Annonce
Bolig og livsstil

Roland Møller: Jeg tvivler på om jeg er værdig til min succes

Roland Møller er aktuel i sin første Hollywood-film, hvor han spiller over for blandt andre Charlize Theron. Foto: Free/Jonathan Prime

Roland Møller har sparket døren ind til Hollywood, men han tvivler på, om han har fortjent sin succes.

Det går strålende for Roland Møller.

Den fynske skuespiller har på få år gjort kometkarriere inden for den danske filmverden, og nu er turen kommet til Hollywood, hvor Roland Møller gør sin amerikanske debut over for stjerner som Charlize Theron og Sofia Boutella.

Det sker i filmen "Atomic Blonde", som blot er den første af flere Hollywood-produktioner, der har danskeren på rollelisten.

Selv forklarer Roland Møller, at han har momentum efter "Under Sandet", som blev nomineret til en Oscar i starten af året. Men at karrieren har budt på så mange succeser siden hans spillefilmsdebut i "R" i 2010 overgår hans vildeste fantasi.

- Det er ret sindssygt. Jeg bliver helt ydmyg, når jeg tænker over det. Men så kommer fighteren op i mig igen og siger, at det ikke er nok, jeg vil have flere roller, siger Roland Møller til Ritzau Fokus.

Men Hollywood er en benhård branche, og der er mange om buddet, og det har den 45-årige skuespiller også mærket på egen krop.

- Man kan godt føle sig som en gammel prostitueret nogle gange, når man går ind til en casting og bliver kasseret. Når du har gjort det 20 gange, kan det ikke andet end at gå lidt ud over dit selvværd og din selvtillid.

- Det har jeg haft svært ved i starten, og det har jeg stadigvæk svært ved, fortæller Roland Møller.

Blandt andet af den årsag er han begyndt at se en terapeut. I samarbejde med terapeuten har han udviklet en række positive mantraer, som han gentager for sig selv hver morgen, når han mediterer.

De skal minde ham om, hvor langt han er nået og hvilket slags menneske, han gerne vil være. Alt i alt gælder det om at kode sin hjerne og underbevidsthed med positive budskaber og øge selvværdet, forklarer Roland Møller.

- Jeg har masser af selvtillid, men et eller andet sted har jeg altid følt, at jeg ikke har fortjent min succes. Af en eller anden mærkelig grund har jeg sagt til mig selv, at jeg ikke er værdig til den succes, jeg har fået.

- Da jeg fik min Bodil for eksempel, var der ingen forløsning, selv om den havde været et mål i sig selv. Jeg ved, jeg ikke er utaknemmelig. Jeg var meget taknemmelig for den, men jeg kunne ikke tage det ind, fordi jeg et eller andet sted ikke følte, jeg fortjente den, siger Roland Møller.

Det giver dog ro i maven at have landet flere Hollywood-roller, for ud over at sikre huslejen er det et stort hak at kunne sætte i sit cv, og så er det et anerkendende skulderklap.

- Der er så mange dygtige skuespillere derude, at jeg kan få helt dårlig samvittighed over det. Har jeg fortjent det her? Åbenbart. Jeg har kæmpet for det og taget mange slag over næsen.

- Jeg læser mange manuskripter og laver mange castings. Det handler også om held nogle gange, men når det er sagt, så jagter jeg også heldet, siger Roland Møller.

Indtil nu har det givet pote, men den danske skuespiller har ingen intentioner om at hvile på laurbærrene.

- Der er mange, som siger, at jeg har klaret det nu, men det føler jeg ikke. Jeg føler lige, at jeg er kommet ind i kampen og har fået et sværd, og nu skal vi i gang. Jeg har vundet et par slag, men den store kamp har jeg ikke vundet endnu.

- Jeg caster jo stadigvæk. Mads Mikkelsen caster ikke, han får bare tilbud, så der et stykke vej endnu, siger Roland Møller med et grin.

"Atomic Blonde" får premiere 27. juli.

  • Jonathan Prime
    Roland Møller er aktuel i sin første Hollywood-film, hvor han spiller over for blandt andre Charlize Theron. Foto: Free/Jonathan Prime
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier