langø Grill og Fiskebar til et morgenmadssted - både for vores egne gæster på glampingpladsen og for gæster, som overnatter i Langøs B&B og Air B&B-steder, fortæller Christine.

Hun og Piotr ser også frem til at arrangere aftener i deres nye grill-biks med jazz eller harmonikamusik.

Som Christine og Pjotr nærmest drømmende og i kor siger:

- Så kan vi grille fisk udenfor og servere gode øl til, mens musikken spiller, og vi i det hele taget nyder livet sammen med vores gæster her på Langø Havn.

  • Fra den lille terrasse bag havnegrillen er der en herlig udsigt over lystbådehavnen i Langø. Det var faktisk denne ugenerte plet, som Piotr Gasiorowski og Christine Leth-Møller faldt for i en grad, så de nu har forpagtet spisestedet på Langø havn. Foto: Lisbet Rasmussen 
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken