Annonce
Bolig og livsstil

Er det sikkert at betale med Apples ansigtsgenkendelse?

Betalingsløsningen Apple Pay er endnu ikke kommet til Danmark. Men Apple har offentliggjort, at Danmark, Sverige og Finland er blandt de næste lande, hvor betalingstjenesten rulles ud. Forventningen er, at det sker inden årets udgang. Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez/Arkiv

Apple Pay er på vej til Danmark, og med den nye iPhone X, som ikke har en hjemknap, blev det offentliggjort, at man kan betale med sit ansigt.

Apple er med den nye lancering af to iPhone 8-modeller samt en jubilæumsmodel med navnet X igen på alles læber.

Foruden afsløringen af de nye iPhone-modeller blev det også officielt, at Apple Pay, Apples betalingsløsning, kommer til at kunne verificeres med en lidt særlig feature.

- Det nye, de kom med, er, at man på iPhone X i stedet for at taste sin kode ind eller bruge fingeraftryksskanneren kan bruge ansigtsgenkendelse til at betale med, fortæller Steen Jørgensen fra netmediet Mobil.nu.

På iPhone X fylder skærmen hele forsiden og den lille runde hjemknap er blevet ofret. Dermed kan man altså ikke bruge sit fingeraftryk til at åbne skærmen eller betale i Apple Pay.

Her bruges i stedet ansigtsgenkendelse, som har fået navnet Face ID.

Apple oplyser selv, at Face ID er mere sikkert end fingeraftryksskanneren.

- Og det er jo rigtig fint. Men det er en ny teknologi, der bliver introduceret. Når jeg bruger MobilePay, er jeg helt tryg ved at bruge fingeraftryksskanneren til at logge mig ind med og til at betale med, siger Steen Jørgensen og fortsætter:

- Som forbruger vil jeg være mere utryg ved at bruge en ny teknologi, hvor jeg skal stå med en ansigtsskanner i det offentlige rum og krydse fingre for, at den virker ordentligt, og at man ikke skal stå og vende og dreje telefonen, mens køen vokser. Så det kan være risikabelt helt at have fjernet Touch ID på iPhone X og gå over til ansigtsskanneren.

Steen Jørgensen vurderer, at der ikke umiddelbart er et sikkerhedsproblem med at bruge ansigtsskanneren. Teknologien ligger lokalt på telefonen og skal altså ikke forbi skyen for at blive verificeret. Og det er positivt for sikkerheden:

- Så er det kun på selve telefonen, at data bliver transmitteret. Skulle den have været gennem skyen og ude på nettet, ville man kunne hapse nogle data, fordi der ville være et ekstra skrøbeligt led, siger han.

Steen Jørgensen vurderer, at den største bekymring er, hvis der opstår et akavet øjeblik, hvis teknologien ikke lige fungerer, når man vil betale i butikken.

Der er dog gode udsigter for teknologien med at skanne sit ansigt med mobiltelefonen, vurderer Steen Jørgensen baseret på det, han indtil nu har set hos andre mærker.

- Jeg har testet ansigtsskanner på den seneste Samsung-telefon, og det virker rigtig godt. Også selv om lysforholdene er dårlige eller om aftenen. Måske ikke når det er helt mørkt, siger han.

Ifølge Apple kan ansigtsskanneren også afkode, hvis du ændrer frisure, skæg, eller sågar når dit ansigt ældes.

Ifølge Henning N. Jensen, som rådgiver om betalingsløsninger i virksomheden Pluscon, skal Apple Pay dog ikke regne med at ryste tronen under den ukronede konge af mobile betalinger i Danmark, som er Mobile Pay.

Apple har meldt ud, at Danmark er blandt de lande, hvor Apple Pay bliver rullet ud inden årets udgang. Det kræver dog, at Apple Pay finder mindst én dansk bank, der vil lege med.

Betalingstjenesten skal nemlig kobles op til et eksisterende kort.

Når Apple Pay rulles ud, er butikker og terminaler allerede klar til det. Faktisk er de allerede klar til det nu, hvis der kommer turister, som bruger Apple Pay, fortæller Henning N. Jensen.

- Når der kommer Apple Pay-kunder til Danmark er vi ufatteligt godt forberedt - bedre end USA, siger Henning N. Jensen og uddyber:

- Apple Pay kan bruges til terminaler, der tager internationale kreditkort, og langt over halvdelen af de danske terminaler tager internationale kreditkort. Og dermed tager de Apple Pay, fordi der ligger et internationalt kreditkort nedenunder.

Fakta: Sådan fungerer Apple Pay

- Med den nye opdatering af Apples styresystem, som hedder iOS 11, kan man ud over at bruge Apple Pay til at overføre penge til virksomheder også overføre til andre privatpersoner.

- Overførsel fra person til person kræver dog, at begge parter har Apple Pay. Transaktionen foregår i Messages-appen.

- Kun iPhone-modeller, som understøtter Touch ID elle Face ID, kan lave overførsler fra person til person.

- Pengene overføres fra dit eksisterende kort, som kobles op til Apple Pay, ved at du føjer det til din Apple Wallet.

- For at verificere din identitet kan du bruge fingeraftryksskanneren. På den nye iPhone X, som ikke har Touch ID, bruger du i stedet Face ID, som kan genkende dit ansigt.

Kilder: theverge.com, pocket-lint.com, mobil.nu.

  • Apple Showcase
    Betalingsløsningen Apple Pay er endnu ikke kommet til Danmark. Men Apple har offentliggjort, at Danmark, Sverige og Finland er blandt de næste lande, hvor betalingstjenesten rulles ud. Forventningen er, at det sker inden årets udgang. Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez/Arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier