NAKSKOV: Restauratør Martin Rommel har godt travlt i de her dage, hvor han både driver restaurant Guldstuen og restaurant Surt og Sødt, der begge har deres indgang gennem receptionen i Hotel Harmonien. Men han har længe ønsket at skille tingene lidt ad.
- Guldstuen er jo også hotellets morgenmads-restaurant og en naturlig del af hotellet, men når man skal på Surt & Sødt vil jeg gerne have, at man ikke først skal gennem et hotel og spørge om vej. Det er mere oplagt, at man bare kommer ind direkte fra gaden, siger restauratøren, der nu har fået ombygget indgangspartiet i den nordlige ende af bygningen, som mange normalt ellers går forbi, hvis de parkerer i området ved SuperBrugsen og Jyske Bank.
- Egen indgang går det nemmere at designe en profil, der er vores helt egen, forklarer han og fremviser endnu et eksempel på, hvordan indretningen hele tiden forbedres:
- Jeg har købt en kæmpe glaskøler til alle de fermenteringer og syltede varer, som vi er så kendte for at lave. De skal jo ikke være gemt i et lager, men skal ses af gæsterne, siger han og oplyser, at han i fremtiden fortsat vil satse på unikke oplevelser med afsæt i det lokale.
- Jeg er ved at få nye aftaler ind med leverandører af kød og grønt, så oplevelsen samtidig bliver endnu mere lokal, siger han og oplyser, at gourmetoplevelsen hos Surt & Sødt er i den økonomiske ende.
- Lige nu har vi et koncept med et antal serveringer efter kokkens valg, som folk er utroligt glade for. Men generelt ligger vi på cirka 100 kroner for forretter, 200-250 for hovedretter og 100-150 for desserter. Så er der noget for enhver pengepung, siger han og oplyser, at han havde 327 gæster inde under Dining Week. Sidste år kom 198.
Alligevel må der gerne snart komme mere liv i byen.
- Generelt har marts været for stille, så vi glæder os til turisterne begynder at lande i byen, siger restauratøren, der hver måned skal skaffe økonomi til fem fastansatte – plus ekstra assistance, husleje og råvarer. Så trods de gode anmeldelser, skal mange gæster fortsat ind gennem både den nye og den gamle indgangsdør, inden forretningen løber rigtig godt rundt.