Annonce
Ugeavisen Lolland

VM har givet håndboldfeber

Træningsmiljøet i Maribohallerne tiltrækker drenge fra det meste af det østlige Lolland. Her er det bagerst fra venstre mod højre: Hjalte Jørgensen fra Maribo, Anton Skytte fra Bandholm, Calle Ziersen fra Østofte, Rasmus Albrechtsen fra Maribo samt Valdemar Christensen fra Holeby, Samt trænerne Ina Jørgensen og Marius Løj ude i siden. Foto: Daniel Brøns
Selv om VM er overstået, så har turneringen sat gang i fornyet kampgejst i klubberne. I Maribohallerne er stemningen i hvert tilfælde på kogepunktet, når håndbolddrengene giver alt, hvad de har i sig for at blive fremtidens svar på Mathias Gidsel, Mikkel Hansen eller Emil Jacobsen.

MARIBO: Skulle nogen mene, at håndboldkampene under VM har været så hæsblæsende, at man vil have mere vind i håret på tilskuerbænken, så kan det være en god idé at tage en tur ned i Maribohallerne en almindelig hverdagsaften og se det vilde tempo, som skoleelever kan præstere, når de for alvor er engageret.

En tirsdag i januar møder vi her drengene fra U11, der er i gang med træningen i et ekstremt højt tempo. Bolden skifter konstant hænder, og der kæmpes bravt i begge ender af banen, hvor 20 drenge er fuldt optaget af det, der sker omkring dem. Ingen står bare og kigger, for det er alvor, når man er med i en sport, der fylder det meste af fritidslivet. Ikke alene er de med de to til tre ugentlige træningsaftener. De er også med mange andre dage, fortæller holdets træner Ina Jørgensen, der før hver træningsaften bruger en time på at planlægge alt til mindste detalje.

- Der skal være et program, som er tæt pakket med øvelser og kamp i et tempo, som involverer alle. Ingen må bare stå og kigge. Alle skal have det sjovt og opleve, at de er med, og her på U11 synes jeg, at drengene er gode til at spille hinanden, så alle er med, siger den engagerede træner, der næsten altid assisteres af hjælpetræner Marius Løj – samt hjælpetræneren Janus Damkjær, som dog ikke er med i dag.

Annonce

- Det er vigtigt, at vi er mange, fordi vi så kan fokusere mere på de enkelte spillere, og så alle føler, at de hele tiden får hjælp til at udvikle sig, siger træneren, der de seneste uger har oplevet en meget stor gejst på grund af VM-turneringen, der virkelig har sat mere gejst under drengene, som efter træningen til ugeavisen med hænderne ivrigt i vejret, markerer, at alle følger med i kampene – og at deres helte især er spillere som Mathias Gidsel, Mikkel Hansen, Niklas Landin og Emil Jacobsen.

Ingen computerspil

Og det er så fedt at være med, at ingen hænder ryger i vejret, da Ugeavisen spørger, om de da ikke ind imellem hellere vil blive hjemme og hygge med computerspil, når der er træning tirsdag og torsdag. Det samme gælder kampene om søndagen, som ingen vil undvære. Dog lyder det fra Valdemar Christensen, der bor i Holeby:

- Hvis vi taber, så kan det jo godt føles lidt som spild af en søndag, men så må vi jo bare lade være med at tabe, siger han og tilføjer, at man dog aldrig har spildt tiden, da man jo får spillet – og hygget med de andre.

- Vi har jo altid bolde med, så vi kan hygge, når der er ventetid mellem kampene, og så lærer man jo noget ved at kigge på alle de andre kampe, siger han.

Anton Skytte fra Bandholm oplyser, at de heldigvis går temmelig godt for U11-holdet, der er nummer to i sin gruppe for tiden.

- For nylig vandt vi også med 13 mål over pigerne i en træningskamp, siger han og suppleres af Calle Ziersen fra Østofte:

- Vi har da også slået U13 ved træningskampe, selv om de er to år ældre end os.

Drengene må dog indrømme, at U11 – ligesom U13 har tre forskellige hold, der har forskellig styrke. Derfor er det lettere at slå U13, hvis man sender de allerdygtigste fra U11.

Men det går også godt ved turneringer. Drengene vandt i september en weekend-turnering ”Næstved Cup”, som er en af de to årlige overnatnings-turneringer i regionen. Derudover er der naturligvis håndboldskolen i Maribo, som er den weekend, børnene får sommerferie.

Annonce

Sommerskole og lejre

Heldigvis foregår de fleste af kampene i Region Sjælland, så længere væk end Roskilde og Ringsted køres der kun sjældent.

Næste oplevelse er dog påskecup i Aarhus, så det bliver en lang tur.

- Så kommer alle fra U9 til U17, og vi fylder to busser, så det bliver en stor begivenhed for håndboldklubben, og det er virkelig en oplevelse for alle spillerne som deltager, da man oplever sammenholdet i klubben og man hepper på hinanden store som små fortæller Ina Jørgensen

Og alle drengene glæder sig, fortæller Hjalte Jørgensen, der er søn af Ina Jørgensen og synes, at det er fantastisk at have holdbolden som en familie-interesse:

- Vi har det virkelig hyggeligt sammen både på og udenfor banen, trænerne gør meget for også at styrke fællesskabet, vi spiser nogle gange sammen efter træningen. Og så er der sommerfester og julefest og meget andet. Og så er det dejligt, at man deler interessen med andre i skolen, siger han og suppleres af sin mor:

- Så må du også huske at skrive, at der altid er plads på vores hold. Alle, der vil lære at spille håndbold, er velkomne i klubben, siger hun og tilføjer, at man for resten også bruger tid til at se kampene med TSØ.

- Det er også en stor del af fællesskabet at komme ud og se de store spille. Det var en stor fornøjelse, da mange af os i januar var ude og se dem slå Skive 31-29. Så får de endnu mere mod på at blive lige så dygtige som dem, siger hun.

Se billeder fra træningen her.

U11 i Håndboldklubben Maribo/Hunseby HMH er i hopla en træningsaften i januar - få dage inden Håndboldherrerne vinder VM for 3. gang i træk. Foto: Daniel Brøns

Du kan se mere om klubben på www.hmhhaandbold.dk

Annonce
112

GIK BERSÆRK I FÆNGSEL: NU ER FIRE VARETÆGTSFÆNGSLET

Annonce
Annonce
112

SE VIDEO: - VORES MÅL ER AT REDDE RESTEN AF GARAGEN

112

INDSATTE AMOK: STUKKET MED SMØRKNIV

112

GIK BERSÆRK I FÆNGSEL: NU ER FIRE VARETÆGTSFÆNGSLET

Lolland

- ALLE MINE BEDSTE VENNER ER FRA LOLLAND

Udland

SKOLESKYDERI: TRE BØRN ER DØDE

Guldborgsund

NU FORBYDER GULDBORGSUND DET OGSÅ

112

BILBRAND VAR TÆT PÅ AT SPREDE SIG

Sport

SMADRER RUMÆNERE - NFH I EUROPÆISK FINAL4

112

15 ÅR GAMMEL DRABSSAG DUKKEDE OP IGEN

112

STØRRE FORURENING: BRANDFOLK BRUGTE ET TON KATTEGRUS

Lolland

STRØMMEN FORSVANDT I NAKSKOV: ÅRSAG UKENDT

Indland

REGLER TJEKKES EFTER KRÆFTSAG: - DET HER ER ET VIGTIGT OMRÅDE

Guldborgsund

SLUT: LÆS ELLER GENLÆS LIVEBLOG FRA THOR MASTERS

Vejret

KOLD OG VARM LUFT I KAMP OM AT STYRE UGENS VEJR

Indland

BAKTERIER I MEDICIN: HER ER ÅRSAGEN

Sport

FØRSTE NEDERLAG EFTER TRÆNERURO

Annonce
Erhverv

HAR DU OGSÅ FÅET FLERE PENGE? DANSKERNES OPSPARING VOKSER

Guldborgsund

ADVARER: PLETVIS GLATTE VEJE

Politik

HAN BLIVER MÅSKE KANDIDAT TIL EUROPA-PARLAMENTSVALGET

Lokal nyt

- HAR ALDRIG SET EN I 40 ÅR SOM NATURFOTOGRAF

112

NYT REGISTER SKAL MINDSKE ANTALLET AF INDBRUD

lolland

FRANSK SOIRÉ PÅ SALON SVUPSAK

Ugeavisen Guldborgsund

GÅ EN TUR FOR SVANEVIG HOSPICE 1. APRIL

Erhverv

DYBT GODNAT? SKAL VINKE FARVEL TIL 15 MIO OM ÅRET

Erhverv

5000 KRONER I DUSØR GIVES: SKAF OS MERE ARBEJDSKRAFT

Lolland

KEN OG CHRISTINA KØRER GÆSTERNE TIL DERES KRO - OG HJEM IGEN

Guldborgsund

- JEG MÅTTE HELT TIL NYKØBING FOR AT FÅ NOGET ORDENTLIGT MORGENBRØD

Guldborgsund

NYT PARTI MARKERER SIG: VIL HAVE EKSTRA FRIDAG I GULDBORGSUND

Erhverv

SKETE UVENTET: SØREN OG ULLAS OMFATTENDE EVENTYR

Nordfalster

VREDE OVER FOTOFORBUD: - DER SKAL NOK KOMME BILLEDER ALLIGEVEL

Indland

FRIST FORLÆNGES: DISSE UDLÆNDINGE KAN SØGE OM OPHOLDSTILLADELSE

TRAFIK

TOGKAOS PÅ SYDSJÆLLAND

Guldborgsund

MILLIARDÆR HAR KØBT LOKALT LANDBRUG

112

HISTORISK BØDE: FOR FØRSTE GANG LYKKEDES DET

112

ALARMEREDE BRANDVÆSNET: VOLDSOM RØG FRA SKORSTEN

112

ALARMEN GIK I VASKERI: DET VAR DER SKET

Annonce
Annonce
Sport

OVERVÆLDENDE INTERESSE: LÆKKERBISKEN MED STORE STJERNER

Ugeavisen Guldborgsund

TONIES BAKERY MED SMØRREBRØD OG LEGEPLADS

112

FULD OG FARLIG KVINDE DRØNER IND I BILER

Indland

EFTER EN UGES STREJKE: NU ER DER NYT OM SKRALDEMÆND

Ugeavisen Lolland

SÅDAN FIK RASK SIN SUCCES GENNEM 25 ÅR

Sport

EFTER TURBULENT UGE: - VI ER IKKE ROBOTTER

Kultur

DE ER IKKE I TVIVL: NU RYGER HUN UD

112

POLITI PÅ KONTROL: SÅ MANGE GRAM GEMTE HAN

112

FORSØGTE AT SMUGLE SIG IND: NU ER HAN DØMT

Skolelukning

KLAGER OVER KOMMUNEN

Guldborgsund

HER ÅBNER NYT TILBUD TIL BØRN MED SÆRLIGE UDFORDRINGER

112

SUSTE AFSTED PÅ MOTORVEJ: SÅ HURTIGT BLEV DER KØRT

Sport

TIDLIGERE KØBENHAVNSPILLER FORSTÆRKER NFH

Indland

NU BJÆRGES MYSTISK OBJEKT