Annonce
Indland

Regeringen vil lade 15-årige servere alkohol

Hvis det står til regeringen, vil det i fremtiden være muligt for 15-årige at servere alkohol på caféer og spisesteder. (Arkivfoto) Foto: Free/Aleksandr Volkov

Et nyt lovforslag vil sænke aldersgrænsen for serveringspersonale, så unge ned til 15 år kan arbejde på restauranter, hvor der serveres alkohol.

I fremtiden kan unge på 15 år stå på den lokale kro og servere øl til maden. I hvert fald hvis det står til regeringen, der med et nyt lovforslag vil sænke aldersgrænsen for serveringspersonale, så unge ned til 15 år kan arbejde på cafeer og restauranter, hvor der serveres alkohol. I dag skal man være 18 år.

- Grundlæggende mener vi, at lovgivningen har været for rigid, når 15-årige ikke engang har måttet være til stede i lokaler, hvor der serveres alkohol. Det er derfor, vi har valgt at lempe lovgivningen, så 15-årige nu kan være beskæftiget sådanne steder under opsyn af voksent personale. Der skal være tale om steder, hvor hovedformålet er servering af mad. Der er med andre ord ikke tale om barer. Derfor er vi også helt trygge ved det, siger Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, til Avisen.dk.

Både oppositionen og 3F er dog stærkt imod forslaget. Hos SF ser man forslaget som et tilbageslag for de arbejdsvilkår, der er i branchen.

- Vi synes, det er fuldstændig sindsygt at sætte unge i den situation. Så skal 15-årige servere alkohol og sige nej til en bredskuldret mand, der er blevet for fuld. Det er helt på månen, og det kan vi ikke bakke op om, siger erhvervsordfører i SF Lisbeth Bech Poulsen til Avisen.dk.

Hos 3F vil man også modarbejde forslaget, der lige nu er i høring.

- Vi er selvfølgelig imod, at børn skal servere alkohol. Børn kan ikke købe alkohol, og de skal heller ikke sælge det, siger gruppeformand for Privat Service, Hotel og Restauration i 3F Tina Møller Madsen til Avisen.dk.

Ifølge Restaurationslovens paragraf 27 er det i dag ulovligt for mindreårige at arbejde et sted, hvor der serveres stærk alkohol. Men med forslaget om lovændring skal helt unge have lov til at arbejde med afrydning, rengøring, servering m.m. indtil klokken 22 om aftenen, så længe der er opsyn af personer over 18 år.

Det ser restaurationsbranchen som et positivt forslag. Her har man længe kæmpet for at få lempet lovgivningen på området. Og man ser ikke et problem i, at mindreårige arbejder steder, hvor der kan opstå situationer med fulde mennesker.

- Der skal være en kombination af voksne og unge på arbejdspladsen, hvor de voksne tager sig af sådan nogle ting som fulde folk. For de øvrige tjenere vil det være en kæmpe hjælp at have unge ansat, der kan gå til hånde, siger Katia Østergaard, direktør i arbejdsgiverorganisationen for hotel og restaurationserhvervet Horesta, til Avisen.dk.

  • Hvis det står til regeringen, vil det i fremtiden være muligt for 15-årige at servere alkohol på caféer og spisesteder. (Arkivfoto) Foto: Free/Aleksandr Volkov
Annonce
Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier