Annonce
Bolig og livsstil

La Casetta Ripasso

Det er måske ikke verdens bedste salgstrick at forsøge og sælge vin, hvor der på etiketten fremgår, at vinen er lavet af rester!

Til de italienske producenters held, er det nok de færreste danske forbrugere, som udover den italienske klang, har spekuleret nærmere over hvad ordet ”Ripasso” egentlig betyder.

Ripasso-navnet kommer af det italienske ord ”ripassare” som betyder at passere igen. Det er simpelthen rester (eller affald om man vil) fra produktionen af Amarone, der bliver anvendt.
Denne måde, hvor vinen ligger på skaller og kvas fra produktionen af Amarone, er med til at peppe nogle ofte ret jævne valpolicella-vine op, og give Ripassoen noget mere saft og kraft.
Vinbønderne i veneto er i hvert fald stolte af deres ”affald”, og det med rette, ikke mindst når vi kigger på Ripassoen ”La Casetta” fra Domini Veneti.

Belært af ovenstående var jeg ret hurtigt på jagt efter en oversættelse af ordet ”La Casetta” af frygt for hvad det så mon kunne betyde.
”Hytte” eller ”lille hus” var hvad jeg kunne researche mig frem til, og beroliget, men måske ikke så meget klogere, kunne jeg vende opmærksomheden mod indholdet i flasken.

Vinen har en dyb, dyb rubinrød farve med en blåviolet kant. Det er i øvrigt lidt sjovt, at farven på vinens kant fuldstændig matcher farven på etikettens bogstaver.
Den skal lige have lidt tid i glasset, men så får man også i både duft og smag serveret søde mørke kirsebær, svesker, krydderier, tørret frugt, chokolade og lidt solbær.

Den portvinsagtige, sødlige duftnote i vinen giver indtryk af, at ”La Casetta” er en af de Ripassoer, som har ligget på skaller og kvas fra produktionen af Recioto (Italiens svar på portvin) og ikke Amarone som det oftest er tilfældet.

I smagen fornemmer man også sødmen, men den er godt afbalanceret, og komplementeres af en god portion syre og en lidt grøn note.

”La Casetta” ripassoen har mere bid, og er langt mere elegant og kompleks end mange af sine navnefæller. Den har uden tvivl et fint lagringspotentiale, men er allerede nu meget harmonisk og imødekommende, med en lang og vedvarende eftersmag.

Det er en vin jeg vil foretrække at drikke til noget kraftig mad, gerne vildt, hvor det lidt søde kød vil komplementere vinen perfekt. Alternativt kunne det være en gryderet med chili, hvor sødmen i vinen giver modspil til den stærke mad.
 

Vinen tildeles 4 ud af 5 vinglas

Denne vin er sponsoreret af Sydhavsvine og kan her købes for 129, kr. for en flaske.
www.sydhavsvine.dk

Du kan bestille den online her

La Casetta Ripasso (Valpolicella)
Italiensk vin fra Veneto
75cl, 14% vol
Årgang 2010
Forhandles hos www.sydhavsvine.dk

Brian Guldbæk Gertsens bedømmelse
4 ud af 5 glas

Vinpanelets bedømmelse
4 ud af 5 glas
Panelet udgøres af ansatte ved Folketidende

Panelets bedømmelse er derfor baseret på amatør vindrikkeres vurdering ved en vinsmagning

 

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier