Annonce
Debat

Kampen for en ny Storstrømsbro fortsætter

Siden efteråret har jeg fået den ære at sidde i Folketinget. Det har været hårdt arbejde, men det er også en fantastisk oplevelse at mærke, hvordan man kan være med til at gøre en forskel for sit lokalområde.

Kort efter jeg blev valgt ind valgte regeringen sammen med resten af blå blok at udskyde byggeriet af en ny Storstrømsbro. Pengene var ellers sat til side, men på finansloven for 2016 var det åbenbart vigtigere at dele gaver ud til de rigeste.

Det synes jeg er rigtig ærgerligt! For Storstrømsbroen trænger for alvor til at blive skiftet ud, og samtidig vil lokalområdet være godt tjent med de arbejdspladser der kommer til, når broen skal bygges.

Men det er godt at se, hvordan civilsamfundet på Lolland-Falster for alvor kan rykke. Der er netop blevet samlet over 6.000 underskrifter, som støtter byggeriet af en ny Storstrømsbro. Den vilje til at gøre en positiv forskel, som blandt andre ’Quality Lolland-Falster’ og ’Lovestorm Lolland-Falster’ fører an med, gør en kæmpe forskel, når der bliver planlagt store projekter.

Inde fra borgen har jeg forsøgt at følge op på den kampgejst civilsamfundet kommer med. Jeg har blandt andet, i samarbejde med kaffeklubben med mine kollegaer Lennart Damsbo-Andersen, Marcus Knuth og René Christensen, arbejdet på alle de fronter der er i det parlamentariske arbejde. Der er ingen tvivl om, at når vi arbejder sammen i Folketinget på tværs af partifarve, så står vi meget stærkere. Og forhåbentlig kan vi alle lægge pres på, for at broen bliver bygget.

I næste uge, har jeg sammen med vores transportordfører Rasmus Prehn indkaldt Transportministeren og Finansministeren i samråd. De må simpelthen forklare hvorfor og hvad planen er, i tilfælde af, at broen bliver lukket igen.

Det har snart taget en måned for de to ministerier at finde en dato for samrådet og finansministeren har forsøgt flere gange at smyge sig uden om, men Rasmus Prehn og undertegnede har insisteret på, at finansministeren selvfølgelig skal med, da det er ham, der sidder på pengekassen.

Samrådet mener jeg også er vigtigt for at kunne forklare alle borgere på Lolland-Falster, hvorfor og særligt til de over 6.000 mennesker, der har skrevet under på, at de støtter en ny Storstrømsbro.

En ny Storstrømsbro er helt afgørende for, at holde udviklingen på Lolland-Falster på rette kurs. Og selvom regeringen er fodslæbende, så er jeg overbevist om, at med den vilje, der bliver vist Lolland-Falster, så vil regeringen tænke sig om to gange før de igen prøver at udsætte større anlægsarbejder.

Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt