Annonce
Debat

Jamen flot at du gider...

Jamen flot at du gider (eller orker), siger folk som kommentar på at jeg stiller op til byrådet. De ved godt at det er et knoklearbejde at være kandidat, at det tager rigtig meget tid og at det kan være temmelig utaknemmeligt.

Jovist, det er den ene side af det. Den anden side er, at man møder en masse spændende mennesker, får masser af modspil til sine forkromede meninger, får masser af viden og får fornemmelsen af, at det godt kan betale sig at kaste sig ud i denne kamp.

For man går jo i valgkamp med det klare formål at blive valgt, så man kan øve indflydelse på de politiske beslutninger.

Jeg er sådan et menneske, der altid har søgt indflydelse, forsøgt at præge tingene. Jeg kunne ikke holde min mund i skolen, når klassekammerater blev behandlet uretfærdigt. I min datters vuggestue fik jeg min første reelle sejr - til julehyggedag plejede de at servere røde pølser (!!!) for de små pus, men det blev nu udskiftet med risengrød på min opfordring. I min boligforening kæmpede jeg hårdt for at få de der skrå asfaltopkørsler ved fortovet og for at få ryddet krattet foran husene og sået græs, så der blev en reel lille forhave. Jeg lærte, at det kan betale sig at sige noget, gøre noget.

Nå ja, nogle gange betaler det sig ikke, man får ikke medhold i sine indvendinger eller forslag. Men sådan er politik jo, det er et spørgsmål om forhandling og om at finde flertal for ideen. Og i det mindste fik jeg sagt hvad jeg mener.

Jeg stiller op, endnu en gang, til byrådsvalget i Guldborgsund, simpelthen fordi jeg ikke vil kunne leve med ikke at have forsøgt. Der er jo SÅ meget at arbejde med - først og fremmest den sociale uretfærdighed.

Der er alt for mange arbejdsløse kontanthjælpsmodtagere, der holdes hen med snak mens de tramper endnu en omgang i aktiveringsmaskinen. Det samme gælder sygemeldte, der ikke får tilkendt førtidspension selv om de er alt for dårlige til at kunne passe et job.

Alt for mange mennesker oplever mødet med det kommunale system som umådelig tungt og stift. At de må rende mange forskellige sagsbehandlere på dørene. Vidste I forresten, at der typisk står taletidskort øverst på indkøbslisten for en kontanthjælpsmodtager? Jo, og det gør der fordi de skal ringe til måske 18-20 forskellige sagsbehandlere, og fordi de er fattige og står i Ribers, kan de ikke få et telefonabonnement.

Alt for mange gamle mennesker sidder og visner på plejecentrene. Flere kulturaktiviteter og besøg af fx småbørn og hunde kvikker gevaldigt op, også selv om man er dement.

Vores folkeskoler er så pressede af reformens bestemmelser om arbejdstid, at det er på høje tid at regulere den med en lokalaftale og ansætte flere lærere - uddannede, vel at mærke. Vores daginstitutioner er pressede af dårlige personalenormeringer.

En anden spidskandidat har sagt, at hvis han kommer til at bestemme, skal der ikke klippes flere røde snore, ikke flere prestigebyggerier. Nu ved jeg ikke hvad han mener med prestige, men vi kan altså ikke sætte alt nybyggeri i stå. Kommunen er nødt til at udvikle sig og forny sig, hvis den ikke skal gå i stå og sygne hen. Vi kan ikke udelukkende leve af at passe hinanden. Der skal konstant arbejdes jobskabelse og på at tiltrække mere erhvervsliv og støttes iværksætteri.

Det skal også være sjovt at bo netop her i Guldborgsund kommune. Et inspirerende kultur- og fritidsliv er nødvendigt, og vi skal værne om de oplevelses- og samlingssteder, vi har. Samtidig med at nye kommer til.

For mig er valget ikke svært. Jeg gider godt. Gider godt knokle for at kommunen bliver den bedst mulige udgave af sig selv til gavn for dig og mig og alle andre.

Og jeg er SF'er, fordi SF er det eneste parti, der oprigtigt kæmper kampen for de svage i samfundet, uden at stikke piben ind, selv om vi ikke får hele ønskesedlen opfyldt. Små skridt er også skridt på vejen.

Jeg er ikke altid enig i alt, hvad mit parti på Christiansborg siger ja til. Men jeg ved, at der altid er en baggrund for at de gør som de gør. Og uanset hvad, så har jeg aldrig været i tvivl om at jeg er folkesocialist af hjertet. SF er mit parti og mit udgangspunkt for at gå ind i kampen for en mere socialt retfærdig kommune, en mere klimavenlig kommune, en mere kulturel kommune, en mere dynamisk og spændende kommune. På den røde måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof