Annonce
Ugeavisen Lolland

RØDBY SKAL PRESSE PÅ FOR BYFORNYELSE

Stefan Schultx mener, at Mellemtorvet med hans indkøbte rådhus er vigtig for byplanen. Og han forsikrer, at det vil blive forskønnet - formentlig uden P-pladser foran fortsat. Foto: Daniel Brøns
Stefan Schultz, der ejer det gamle rådhus i Rødby og Home Multicenter, tror ikke på idéen om, at Lolland Kommune skal sætte gang i lidt akut byforskønnelse, som tre borgere i byen foreslog i sidste Ugeavis. Kun en samlet by og en samlet plan kan give kommunens opbakning. Og måske er der initiativer på vej, der kan skubbe til kommunen.

RØDBY: -Det nytter ikke noget at fjerne lidt blomsterkummer og luge lidt ukrudt, når Rødby har brug for en samlet plan.

Sådan siger Stefan Schultz, der frygter at debatten om anvendelsen af byfornyelsespegene på 5,8 millioner kroner kan udvikle sig til noget negativt for byen

- Kommunen må være klar til at iværksætte planen, hvis bare den mærker, at byen står sammen om den. Erhvervsforeningen burde derfor tage initiativ til et borgermøde, siger erhvervsmanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er da en god plan at løfte Mellemtorvet med et springvand foran rådhuset og en omlægning af trafikken, så den bliver mere sikkert efter som det bliver kørt for stærkt hen over krydset, hvor det er højre-vigepligt siger erhvervsmanden, der dog erkender, at man måske kan blive nødt til at justere planerne, fordi materialer og arbejdskraft er steget i pris.

Billigere planer

- Det kan da godt være, at der ikke bliver råd til et stort springvand på Mellemtorvet og andre dele af planen, men de fleste er enige om grundtankerne i de planer, der hidtil har været fremlagt, så jeg tror, at vi bedst at vise sammenhold og holde et borgermøde om det, siger han og opfordrer erhvervsforeningen til at tage initiativet.

- Det får man mere ud af end at beklage sig. Se bare, hvad der skete, da man stod sammen om at bevare svømmehallen. Den ville have blevet nedlagt, men da man indså, at borgerne stod sammen, så var man pludselig med, siger Stefan Schultz og lover, at han også vil tage sig af at forskønne det rådhus, som han har købt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen stor uenighed

Michael Skov Nielsen, der satte sig i spidsen for at presse på for hurtigere byudvikling, tror umiddelbart ikke, at han har de store uenigheder med Stefan Schultz.

- De fleste - og jeg inklusive - synes også, at grundtankerne i byplanen er gode, og Mellemtorvet - inklusive rådhusfacaden - skal shines op. Og vi presser bedst på ved at stå sammen. Derfor snakker jeg videre med Erhvervsforeningen og forsøger at skabe noget debat på facebook for at finde ud af, hvad næste skridt skal være. Men kommunen skal ud af busken og handle - og der sker ikke noget ved, at vi konkret snart ser, at der sker noget med begyndende mindre initiativer, som vi har foreslået, siger han.

  • Stefan Schultx mener, at Mellemtorvet med hans indkøbte rådhus er vigtig for byplanen. Og han forsikrer, at det vil blive forskønnet - formentlig uden P-pladser foran fortsat. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Snart flytter de ind i den gamle Tøjeksperten: Skaber fremtidens butik

Lokal nyt

Vildt: Lokale får halv milliard tilbage i boligskat

112

Brand i ovn hev brandmændene ud af sengen

Vejret

Våd weekend på vej - lørdag kan give store mængder regn

Guldborgsund

Stolt revydirektør: - Jeg tænker, at den er hjemme

Lokal nyt

Langt fremme på landsplan: Så ofte flyver lægehelikopteren til Sydhavsøerne

Guldborgsund

Kæmpe kendis-træf før stor premiereaften

Politik

Bøllebank til de andre borgmestre! Sikrede sig Folkemøde-hattrick

Sport

Sådan starter de lokale talenter ved cykelløb i Nakskov og Nysted

Sport

Emma fra Lolland ror sig direkte i finalen ved EM

Sport

Cykelfest i weekenden - Stor DM-generalprøve i Nakskov og Nysted

Samfund

Alarmselskaber opkrævede ulovlige gebyrer

Guldborgsund

René Christensen i cykel-uheld på Folkemødet

Guldborgsund

Igen, igen, igen: Indsætter togbusser

112

Bedste ven til 33-årig tiltalt kendte 13-årig pige, der blev bortført

Annonce
Annonce
Nykøbing

Hund fik antændt komfur: Brand i lejlighed i Nykøbing

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Indland

Hidtil usete gps-forstyrrelser blev registreret på Bornholm i maj

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

Lolland

En streg i regningen: Lang næse til Langø

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG