Annonce
Lolland

Bokser med Parkinson

Connie Rasmussen fik Parkinson-diagnosen for halvandet år siden. I dag bokser hun sig på afstand af sygdommen - her med Berner Friis Hansens plethandsker som sparring. Foto: Lisbet Rasmussen
Erfaringer viser, at boksetræning er godt for mennesker, som er ramt af Parkinson. Snart åbner nyt tilbud i Nakskov, hvor sygdommen kan få én på lampen.

NAKSKOV: Selvom Connie Rasmussen kun har prøvet boksetræning to gange, er hun ikke i tvivl om, at det hjælper på de symptomer, hun har på den Parkinson, hun fik konstateret for omkring halvandet år siden.

- Jeg er helt sikker på, at det hjælper med boksetræning. Jeg kan mærke det, selvom jeg kun har været til træning to gange, siger 67-årige Connie Rasmussen, som faktisk har tyvstartet på boksetræningen for Parkinson-ramte i Nakskov.

Connie havde misforstået de informationer, hun havde fået fra Parkinson-foreningen om, at der ville starte boksetræning i Nakskov allerede i september.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Introduktionen af Parkinson Boxing foregår først søndag 8. oktober mellem klokken 14 og 16 i den gamle sportshal på Bregnevej i Nakskov. Og så går selve holdet i gang med at træne tirsdag 11. oktober mellem klokken 15.45 og 16.45, uddyber Berner Friis Hansen, som står for træningen på  Parkinson Boxing-holdet og som med glæde tog imod Connie og lavede et program specielt for hende, da hun cirka en måned for tidligt mødte op for at træne.

God effekt

Som "tyvstarter" kan 67-årige Connie Rasmussen kun opfordre andre, der er ramt af Parkinson, til at deltage i boksetræningen:

- Jeg kan ikke forestille mig andet, end at det hjælper. Den måde, som Parkinson viser sig hos mig,  er, at jeg er ramt på balancen og evnen til at koordinere. Lige præcis de ting kan boksetræning gå ind og hjælpe med, så sygdommen nærmest går i stå, og så jeg ved at træne nærmest kan skubbe en masse af det meget ubehagelige ud i fremtiden.

Parkinson kan ikke helbredes. Derimod kan sygdommen holdes i ro eller udvikle sig i et langsommere tempo, hvis man medicineres korrekt og træner fornuftigt.

Ud over boksetræningen går Connie til fysioterapeut og bader desuden tre gange om ugen i varmt vand i Nakskov Idrætscenter.

- Det er luksus at bade i varmt vand. Til gengæld er det hårdt arbejde at boksetræne. Men det hele hjælper, så jeg bliver ved, siger Connie Rasmussen smilende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Boksning vinder frem

Parkinsonforeningen og Danmarks Bokse-Union har indgået et samarbejde om at træne mennesker med Parkinson.

- VI rammer virkelig ind i et områder, hvor der er brug for hjælp, siger Berner Friis Hansen, som efter en 10-årig karriere som elitebokser nu i mange år har brugt boksetræning over for både sportsfolk på eliteplan og sårbare patientgrupper med eksempelvis kræft - og nu også med Parkinson.

- Boksning som træningsform giver meget på det koordinerende område. Træningen er også stabiliserende og kan holde sygdommen på afstand, når man træner, siger Berner Friis Hansen, som træner Parkinson-ramte i Nykøbing F. og snart også i Nakskov.

Omkring 170 mennesker på Lolland-Falster har diagnoser Parkinson - men muligvis lider mange flere af den autoimmune sygdom. Heldigvis findes der i dag gode måder at holde sygdommen i ave på - blandt andet en korrekt medicinering sammen med masser af motion på den rigtige måde, eksempelvis boksetræning.

  • Connie Rasmussen fik Parkinson-diagnosen for halvandet år siden. I dag bokser hun sig på afstand af sygdommen - her med Berner Friis Hansens plethandsker som sparring. Foto: Lisbet Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Nykøbing

Landsdækkende kæde åbner i nye lokaler i Nykøbing: Se hvornår her

112

Hastede mod "gårdbrand" - noget helt andet ventede

Indland

OK køber halvdelen af kriseramte Coop: Det kommer det til at betyde

Indland

Hjemsendt forsvarschef truer med søgsmål mod ministerium

Lolland

"Mystiske mænd" gik rundt med våben: - I år skal vi ikke have betjente i skudsikre veste frem

Lolland

Vil du eje “Smålandshavet”? Nu er den sat til salg

Trafik

Mange måneders trafik-problemer venter

Guldborgsund

Voldsomme skader: Så mange millioner skal kommunen betale

Politik

Aftale indgået: Nu fjernes de fra egne erstatningssager

Indland

Fredag ruller 25 milliarder ind på danskernes konti

Guldborgsund

Efter flere forsinkelser: Nu åbner den endelig

Rødbyhavn

Jubler over drømme-adressen: Nu åbner Lidl

Lolland

Tilmeldte sig som den første: Million-investering er sat på skinner

Rødby

Tidligt morgenuheld: Bil endte på taget

Indland

Statsministeren varsler sundhedsudspil

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sort morgen på Falster: Mange borgere ramt af strømafbrydelse

Lolland

Rute 9: Ministerbesøg til Lolland er udskudt

Lokal nyt

Før forhandlinger: Vil give læger i yderområder mere tid til den enkelte patient

Lokal nyt

2023 blev endnu et hårdt år for Folketidende - men 2024 tegner langt bedre

Sundhed

Altafgørende for vores sundhed: - Vi står med en akut mangel

Rødbyhavn

Kadetter opdagede ulovlig kniv: Udenlandsk mand straffet

Guldborgsund

Ekstra rejsetid: Indsætter togbusser på flere afgange