Annonce
lolland

Kunder i butikkerne på egen hånd

Nakskov satser på at blive den første handelsby med ubemandede butikker i bybilledet. Foto: Nakskov Handel & Erhverv.
Ubemandede butikker er en af flere planer, som Nakskov Handel & Erhverv (NH&E) arbejder med omkring fremtiden i byens handelsgader.

NAKSKOV: Turister elsker at handle og ose rundt i fysiske butikker. Det er blandt andet baggrunden for, at Peter Jørgensen, medlem af NH&Es bestyrelse, har foreslået, at Nakskovs bymidte skal satse på en række ubemandede butikker.

Om planerne fortæller han:

- Gennem snart mange år har tendensen været, at meget detailhandel er flyttet fra fysiske butikker til nethandel. Men vi ser også en helt anden trend, nemlig øget salg til turister. Det er primært folk, der kommer fra sommerhusområderne, travle mennesker, der i hverdagen har problemer med at få det hele til at hænge sammen tidsmæssigt. De køber mange varer på nettet, fordi det er let og tidsbesparende i deres stressende tilværelse, men vi oplever, at når de er i sommerhus og har god tid, så er en af de oplevelser, de søger, at gå ud og handle. De er glade for at gå rundt i de fysiske butikker og tage sig god tid. Ofte køber de varer, de har set på nettet, hvor de følger de lokale butikker. Det er en trend, vi ser over en meget bred vifte af især nonfood-varer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når turisterne er i sommerhus og har god tid, så er en af de oplevelser, de søger, at gå ud og handle.

Peter Jørgensen

Fra provinsby til turistmagnet

Ideen med de ubemandede butikker passer godt ind i planerne om at forvandle provinsbyen Nakskov til en  oplevelses- og turistby, mener formand for NH&E, Peter Dan Petersen.

- Det vil kræve, at byen på mange områder kan servicere turister såvel som lokale døgnet rundt - ikke kun med dagligvarer fra supermarkederne og take-away samt restauranter, der har åbent næsten i døgndrift, men også et bredere varesortiment, der vil gøre det mere attraktivt at besøge byen, siger formanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Åbner med app

De ubemandede butikker kendes endnu kun fra landområder, men i samarbejde med Retail360 Box Solution, som har stor erfaring med at udvikle ubemandede butiksløsninger, er NH&E på nippet til at gå i gang med konkrete planer i Nakskovs bymidte, hvor de første kunder muligvis snart vil kunne åbne dørene til en eller flere ubemandede butikker med en app for at handel på egen hånd, mens butiksejernes arbejde bliver at fylde varer på hylderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Attraktive handelsgader

De ubemandede butikker var blot et af flere forslag, som blev nævnt under NH&Es generalforsamling, til at gøre Nakskov til en livligere handels- og turistby.

En anden plan, som allerede arbejder, er at opgradere byens museer. Dels kommer der et nyt museum i havnebygningen, dels flytter Søfartsmuseet samt Peter Freuchen-samlingen snart op i det gamle bibliotek i Klostergade, og endelig har Nakskov Lokalhistorisk Arkiv planer om at lave en udstilling med fokus på den unikke Perlestikkerbog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere liv i gaderne

- Mennesker tiltrækker mennesker, så derfor vil vi gerne have mere liv i centrum, sagde Peter Dan Petersen i sin årsberetning og fremhævede et par politiske tiltag, der kan medvirke til mere liv i centrum:

- Vi vil gerne have ind i lokalplanen, at detailhandel centreres omkring centrum, og at det vil være tilladt at konvertere butikker uden for centrum til eksempelvis beboelse. Desuden vil det være ønskeligt, at det  offentlige system placerer byrumsskabende aktiviteter i bymidten, her menes kontorer og funktioner, som giver borgertrafik for eksempel borgerservice, jobcenter, børnebibliotek og turistkontor.

  • Nakskov satser på at blive den første handelsby med ubemandede butikker i bybilledet. Foto: Nakskov Handel & Erhverv.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Lollik får kæmpejob i FC København

Vejret

Opjusterer varsel om kraftig regn: Op til 50 millimeter på seks timer

Lolland

Sikke et arbejde: Skaber luftfoto af lollandsk institution med 94.000 perler

Erhverv

PostNords brevfolk genoptager arbejdet efter kortvarig strid

Guldborgsund

Sparebehov i kommune kan være mindre end ventet

Lokal nyt

Se billederne: Fodboldfest i Nykøbing og Nakskov

Lolland

Nyt erhvervsområde har kæmpe potentiale

Guldborgsund

De livreddende øjne vender tilbage til stranden

Guldborgsund

Tilfreds citychef: - Vi har skabt en tradition

Indland

SSI registrerer årets første TBE-tilfælde i Danmark

112

12 personer fængslet i sag om sydsjællandsk narkonetværk

Guldborgsund

Scandlines-ansatte slipper for skat

Guldborgsund

Folkefest på Torvet, da Danmark fik endnu et EM-point

Lolland

Nu skal det undersøges: Skal der ligge et CO2-lager på Lolland?

Vejret

DMI lover tør sankthansaften med gode solchancer

Annonce
Annonce
112

Bil brød i brand på motorvejen: Nu er der nyt

Lolland

Lang kø, da ny sportsforretning slog dørene op

112

Slagteriansat er sigtet for at dræbe kollega på arbejdspladsen

Udland

Skuespiller Donald Sutherland er død

Vejret

Åh nej! Risiko for skybrud over LF

Sport

Danmark spillede uafgjort igen

Sport

Visma melder motiveret Vingegaard klar til Tour-forsvar