Annonce
112

Nye henvendelser i Bøtø-sag

Vært på Station 2 Efterlyst Niels Brinch og vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen før udsendelsen torsdag aften på Bøtø. Foto: Claus Hansen

Politiet har fået omkring 10 henvendelser i Bøtø-sagen efter offeret torsdag aften stod offentlig frem i programmet Station 2.

Den 27-årige Michelle Jensen, der som 11-årig i 1999 blev voldtaget og forsøgt kvalt ved Fribadestranden på Bøtø, stod torsdag aften for første gang offentligt frem i tv-programmet Station 2.

Station 2 blev sendt direkte fra Vildrosevej på Bøtø, hvor vicepolitikommissær Søren Ravn-Nielsen, som har fulgt sagen siden 2005, deltog i det direkte program.

I udsendelsen blev der vist flere indslag med den nu 27-årige Michelle Jensen. Blandt andet et indslag, som viste hvor hun for nu 16 år siden blev kontaktet, overfaldet, truet med en pistol, voldtaget og forsøgt kvalt. Hun deltog også i et indslag med forhenværende kriminalinspektør ved Nykøbing Politi Bent Jørgensen, som gennem årene ofte har været i kontakt med Michelle Jensen og hendes familie. Og stadig har kontakt med den nu unge kvinde.

Der er i efterforskningen af sagen blevet afhørt omkring 4000 personer. Fantomtegning af gerningsmanden er blevet vist i et utal af gange. DNA materiale er blevet undersøgt i hele Europa. Men gerningsmanden er aldrig blevet fundet.

Michelle Jensen gav i udsendelsen udtryk for, at hun nu er kommet så langt, at hun havde mod på at stå frem, for at få sat fokus på sagen endnu engang i håbet om, at nye oplysninger i sagen ville dukke op.

- Jeg håber på, at han vil give sig selv til kende og tage hans straf, eller at hans familie, venner og bekendte vil ringe og sige, hvor han er henne og hvis han er død, så man ikke skal lede efter ham mere. Så mig og min familie kan få fred og ro, sagde Michelle Jensen i indslaget på Station 2

Efter udsendelsen torsdag aften har politiet fået omkring 10 nye henvendelser i sagen, fortæller Søren Ravn-Nielsen fredag formiddag. Henvendelser, som både omhandler personer, som rent faktisk tidligere har været afhørt i sagen, men også andre henvendelser, som politiet i den kommende tid vil følge op på.

Søren Ravn-Nielsen kan også fortælle, at politiet løbende de sidste mange år har fået mellem tre og fem henvendelser angående sagen, uden det dog har ført til et gennembrud i sagen. Ligesom DNA fra gerningsmanden er lageret i Interpols register og derfor bliver tjekket i sager fra hele Europa.

Vicepolitiinspektøren undrer sig over, at gerningsmanden endnu ikke er dukket op.
- Ofte ser vi at den type gerningsmænd laver lignende forbrydelser mere end én gang. Og bliver han først afhørt eller afsløret i en sag, så kommer de andre sager af sig selv ved hjælp af DNA registeringen, siger Søren Ravn-Nielsen.

Hans håb efter de mange års arbejde med sagen, at der vil komme nye oplysninger i sagen i forbindelse med at offeret stå offentligt frem.
Sagen bliver ikke forældet, fordi det foruden voldtægtssagen også er en drabssag, da gerningsmanden forsøgte at kvæle den dengang 11-årige pige.
En voldtægtssag bliver forældet efter 10 år eller 10 år efter offerets fyldte 18. år. En drabssag bliver aldrig forældet.

  • 21SYD-Station 2 Efterlyst.
    Vært på Station 2 Efterlyst Niels Brinch og vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen før udsendelsen torsdag aften på Bøtø. Foto: Claus Hansen
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo