Annonce
Landbrug

Tilfredshed med børnedyrskue trods underskud

Børn & Dyr på Bregentved Gods havde i 2017 færre besøgende på grund af regnvejr. Børnedyrskuet søger frivillige til dette års dyrskue, som holdes 30. juni-1. juli 2018. Foto: Arkivfoto

Vejret var en udfordring for børnedyrskuet Børn & Dyr i 2017, men organiseringen blandt de 500 frivillige forløb uden problemer, lød det på årsmødet i støtteforeningen.

- Vi er gode til at lave dyrskue, sagde formand Jens Mortensen i sin beretning til Årsmøde i Støtteforeningen for Ungdomsarbejde, som afvikler børnedyrskuet Børn & Dyr på Bregentved.

Børn & Dyr på Bregentved blev i 2017 holdt den 1. – 2 juli i den smukke Piberhusfold, som udlånes af Bregentved Gods.

- Vi har endnu engang bevist, at vi er gode til at lave dyrskue. Alle frivillige er engagerede og løser deres opgaver til fulde. Organisering, opstilling, afvikling og nedtagning fungerede perfekt. Vi var rigtigt godt med under opstillingen, ja jeg kan ikke huske, vi har været nærmest en dag foran under hele opstillingen, på grund af det lovede regnvejr, og det kom jo så også fredag og lørdag, fortalte Jens Mortensen.

Og vejret var da også en udfordring, som betød færre besøgende, og det kan ses på regnskabet. Resultatet viser et underskud på 200.000 kr.

- Det er ikke tilfredsstillende, sagde Jens Mortensen og fortsatte:

- I 2018 skal alle frivillige have stor fokus på at få flere firmaudstillere til at komme på dyrskuet. Vi har rammerne til at vise udstyr til hus, have, landbrug. Vi burde også kunne få gårdbutikker og fødevarenetværk til at deltage. Desuden skal der investeres tid i markedsføring af dyrskuet over for potentielle besøgende.

Regnvejr eller ej – børn og unge, der udstillede deres kæledyr, havde det rigtig sjovt på Børn & Dyr på Bregentved. I 2017 deltog 250 børn og unge. Desværre måtte kaninudstillere lade kaninen blive hjemme på grund af kaninsygdom, men der var lavet alternative aktiviteter for børnene, så de havde en god dyrskueoplevelse alligevel, fortalte Jens Mortensen.

I 2017 fik Børn & Dyr økonomisk støtte fra Ths. Jørgensen og Søn, Faxe Dyrehospital, Vemmetofte Kloster, Danske Bank – Haslev Fonden, DLG, Danish Agro, Østsjællands Andelsvaskeri Fond og ikke mindst Stevns Brands Fond, som i 2017 støttede dyrskuet med 40.000 kr. før dyrskuet og 85.000 kr. i slutningen af året.

Pengene er brugt til køb af præmier, grill, vandvarmere, renovering af toiletter mm. De 85.000 kr. fra Stevns Brands Fond skal bruges til køb af materialer til at bygge flere stalde til dyrene, der udstilles og til scene/værkstedsvogn.

Jens Mortensen sendte en stor tak til alle, der har ydet økonomisk støtte til dyrskuet. Han takkede også alle dyrskuets samarbejdspartnere, hjælpere, udvalgsmedlemmer og bestyrelse, som yder en kæmpe indsats for dyrskuet.

Mangler frivillige
Børn & Dyr på Bregentved hed tidligere Bregentvedstævnet. Dyrskuet blev holdt for første gang i 1969. Dyrskuet planlægges og afholdes af omkring 500 frivillige.

Der mangler frivillige hænder til dyrskuet i 2018, som holdes 30. juni-1. juli. Specielt er der brug for folk til opgaver som markedsføring af dyrskuet og til planlægning af underholdning.

Vil du hjælpe, kan du skrive eller ringe til 4H-konsulent Dorte Kimer på dok@seges.dk / 87 40 87 58.

  • dyr
    Børn & Dyr på Bregentved Gods havde i 2017 færre besøgende på grund af regnvejr. Børnedyrskuet søger frivillige til dette års dyrskue, som holdes 30. juni-1. juli 2018. Foto: Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet