Annonce
Bolig og livsstil

6 ting du ikke vidste, du kunne grille

Smid jordbær på grillen med balsamico og sort peber, og servér dem før desserten. Foto: Free/Www.colourbox.com

Hvis du savner inspiration til nye grillretter, kan du med fordel smide jordbær, indmad eller lasagne på grillen eller grille dig til en Bloody Mary.

At smide pølser på grillen er næsten lige så dansk som et Dannebrog, der vejrer eller en kold fra kassen i kolonihaven.

Men hvis du allerede mestrer pølser, kyllingebryst og majskolber til perfektion, kan du med fordel udfordre dig selv med alternative grillretter.

Som for eksempel:

1) Jordbær

- Jordbær er en lidt mærkelig ting at grille, men jordbær får faktisk en dejlig smag af at få lidt varme, siger Kim Schulz, der har været på det danske grill-landshold og driver bloggen grillkokkerier.dk.

Du kan putte jordbærrene i en foliebakke eller lægge dem direkte på risten, men de skal ikke ligge for længe, for jordbær bliver hurtig smattede, når de bliver varme.

Kim Schulz serverer grillede jordbær med sort peber og balsamico som en mellemret før desserten.

- Det lyder mærkeligt, men jordbærrene, det sursøde fra balsamicoen og peberet, der giver et spark, det er en forbløffende god blanding, siger han.

2) Indmad

Christine Bille Nielsen, der er kok og madskribent, er glad for at grille indmad. Det kan være lever, hjerte og nyre fra for eksempel fjerkræ, lam eller kalv.

- Indmad smager meget i sig selv, så grillsmagen tager ikke over, som det kan ske ved mere sarte ting som kylling, siger hun og tilføjer.

- Indmad bliver bedst, hvis det får høj varme i kort tid, så det stadig er rødt indeni, siger Christine Bille Nielsen og pointerer, at indmad samtidig er billig mad.

3) Lasagne

Alt der kan laves i en ovn eller på et komfur, kan laves på grillen, siger Kim Schulz, så du kan også sagtens flytte din lasagne eller en sammenkogt ret fra køkkenet ud på terrassen.

Sæt gryden eller lasagnefadet på grillen, giv retten indirekte varme, og så kan du med fordel give kødretterne lidt røg, forslår Kim Schulz.

- Man kan købe røgflis i supermarkeder eller byggemarkeder, som man kan lægge på kullene eller i en foliebakke. Så ulmer det og giver smag, siger han.

En af Kim Schulz' personlige favoritter er æbletræ, som giver en sød røgsmag. Kirsebærtræ giver en fin gylden farve til grillretterne og bliver især brugt til fisk.

- Hvis man beskærer æbletræet hjemme i haven, kan man sagtens tage et par af de finere grene, lægge dem til tørre og skære nogle klodser af dem, siger han.

4) Bloody Mary

Cocktails lyder ikke som noget, man umiddelbart kan grille - men du kan sagtens grille ingredienserne til din drink.

Skær for eksempel et kryds i en håndfuld tomater og læg dem på grillen i en foliebakke. Giv dem godt med røg.

- Når du tager tomaterne af grillen, smider du dem i en frysepose og lukker tæt. Dampen gør, at skindet bliver løst, så du kan nulre det af, siger Kim Schulz.

Herefter blender du de skindløse tomater til en juice, som du kan bruge i din Bloody Mary.

5) Skaldyr

Det kan også være en god idé at tilsætte røg, hvis du smider upillede rejer på grillen.

- Læg dem i en foliebakke og giv dem indirekte varme, indtil de er varmet igennem og har fået røgsmag, siger Kim Schulz.

Christine Bille Nielsen foreslår at smide store muslinger direkte på risten til sidst i måltidet i stedet for pølser.

6) Brisket

Hvis du for alvor savner grilludfordringer, kan du give dig i kast med den amerikanske okseudskæring kaldet brisket, som nogenlunde svarer til det, vi i Danmark kender som oksespidsbryst.

En brisket skal have mellem 10 og 15 timer ved lave temperaturer på grillen, og det er en fast udfordring for kokkene, der deltager i danmarksmesterskaberne i grill, som Kim Schulz er med til at afholde.

- Bliver det godt, bliver det vanvittig godt, og bliver det ikke godt, bliver det ligesom sålelæder, siger han.

  • jordbær
    Smid jordbær på grillen med balsamico og sort peber, og servér dem før desserten. Foto: Free/Www.colourbox.com
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet