NFH i DM-semifinalen efter gigantisk drama

Det var med det yderste af neglene, at NFH tirsdag aften bookede billet til DM-semifinalen.

NYKØBING: Spændingen var næsten ikke til at holde ud for NFH, der asede og maste for at komme i DM-semifinalen, og det lykkedes lige præcis med det alleryderste af de afbidte negle, da de formåede at spille uafgjort 26-26 mod Silkeborg-Voel, der med det resultat er ude af dette års turnering.

Første halvleg udviklede sig meget kritisk for NFH, der kom foran med et enkelt mål i den indledende fase, men ved stillingen 7-7 gik det helt i sort for hjemmeholdet, der slet ikke kunne score på en stærkt spillende Stine Bonde i Silkeborg-målet.

Alt for mange afslutninger blev sendt afsted helt uden kvalitet, og det gør man ikke ustraffet mod rækkens måske bedste kontrahold, der takkede og med fem mål i træk kom foran med 12-7.

NFH var alvorligt i knæ og måtte kæmpe sig til scoringerne, mens Silkeborg-Voel havde noget lettere ved at komme på måltavlen mod et forsvar, der sejlede, og inde bagved var der heller ikke nok redninger fra Cecilie Greve, der blev taget ud efter 20 minutters spil til fordel for Line Haupt Christiansen. Hun havde et par redninger før pausen, men nøjagtig som sin forgænger havde hun også flere bolde, som aldrig burde være gået i kassen.

Således kunne Silkeborg-Voel gå til pause foran med 13-10 mod et rystet NFH-hold, der skulle bruge mindst et point for at sikre DM-semifinalepladsen. Men kampens store betydning så ud til at tære mere på NFH, end de langt mindre rutinerede gæster, der spillede frisk til og lukrerede stort på de fejl, som falstringerne begik.

Det kunne kun blive bedre efter pausen, men det var ærlig talt svært at se, hvor det skulle komme fra.

NFH fik dog fat i noget der virkede, og efter et kvarters spil af anden halvleg kunne Lærke Nolsøe udligne til 18-18.

Men da NFH skulle til at sætte tommelskruerne på Silkeborg-Voel, var det alligevel gæsterne, der igen kunne bringe sig foran med to mål.

Silkeborg-Voel havde fortsat for let ved at komme måltavlen og med seks minutter igen tog Jakob Larsen timeout, bagud med et enkelt mål ved stillingen 24-25.

Amalie Wulff udlignede til 25-25, men efterfølgende røg Aimée von Pereira ud i to minutter med fem minutter tilbage af kampen.

Silkeborg-Voel scorede igen og bragte sig foran med 25-26, inden Alberte Kielstrup bragte balance i regnskabet igen.

Begge hold var ramt af voldsomme nerver, og i de sidste fem minutter lykkedes det ingen af holdene at komme på måltavlen.

NFH havde fire chancer for at lave det afgørende mål, men brændte det hele eller smed bolden væk, og med 19 sekunder tilbage stod Silkeborg-Voel med afgørelsen i hænderne, men Maria Holm skød i paraderne i de sidste sekunder.

Med lodder og trisser kunne NFH juble over det uafgjorte resultat, der sender holdet i DM-semifinalen senere i maj måned.

Der resterer fortsat en, heldigvis ubetydelig, kamp i Esbjerg i slutspillet næste onsdag.