Vi bruger cookies!

folketidende.dk anvender cookies til at give dig en god oplevelse, og til at huske dine indstillinger, gemme statistik og til at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker på et link på www.folketidende.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere
mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik

FT Vinguide

Aventino Roble

Duften er fyldt med modne mørke kirsebær, samt varme krydderier, cedertræ, cigarkasse, vanille og en snert af mineralitet.




15. oktober 2013 kl. 08:55 Af Brian Guldbæk Gertsen

Annonce
FAKTA

Aventino Roble
Land: Spanien
Drue: 100% Tinta del Pais (lokalt for Tempranillo)
75 cl, 14% vol
Årgang: 2011
Forhandles hos http://www.vinobenzon.dk/?q=node/14

Brian Guldbæk Gertsens bedømmelse
4 ud af 5 glas

Vinpanelets bedømmelse
4 ud af 5 glas
Panelet udgøres af ansatte ved Folketidende

Panelets bedømmelse er derfor baseret på amatør vindrikkeres vurdering ved en vinsmagning

 

Tronen som førende vinområde i Spanien har igennem mange år været tungt besat af Rioja.
Flere områder i Spanien har dog gennem de senere år leveret bedre og bedre kvalitet og er der af blevet stadig mere populære.

Eneste seriøse udfordrer til Riojas popularitet og kvalitet må dog være Ribera del Duero distriktet, som i dag leverer nogle af de dyreste og mest eftertragtede vine.

Området lægger bl.a. vinmarker til Vega Sicilia, Pesquera og ikke mindst produktionen af danske Peter Sissecks berømte Pingus.

Det er nogle kvalitetsmæssigt meget høje, og prismæssigt overkommelige vine, blandet med topvine og topproducenter som ovenstående, der har bragt Ribera del Duero frem til et punkt, hvor flere anerkendte eksperter vurderer området på lige fod med, eller bedre end Rioja.

Serien af Aventinos røde vine, er som de fleste af områdets vine, udelukkende lavet på nationaldruen tempranillo, eller Tinta del Pais, som druen kaldes lokalt.

Aventino Roble er ingen undtagelse, og virker med sine 6 måneder på fransk eg, og druer fra op mod 100 år gamle vinstokke som et spændende bekendtskab.

I glasset er vinen rubinrød med et meget kraftigt lilla skær.

Duften er fyldt med modne mørke kirsebær, samt varme krydderier, cedertræ, cigarkasse, vanille og en snert af mineralitet.

I den kraftige smag går de modne mørke bær igen, sammen med en udtalt note af bitter mørk chokolade og ristede kaffebønner fra fadet.
Det er en potent men imødekommende og moden ”mad-vin”, der sin unge alder til trods, besidder en kompleksitet fra fadlagringen, der balancerer flot med den umiddelbare modne frugt.

Den lange udtørrende eftersmag til trods, virker vinen drikkemoden, og vil ikke umiddelbart vinde ved yderligere lagring, selvom den bestemt har kvalitet til at kunne henlægges et halvt årti uden det gør skade.

Med tanke på de lidt kraftigere retter vi varmer os på mens bladene falder, skal man dog ikke nødvendigvis stille vinen for langt op under sengen eller bagest i klædeskabet, (ja vi uden vinkælder må jo være kreative) den kan hurtigt komme i spil til f.eks en fyldig gryderet.
 

Vinen tildeles 4 ud af 5 vinglas   

Denne vin er sponsoreret af Vino Benzon og kan her købes for 75, kr. for en flaske.
6 flasker for 435,- kr.
www.vinobenzon.dk




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.