COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK │ OPHAVSRET

Cookie- og privatlivspolitik │ Ophavsret


Dette website ejes og udbydes af: Lolland-Falsters Folketidende A/S

Tværgade 20, 4800 Nykøbing F. Telefon: 5488 0200 e-mail: info@folketidende.dk

Adm. direktør og ansv. chefredaktør: Ole Sloth

Chef for GDPR compliance: Peter Møller Nielsen

Retningslinier for behandling af personoplysninger på folketidende.dk

Ved besøg på folketidende.dk og ft-fordele.dk, indsamler vi oplysninger om dit besøg. Nedenfor kan du læse om de oplysninger vi indsamler, hvordan vi behandler oplysningerne og hvem du kan kontakte, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores retningslinjer. Du skal være opmærksom på at du accepterer vores retningslinjer, når du besøger folketidende.dk og de andre websteder denne persondatapolitik dækker.

Oplysningerne indsamles kun med din tilladelse. Efterfølgende behandling sker på grundlag af dit samtykke og i særlige tilfælde på grundlag af legitim interesse. Under indstillinger kan du se detaljerede oplysninger om alle dataansvarlige, formål og hvordan du kan gøre indsigelse mod behandling.

Vi indsamler ikke oplysninger, der ikke er beskrevet i vores persondata politik, ligesom vi ikke indsamler oplysninger, der kan henføres til dig uden at vi også fortæller dig om, hvordan du kan undgå det.Generelt skal du være opmærksom på, at du som internetbruger efterlader dig elektroniske spor, og at det giver andre mulighed for at følge din færden på nettet.

Hvilken information indsamler vi om dig?

Den information vi indsamler om dig kan deles i to kategorier:
1. Personhenførbare oplysninger
2. Ikke-personlige oplysninger

Vi indsamler aldrig personhenførbare oplysninger uden at du selv har givet os disse oplysninger. F.eks. ved at registrere dig, købe en vare eller deltage i en undersøgelse.

Alle er velkomne, men for at få det fulde udbytte af alle funktioner på folketidende.dk er det i en række situationer nødvendigt at du identificerer dig, ved oprettelse af en brugerkonto på sitet f.eks. hvis du vil kommentere på artikler eller skrive læserbreve.

Oprettelse af brugerkonto
Når du opretter en brugerprofil/konto på folketidende.dk, beder vi dig oplyse brugernavn (selvvalgt), email, dit fulde navn samt en selvvalgt adgangskode.

1.1 Abonnementsservice

For at kunne håndtere dit abonnement på den trykte avis er det nødvendigt at du identificerer dig enten ved hjælp af dit abonnementsnummer eller ved hjælp af telefonnummer og postnummer. Abonnementsdata på tidligere abonnementer gemmes til eventuel senere brug. Disse kan slettes, hvis det ønskes. Alle oplysninger behandles fortroligt.

1.2 Adgang til vores digitale avis (e-avisen)

Du logger på med mail og kode. Vi opbevarer dine loginoplysninger i vores abonnementsystem, Iteras. Hvis du har adgang til den digitale avis / e-avisen, har du registreret dig med personlige oplysninger ved købet, eller opgraderingen fra dit papirabonnement. Abonnementsdata på tidligere abonnementer gemmes til eventuel senere brug. Disse kan slettes, hvis det ønskes. Alle oplysninger behandles fortroligt.

Vi bruger data til at forbedre din oplevelse af vores e-avis, og til at vurdere brugen af specifikt indhold samt understøtte reklamer. Hvis du foretrækker at vi ikke bruger dine data, kan du deaktivere sporing i e-avisen, i bunden af forsiden på vores e-avis portal.

APP Vi bruger data til at forbedre din oplevelse af vores app, vurdere brugen af specifikt indhold og til at støtte markedsføring. Hvis du foretrækker, at vi ikke bruger din data, kan du slå det fra under indstillinger.

Folketidende Gruppens e-avis produkter udbydes i samarbejde med:Visiolink, Bjørnholms Allé 20, 8260 Viby J.

1.3 Nyhedsbrev

For at kunne modtage nyhedsbrevet fra folketidende.dk er det nødvendigt, at du oplyser din e-mail adresse – ellers kan vi ikke sende det til dig. Vi beder kun om navn og e-mail ved tilmelding til vores nyhedsbrev.

Du kan til hver en tid afmelde dig vores nyhedsbrev. Det sker enten via linket i bunden af alle nyhedsbreve, eller du kan rette henvendelse på online-helpdesk@ftgruppen.dk

Når vi sender nyhedsbreve som e-mails, bliver der sat en cookie, så vi kan se om du har åbnet nyhedsbrevet og om du har benyttet direkte links i dette. Vi anvender Responsys og Mailchimp som udbyder af vores nyhedsbreve.

1.5 Brugerundersøgelser

For at vide mere om vores brugere gennemfører vi med mellemrum spørgeskemaundersøgelser. Det er forskelligt hvad der bliver spurgt om i disse undersøgelser, men du kan altid vælge at deltage uden at oplyse hvem du er – ligesom det er helt frivilligt om du vil svare på spørgsmålene. Dit besøg og dine muligheder, afhænger ikke af om du deltager i undersøgelserne eller ej, men da vi gennemfører undersøgelserne for at forbedre brugeroplevelsen eller blive bedre til at lave folketidende.dk sætter vi stor pris på din deltagelse.

Til spørgeskemaundersøgelser anvender vi Userreport, som leveres af Audience Project, Ryesgade 3f, 2200 Copenhagen N

1.6 Indsamling via formularer

Når du anvender formularer på folketidende.dk, til eksempelvis reklamationer, flytning af avis, annonceoprettelser mfl. så indsender du dine data til os via en sikker forbindelse.

De data vi indsamler i formularer, anvendes alene til at foretage den nødvendige behandling der anmodes om. Straks behandlingen er gennemført, slettes alle modtagne data.

1.7 Konkurrencer og særlige tilbud

Fra tid til anden har vi konkurrencer på folketidende.dk og vi indsamler i denne forbindelse typisk navn og e-mail adresse. Deltagelse i konkurrencer afholdt af Folketidende Gruppen, er altid frivillig.

Du kan til hver en tid anmode om at få indsigt i hvad vi har indsamlet, samt anmode om at det slettes, såfremt deltagelse alligevel ikke ønskes.

E-mails indsamlet i forbindelse med en konkurrence, anvendes alene til brug for deltagelse i konkurrencen. Det kan være til påmindelse om deltagelse, information om præmier og vindere mv.

Konkurrencer afholdt af Folketidende Gruppen, vil altid være tydeligt markeret med os som afsender.

Deltagelse i konkurrencer gennem bannerreklamer på folketidende.dk sker på eget ansvar. Bannerne leveres via 3. part. og Folketidende kan ikke holdes ansvarlig for eksternt indhold, og henviser i stedet til den part som udbyder konkurrencen.

1.8 Spil og gamification

Folketidende samarbejder med Playable, hvor vores digitale spil bygges og udbydes i.

På spillesektionen på folketidende.dk indsamler vi navn og e-mail i en registrering før spillet kan opstartes. Informationerne opbevares sikkert i Playables universer. Informationerne bruges til at rangere spilleresultater på et leaderboard, til at trække vindere og til dataindsigter for spil.

Gamificiation

På folketidende.dk vil du kunne møde annoncørkøbte spil, der er produceret som en del af annoncørens marketingindsats. Spil Folketidende Gruppen står bag bygges i Playable. Såfremt der indsamles permission, på vegne af annoncøren (en tredje part), vil det være tydeligt deklareret. Under "vilkår og betingelser" for spillet vil du altid have mulighed for at orienterer dig om spillets format og opsætning.

2. Ikke personlige oplysninger

På forskellig vis indsamler vi digitale oplysninger om dit besøg. Ingen af disse oplysninger gør det muligt at spore dig som person, men alene til den enhed, hvorfra du har opnået adgang.

2.1 Cookies

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse på folketidende.dk bedre.En cookie er en lille stump data, der gemmes i din browser og som kan læses af enten os eller en af vores partnere.

En cookie indeholder information såsom f.eks. dine indstillinger på computeren, indhold af en indkøbskurv, interne serverdata eller andre data brugt af vores server. Cookies er ikke programmer, der kører på din maskine, men små stumper tekstdata, der sendes frem og tilbage til og fra din computer. Cookies fra os er ikke skadelige.

Vi skelner mellem om cookien har os som afsender (førsteparts cookies) eller en af vores partnere – f.eks. annoncører - som afsender (tredjeparts cookies).Du kan i de fleste browsere ændre på indstillingerne for hvilke cookies, der bliver sat på din computer. Vi sætter kun blivende cookies for at kunne gøre dit besøg så godt som muligt. Vi bruger de indsamlede oplysninger til viden om adfærd på vores sites, visning af annoncer, levering af varer og services og i forbindelse med brugergenereret indhold.

Kan cookies udspionere min computer?

Nej. Cookies udsætter ikke din computer for sikkerhedsrisici. Cookies er ikke aktive programmer. De udspionerer ikke filer på computeren og er heller ikke i stand til at sprede virus eller anden skadelig software.

Indeholder cookies persondata?

Nej, cookies fra seriøse udbydere indeholder aldrig persondata. Det ville være ulogisk at gemme personlige oplysninger i en cookie. Sitet, der registrer personlige oplysinger, vil typisk gemme et ID i en cookie, der kan anvendes til at identificere dine data på websitets databaser. Bemærk: Det er kun i specielle former for brug som for eksempel online banking, og efter udtrykkeligt samtykke fra din side, at det det er tilladt af gemme personrelaterede eller personidentificerende data. I de tilfælde skal udbyderen overholde gældende databeskyttelseslove. Brugere skal være informeret om oplagringen af personidentificerende informationer og om formålet med oplagringen. I de fleste andre former for brug indeholder cookies kun en generel browsergenkendelse eller er knyttet til anonyme data som for eksempel produktgrupper.

Kan man kontrollere cookies?

Man kan indstille alle browsere til, at cookies kun accepteres på opfordring. Man kan også udelukkende acceptere cookies fra servere, man lige har besøgt. Alle browsere indeholder funktioner, som muliggør selektiv sletning af cookies. Accept af cookies kan også slås fra generelt, men så må man tage højde for, at der sker begrænsninger i brugervenligheden ved onlinetilbud.

folketidende.dk bruger vi en række 3. parts services på vores sider. Disse services bruger til tider også cookies. Du kan altid vælge at afvise 3. parts cookies i din browser.

Disse cookies bruges af vores partnere, til at styre at du ikke får vist indhold såsom artikler og cookies igen og igen, og dels til at sikre, at du får vist relevante artikler og indhold.

Cookie baseret browser data videregives kun til tredieparter, i anonymiseret form og indeholder ikke personhenførbar information. Visse af disse samarbejdspartnere kan efterfølgende dele information med andre annoncører eller tilhørende sites.

Du kan til hver en tid, trække dit samtykke tilbage, og det kan gøres via indstillingerne i vores CMP, som du kan finde ved klik på "Cookie indstillinger"


Cookie indstillinger

Du kan altid ændre eller trække dit samtykke tilbage under cookieindstillinger under menuen oppe i højre hjørne eller nederst på siden.


Sådan sletter eller blokerer du cookies

Slet cookies på Microsoft Edge

Slet cookies på Mozilla Firefox browser

Slet cookies på Google Chrome browser

Slet cookies på Safari browser

Slet cookies på Opera browser

Slet cookies på iPad, iPhone, iPod touch

Slet cookies på Android telefoner


Cookies og data indsamles i samarbejde med

Audience Project (Statistik og brugerundersøgelser)

Danske Medier Research, Gemius (Dansk online index, se beskrivelse nedenfor)

Didomi (CMP og cookieliste)

Facebook og Instagram (Annoncering)

Flowplayer (video platform)

Google (Analytics, Adwords, Youtube, Webmastertools, Ad Manager)

Iteras (abonnementssystem der varetager adgange for brugere på folketidende.dk og i e-avis/app)

Innocode (Handel Lokalt Facebook widget)

Jysk Fynske Medier (hosting og CMS)

Mailchimp (Udsendelse af nyhedsbrev)

Playable (gamification og spil)

STEP (Banner, programmatic, annoncenetværk)

Readpeak (Native advertising/Sponseret indhold)

Responsys (Udsendelse af nyhedsbreve)

Visiolink (e-avis og avis apps)

Alle ovenstående 3. parts data behandlere lever op til EU's gældende krav om behandling af data/oplysninger. Alle data udveksles i anonymiseret form, og er dermed ikke personhenførbar. IP adresser anonymiseres, via maskering af de sidste cifre i adressen.


Dansk Online Index / Gemius

Websitet folketidende.dk er tilsluttet målingen i Dansk Online Index. Når du besøger vores website, lagres der cookies på din enhed med henblik på udarbejdelse af statistik. Der anvendes cookies fra domænet *.gemius.pl til indsamling af tidspunkt, tekniske oplysninger om udstyr, URL på besøgte sider og brugerens IP-adresse (de sidste 4 tegn gemmes ikke).

Brug af cookies finder sted på grundlag af samtykke, der til enhver tid kan trækkes tilbage ved at slette cookies, hvorved indsamlede data i praksis ikke længere kan sammenkædes med en computer, mobil eller tablet.

Lolland-Falsters Folketidende A/S og Danske Medier Research er fælles dataansvarlig for den del af målingen, der består af lagringen af cookies samt indsamlingen af oplysninger på de registreredes enheder. Oplysningerne indsamles af DMR, der er ene dataansvarlig for den videre behandling. Målingen udføres af Gemius SA, som er databehandler for Danske Medier Research.

Lolland-Falsters Folketidende A/S og DMR er ansvarlig for sikringen af de registreredes rettigheder, som fastlagt i databeskyttelsesforordningen. Lolland-Falsters Folketidende A/S og DMR har aftalt følgende rollefordeling i forhold til de registrerede:

- Lolland-Falsters Folketidende A/S er ansvarlig for behandlingen af anmodninger eller henvendelser fra de registrerede vedrørende de forhold, der vedrører samtykke (cookie) indhentelsen og lagringen af Gemius cookies på Lolland-Falsters Folketidende A/S website.

- DMR er ansvarlig for behandlingen af anmodninger eller henvendelser fra de registrerede vedrørende behandlingen af personoplysninger til trafikmålinger, og derved den viderebehandling, der sker i DMR regi.

- Lolland-Falsters Folketidende A/S og DMR er ansvarlige for at bistå hinanden i det omfang, at dette er relevant og nødvendigt for, at begge parter kan efterleve forpligtelserne over for de registrerede.

- De registrerede kan dog, uanset denne rollefordeling, udøve sine rettigheder i medfør af databeskyttelsesforordningen over for den enkelte dataansvarlig.


Google Ad Manager

Vores adserverleverandør, og dermed systemet som håndterer alle bannere på folketidende.dk. I den forbindelse henviser vi til IAB's liste over godkendte leverandører http://advertisingconsent.eu/transparency-consent-framework-global-vendor-list/ Flere af disse levenrandører kan købe ind på folketidende.dk efter aftale.

Nederst på siden har vi i samarbejde med Didomi, en liste over hvilke cookies vores site indeholder. Listen bliver løbende opdateret.

3. Din accept

Du accepterer ovenstående retningslinier, når du besøger folketidende.dk og sites der relaterer hertil.

Vores privatlivspolitik dækker også de domæner, der fører brugerne videre til folketidende.dk. Vores privatlivspolitik dækker også produkter og services udbudt af Lolland-Falsters Folketidende gennem Apples APP-store, eller Google Play. Det gælder dog kun i forhold til persondata, og alene de informationer vi registrerer. Data indsamlet af Apple, Google og Microsoft, følger Deres egne gældende politikker.

Vores privatlivspolitik dækker ikke over brugs- og købsbetingelser i Apples APP-store, eller Google Play. Her henviser vi til Deres gældende betingelser. Ligeledes dækker denne cookie- og privatlivspolitik ikke oplysninger indsamlet i forbindelse med abonnement på den trykte avis.

3.1 Kontakt

Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med ovenstående retningslinjer, er du velkommen til at kontakte os på info@folketidende.dk

Vi henviser i øvrigt til gældende bestemmelser fra Danske Medier http://minecookies.org/

Du kan også kontakte vores Chef for GDPR Compliance ved at sende en mail til vores helpdesk med emnet GDPR.

Læs i øvrigt mere om vores site på Om folketidende.dk

3.2 Klage

Hvis du er utilfreds med vores behandling af personoplysninger eller ikke mener vores behandling lever op til gældende lovgivning, kan du indgive en klage til Datatilsynet.

Du finder deres kontakt oplysninger på deres hjemmeside www.datatilsynet.dk

3.3 Ophavsret

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Folketidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4

Alt indhold på folketidende.dk, er dækket af ophavsretsloven. Kvalitetsjournalistik koster penge at producere, hvorfor vi henleder opmærksomheden på gældende lovgivning omkring copyright.


4. Redaktionelt og journalistisk arbejde

I det omfang vi behandler oplysninger om dig i forbindelse med vores redaktionelle og journalistiske arbejde, er behandlingen som udgangspunkt ikke omfattet af databeskyttelseslovgivningen.

Det betyder at dine rettigheder til eksempelvis indsigt, sletning mm. ikke er gældende for artikler, hverken online eller i fysiske udgivelser.

Efter databeskyttelseslovens § 3, stk. 4, er behandling omfattet af mediedatabaseloven undtaget fra databeskyttelsesforordningen og -loven. Behandling er automatisk omfattet af mediedatabaseloven når mediet er omfattet af medieansvarsloven.

Efter databeskyttelseslovens § 3, stk. 8, er andre behandlinger, som ikke er omfattet af § 3, stk. 4, men udelukkende sker i journalistik øjemed, også undtaget fra de fleste af reglerne i databeskyttelsesforordningen og -loven. Det betyder at databeskyttelsesforordningens kapitel 2-7 og kapitel 9, ikke finder anvendelse på behandling af personoplysninger, som udelukkende sker i journalistik øjemed. De registreredes rettigheder og behandlingshjemmel er indeholdt i kapitel 2 i databeskyttelsesforordningen, og finder derfor heller ikke anvendelse i disse tilfælde.

Dette er gældende for alle Folketidendes redaktionelle artikler og billeder, både online og i de trykte aviser. Du kan søge om afindeksering og/eller sletning af artikler, billeder eller indhold i artikler ved at tage konktakt til redaktionen.

Vi gemmer alle henvendelser, der vedrører anmodning om afindeksering/sletning, så længe det er nødvendigt for kunne bevise håndtering af henvendelsen, samt at eventuel afindeksering/sletning er sket på baggrund af personlig anmodning herom, og som følge af at det har redaktionel værdi at dokumentere hvorfor en artikel eller indhold er afindekseret/slettet, baseret på vores legitime interesse heri, jf. databeskyttelsesforordningen art. 6, stk. 1, litra f.

Det er alene redaktionens vurdering om en anmodning om afindeksering/sletning vedrørende redaktionelt indhold kan imødekommes, og derfor kan vores GDPR-team ikke behandle henvendelser vedrørende afindeksering/sletning fra artikler, indhold og billeder.

4.1 Kopiering

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Folketidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Det ophavsretligt beskyttede indhold på dette website stilles som udgangspunkt alene til rådighed for visning/læsning.

4.2 Privat kopiering

Du må gerne printe enkelte kopier til din egen private brug. Denne adgang gælder alene fysiske personer. En virksomhed må således ikke printe artikler m.v., heller ikke til brug for kopiering til virksomhedens medarbejdere.

Du må også gerne tage en kopi i digital form, hvis det udelukkende sker til din egen personlige brug inden for husstanden, jf. ophavsretslovens § 12.

4.3 Kopiering inden for undervisningsvirksomhed

Al kopiering, analogt og digitalt, af indhold på dette website eller dele deraf kan alene finde sted efter forudgående aftale.

4.4 Anden kopiering

Yderligere anvendelse og eksemplarfremstilling kræver udtrykkelig aftale med Folketidende. Hvis du er i tvivl om, hvad du må kopiere og hvordan, så kontakt redaktionen.

4.5 Link

Du må gerne henvise til forsiden af vores hjemmeside med tydelig kildeangivelse. Du er også velkommen til at henvise til en artikel ved hjælp af et dybt link, når du citerer lovligt fra artiklen. Til gengæld accepterer vi ikke gentagen og systematisk brug af dybe link direkte ind til underliggende materiale på hjemmesiden. Der må heller ikke linkes på en måde, så vores hjemmeside kommer til at se ud, som om den er en del af en anden hjemmeside, medmindre du har indgået en aftale med os. Overtrædelser kan medføre krav om vederlag, erstatning og godtgørelse.

Folketidende er ikke ansvarlig for indholdet på websites, som folketidende.dk linker til.

4.7 Deling af artikler

Artikler kan deles af enkeltpersoner i ikke-kommercielt øjemed. Deling skal ske ved link til artiklen, ikke kopiering af selve artikelteksten. Deling er ikke tilladt på vegne af virksomheder, foreninger eller andre juridiske personer.

Det betyder, at du som privatperson er velkommen til at dele Folketidendes artikler med dine kontakter. Du må dog ikke etablere nyhedsoversigter, der er tilgængelige for andre, uanset om der er tale om en åben eller lukket profil.

4.8 Datamining og AI anvendelse

Du finder en rig mængde af tekster, grafik, billeder, lyd, video og andet unikt indhold på denne og vores øvrige sider. Vi værdsætter og beskytter vores ophavsretlige materiale med den største omhu.

Vores indhold er beskyttet efter lov om ophavsret. Vi har alle rettigheder til indholdet på dette website, herunder, men ikke begrænset til, retten til at udnytte det pågældende indhold med henblik på tekst- og datamining. Dette er i henhold til ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4. Anvendelse af indhold og/eller arkiv kan kun ske med forudgående skriftlig aftale.

Alle tjenester henvises til den tekniske beskrivelse heraf på AI.txt.

Du finder indexfilen her.

Vi arbejder utrætteligt på at bringe nyt og relevant indhold til dig. Respekt for vores ophavsrettigheder sikrer, at vi kan fortsætte med at gøre dette.

Hvis du har nogen spørgsmål eller bekymringer, er du altid velkommen til at kontakte os.



Guldborgsund

Jobbet er fundet: Pernille fik op til 25 konkrete jobtilbud

Lolland-Falster

Danmarks største forhandler overtager to lokale forretninger

Lolland

Dansk tv-kendis: Sydhavsøerne har det hele

Sport

De skal sikre Danmark EM-succes

Guldborgsund

Alvorlig ulykke: Person i kritisk tilstand fløjet væk

Lolland

Kæmpe nedtur efter afsløringer: Forlader alle poster

Guldborgsund

Efter tronskifte: Nu melder kongehuset ud om lokal protektion

Guldborgsund

Store trafikale udfordringer forude: Varer til november

Guldborgsund

Stor redningsøvelse ud for Gedser

112

Mand kørt på sygehuset efter kraftig brand

Politik

Trækker sig kort før valg: "Jeg kan ikke mere"

112

Lang formiddag: Tunnellen var spærret

Kultur

Får 20 millioner til særligt kunst-projekt

112

Politiet skød efter flugtbilist: Nu er der faldet dom

112

38-årig idømmes forvaring for drabet på Mia Skadhauge Stevn

Politik

Pia Kjærsgaard: Det må ikke ske igen

Guldborgsund

Torben måtte lukke sin elskede bod: - Det gør mig så ked af det

112

Tre betingede frakendelser: Kørte 100 km/t i 50-zone

Lokal nyt

Har du styr på din stemme? Tag vores kandidattest her

Lolland

Kommunen siger nej - men de nægter at give op: Har es i ærmet

Nykøbing

Stort talent: Prestigefuld hæder til 18-årige Laurits

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub