Annonce
Debat

De første ni måneder som MF'er

En klog mand sagde engang til mig, at et politiker-år tæller som et hundeår i forhold til erfaringer og udfordringer. Efter mine første ni måneder som folketingsmedlem må jeg give ham ret. Det har været hæsblæsende, lærerigt, og jeg har nydt hvert et sekund.

Umiddelbart efter valget blev jeg ordfører for udlændinge- og integrationsudvalget. Jeg kan huske, at jeg nåede at tænke, at den første måneds tid ville gå med fordybelse i fagstof og udvalgsmøder - jeg blev dog hurtigt klogere. Få dage efter tildelingen af mit ordførerskab blev jeg, som nyudnævnt integrations- og udlændingeordfører, inviteret til debat om asylstramninger mod Zenia Stampe(RV) i Deadline, hvilket hurtigt blev en ophedet affære. Siden da er udfordringerne inden for integrations- og udlændingeområdet kun eskaleret, og vi står i dag over for den største flygtningekrise siden anden verdenskrig, hvilket naturligt har affødt en masse arbejde til mig.

Derudover lykkedes det at få en række udvalgsposter, der er af særlig betydning for vores lokal-område her på Lolland-Falster og Sydsjælland – såsom landdistriktsudvalget og udvalget for Energi og Forsyning, hvor der bliver debatteret emner såsom vindmøller og bedre mobildækning. Det har også ført til, at jeg har haft fornøjelsen af en lang række virksomhedsbesøg på tværs af Sydhavsøerne; ikke blot på Lolland-Falster men også på Masnedø og Møn for at blive klogere på hvilke udfordringer nogle af virksomhederne i disse områder står overfor. Jeg nyder at møde erhvervslivet og vores landbrug, og hvis det kunne give mening at jeg kom forbi din arbejdsplads, er du mere end velkommen til at kontakte mig.

Jeg gik til valg på øget vækst til Lolland-Falster og Sydsjælland, og derfor glæder det mig, at regeringen har været bannerfører på en tretrinsraket af gode initiativer til vores landsdel. Først og fremmest har vi fået en nødvendig vækstpakke til landdistriksområderne, der bl.a. medfører bedre bredbåndsdækning, nedsættelse af færgetakster for passagerbefordringer til øerne omkring Lolland-Falster og mulighed for praktik i udlandet for de erhvervsstuderende. Derudover har vi gennemført en vital landbrugspakke, som sikrer et af vores landsdels vigtigste erhverv gode rammevilkår i fremtiden, og sidst men ikke mindst har vi netop færdiggjort Femern Bælt-aftalen i samarbejde med en bred forligskreds og dermed fremskyndet processen for den altafgørende Femern-tunnel.

De første ni måneder i Folketinget har været hektiske, lærerige og to dage har aldrig lignet hinanden.

Hvis du har lyst, kan du følge min hverdag som politiker ved at tilføje mig som ven på Facebook her: https://www.facebook.com/marcus.knuth

Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof