Annonce
Lokal nyt

Læserne: Hold nu liv i Rødby

Arkivfoto Foto: Jan Knudsen

Efter artiklen om Lolland Kommune, der ikke vil give svømmehal økonomisk hjælp, er I læsere kommet til tasterne.

I går bragte vi historien om Lolland Kommune, der ikke ønsker at stille en garanti på 7,9 millioner kroner til Rødby Svømmehal - læs den her.

Svømmehallen er slidt og har behov for en række reparationer, men det er for dyrt, lyder det fra kommunen, der ikke ønsker at give økonomisk hjælp - og den udmelding har vakt forundring blandt jer læsere på folketidende.dk's facebook-side:

"Man lukker øen ned"

- Luk endelig alt, hvad der kan lukkes kan på Lolland. Vi er ikke mange i forvejen, og det ender med, at alt, der hedder familie, smutter langt væk fra Lolland, fordi alt simpelthen er lukket, bemærker Sofie Frydendahl Petersen.

- Hvis man skal lokke folk til, som forhåbentlig også lægger lidt i skatskassen, kan det være en god investering. Man får ingen tilflyttere ved at lukke alt ned, pointerer Connie Renard Bendtsen.

Fælles for langt hovedparten af kommentarerne er holdningen om, at det er med til at lukke Lolland - og særligt Rødby - ned på den måde, men også personligt er det et tab:

- Jeg bliver så ked af at læse sådan noget. Jeg benytter svømmehallen tre gange om ugen, og jeg er så glad for, at vi har den i Rødby. Jeg lider af en del angst, og det har hjulpet mig meget med mine svømmeture. Tak for hjælpen til Lolland Kommunes politikere!, skriver Gitte Sløk Pilemand.

- Det er jo ikke kun svømmeklubben, som vores børn er så glade for, det er også skolesvømning, dagplejen og børnehaver, der benytter den. Skal kommunen så bruge penge på at køre skolebørn til svømning andre steder, eller bortfalder det fra skemaet?, spørger Jane Lindahl Svendsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forståelse: Det er utrolig mange penge

Andre udtrykker dog forståelse for politikernes valg, fordi der er tale om et højt beløb på knap otte millioner kroner alt i alt:

- Altså det drejer sig om 6 millioner til forbedringer af svømmehallen i en periode på 3 år! Det kan jeg godt forstå, man ikke vil ofre, hvis man nu ser standarden i de omkringliggende haller, såsom Maribo, Nakskov osv., skriver Tania Boesen Jørgensen.

- 7,9 millioner kroner er mange penge... utrolig mange penge, konstaterer Rikke Susanne Klitmose Hessel.

På det punkt er folk enige, men omvendt ytres der også et ønske om, at man kan finde pengene til at støtte svømmehallen:

- Luk dog op for den kommunekasse, så vi endelig kan se, at I også tænker på både de gamle, de unge og os, som føler, at I har syltet Rødby og omegn, siden vi flyttede herned for godt 8 år siden, kommenterer Martin Svendsen og tilføjer:

- Ta' jer nu lige lidt sammen og støt denne skønne svømmehal. Luk svømmehallen, og vi vil nok engang fortryde, at vi valgte Lolland som stedet, hvor vores børn kunne vokse op, siger han henvendt til politikerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Hold nu liv i bare lidt"

- Det er virkelig bare ikke i orden. Jeg tror nok, hvis vi skal satse på flere borgere i kommunen, at vi skal satse på at have en svømmehal. Der er trods alt mange børnefamilier og ældre, der opholder sig dér, skriver Solveig Uhre Mogensen.

- Jeg ved godt, at indbyggertallet er faldet, men man gør da heller ikke meget for at holde på os, der er tilbage. Jeg kan ikke finde logikken i denne her sag, noterer Sofie Frydendahl Petersen.

- Ja, 7,9 millioner er mange penge. Men det nytter heller ikke noget at fjerne de ting, der kan holde på folk eller medvirke til familieforøgelse! Hold nu liv i bare lidt, så det ikke dør helt ud! Lolland Kommune skræmmer jo idémagere væk på den måde, lyder kommentaren fra Anne-Belinda Bondegaard Koch.

- Heldigvis er der ildsjæl rundt omkring på Lolland, så de får deres sag for, de kære politikere i Lolland Kommune. Det er sgu op ad bakke, når alt bliver sparet væk, skriver Jannie Vang Haug Juul.

Deltag i debatten i kommentarfeltet nedenfor eller på vores facebook-side, som du bliver viderestillet til i boksen nedenfor.

  • 13rødbyskilt
    Arkivfoto Foto: Jan Knudsen
Annonce
112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt

Indland

Arbejdsuge på fire dage kan presse børnefamiliers hverdage

Annonce
Annonce
Nykøbing

Nedslående besked fra legendarisk værtshus

Lolland

Fejrede årsdagen: Men en ville ikke ned at kigge

112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt

Indland

Arbejdsuge på fire dage kan presse børnefamiliers hverdage

Lolland

Vil af med sine apoteker: - Vi har ikke holdt ferie i 10 år

Guldborgsund

Konservative har fundet deres borgmesterkandidat

Nykøbing

Slap A' for en fest: - Det var én stor overraskelse

Lolland-Falster

Opdaget i supermarkedet: Butikstyv gik ud med mayonnaise under armen

112

Helikopter måtte redde mand til havs

Politik

Regeringen sender kvart milliard til nødhjælp i Ukraine

Lolland

Skolekritik: Der er brug for økonomisk støtte

Skole

Tesfaye: Folkeskoleaftale skal tage hånd om lav bestå-procent

Trafik

Var totalt spærret: Gaffeltruck væltet på motorvejen

Indland

Statsministeren venter flere russiske hybridangreb

Lolland

Flest i landet: Så mange dumper dansk og matematik på Lolland

Annonce
Annonce
Femern

Den første er færdig: Vigtigt skridt i kæmpe-byggeri

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Vejret

DMI: Mandag bliver våd, men så kommer forårssolen

Guldborgsund

Gert gennemførte sit monster-projekt

Dølle

Masser af kontroller på vejene ved Dølle: Her er politiets status

Dølle

Benhårde Berit trods stenkast: Det er jeg altså ikke bange for

Indland

DSB varsler forsinkelser og aflyste tog mandag morgen