Annonce
Debat

Mennesker i Balance

Mennesker i Balance - Veteran Politik Venstre Guldborgsund.

John Brill Engkebølle, Byrådskandidat samt Regionsrådskandidat Venstre Guldborgsund.

I Venstre går vi til valg på at få en kommune i balance. En kommune i balance bygges på mennesker i balance. Derfor er en af mine mærkesager en Anerkendende Veteran Politik.

Da vi skulle forsvare vores mærkesager vedr. vores kandidat opstilling, havde jeg som den eneste kandidat Veteran politik på programmet, jeg har så efterfølgende fundet ud af at jeg faktisk (så vidt vi ved) er den eneste af alle kandidaterne i samtlige partier i Guldborgsund kommune der har en anerkendende Veteran politik på programmet.

Jeg mødte en stor opbakning fra mit Bagland i Venstre Guldborgsund.

Bliver jeg valgt ind, vil jeg som noget af det første henstille til at vi hurtigst muligt får ansat en Veterankoordinator i Guldborgsund Kommune, et samarbejde på tværs af partierne.

Hvis bare en Veteran der er på den ene eller anden offentlig forsørgelse, bliver flyttet i job eller videreuddannelse har Veterankoordinatoren tjent sig selv hjem. Prøv at lade dette bundsætte sig!

Jeg syntes at det er til hele samfundets fordel, at vi løfter i flok, for hver Veteran der kommer hjem med en problematik, er der minimum 4 personer i hans bagland der er berørt af det. Dette er tal fra Veteran Alliancen.

Jeg kan oplyse at der er 760 Veteraner på Lolland/Falster så berøringsfladen er stor. Heldigvis er det langt fra de fleste der kommer skadede hjem, men dem der gør har vi et samfundsmæssigt ansvar overfor.

Jeg kender ikke en eneste Veteran der er kommet hjem uden indtryk, inklusiv mig selv. Jeg har været på næsten alle de førte missioner, og har set min del af døde og sårede mennesker. Jeg ved godt hvordan det er at vågne op badet i sved, med tanken om, om man kunne have gjort tingene anderledes. Jeg var Paramediciner også ude kørende på patrulje. Jeg kender godt lydende af en Raket der falder og lydende af en kugle der brager lige henover dit hoved. Jeg har set mine kollegaer i øjnene og fortalt dem at deres makker er død, jeg har holdt lemmer på plads og stoppet organer ind. Jeg kender følelsen af at have mine fingre begravet i et andet menneskes indre for at stoppe en blødning. Jeg kender også følelsen af at man har gjort alt der stod i ens magt men at det alligevel ikke var nok. Så jeg har oplevet mit på mine 9 udsendelser.

Jeg er kommet hjem som et helt menneske, men ikke alle vores kollegaer er ligeså heldige, derfor har jeg gjort det til mit mål at fortsætte kampen herhjemme. Startende i Lokal og Regionspolitik.

Så kan vi bare flytte en Veteran videre ud i job eller videreuddannelse, så er vi kommet langt og det vil tjene sig selv hjem.

Det er det Venstre gør vi stiller os bag hver enkelt Veteran og støtter op og anerkender dem alle for det stykke arbejde de har udført for Danmark.

På nuværende tidspunkt har vi kommunalt intet at tilbyde Veteraner, så lige nu hviler det på private initiativer.

Der er et Privat Veteran hjem i Holeby der hedder Veteranhjemmet Søndertofte, hvor Maria og Brian gør en kæmpe indsats, ligeledes er jeg informeret om at to Veteraner er ved at skabe en Veteran Cafe i Nykøbing F. Jeg håber det lykkes for disse ildsjæle, men de har brug for kommunal opbakning.

Jeg vil arbejde for en anerkendende Veteran Politik hvis jeg bliver valgt ind i Byrådet for Venstre Guldborgsund og i Regionsrådet for Venstre Region Sjælland.

Jeg har 9 udsendelser bag mig, så jeg ved hvad det handler om. Irak hold 1 og 4 Sandel. Bosnien x 4, Albanien hold 1, Kosovo/Makedonien hold 2 og 3.

Der er et ordsprog blandt Veteraner, vi lader ingen tilbage hverken ude eller hjemme.

Læs evt. mit tidligere læserbrev om samme emne : http://folketidende.dk/Debat/Veteran-Politik-Guldborgsund/artikel/417549

John Brill Engkebølle Oks-1.

Våbensted Byvej 7

4990 Sakskøbing

Regionsråds og Byrådskandidat

Venstre Guldborgsund

Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof