Annonce
Lokal nyt

Tusinder af arbejdsløse ladt i stikken af kommunerne

Foto: Free/Www.colourbox.com

Tusinder af ledige på kontanthjælp har ikke fået den hjælp til at komme i job, som kommunerne ellers har pligt til at give dem. Det viser en ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet

16.565 kontanthjælpsmodtagere over hele landet har i løbet af 2016 hverken deltaget i aktiveringstilbud eller modtaget mentorstøtte , skriver Avisen.dk.

Andre kontanthjælpsmodtagere har passet sig selv i endnu længere tid. 6.332 har i to år ikke deltaget i praktik, vejledning, opkvalificering eller anden aktivering, der kunne bringe dem tættere på job. 2.791 kontanthjælpsmodtagere har ikke deltaget i kommunale tilbud i tre år.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der de seneste måneder har indskærpet kommunernes pligt til at bistå kontanthjælpsmodtagerne, betegner den virkelighed, som opgørelsen beskriver, som utilfredsstillende.

- Det er simpelthen ikke godt nok. Der er i øjeblikket ingen undskyldning for ikke at kaste alle ressourcer ind på at sikre, at arbejdskraftreserven kommer i spil, siger Troels Lund Poulsen til Avisen.dk og henviser til 'den historisk lave ledighed' blandt forsikrede ledige.

I 2013 vedtog et bredt flertal i Folketinget en kontanthjælpsreform, som skærpede reglerne for aktivering af kontanthjælpsmodtagere. Ifølge reformen har jobparate kontanthjælpsmodtagere ret og pligt til et tilbud efter tre måneder. Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der typisk har andre problemer end ledighed og derfor har brug for mere støtte, skal have et aktivt tilbud efter seks måneder.

Kontanthjælpsmodtagere, der ikke er i stand til at deltage i de aktive tilbud, skal som minimum have støtte fra en mentor.

Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), der er formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i Kommunernes Landsforening, erkender, at flere år uden tilbud er for dårligt.

- Det er ikke godt nok, hvis nogle kontanthjælpsmodtagere går i flere år uden tilbud eller en mentor. Der må ikke herske tvivl om, at alle skal have den nødvendige indsats, og findes der kommuner, hvor det ikke sker, så er det vigtigt, at kommunen agerer og får rettet op, skriver Thomas Kastrup-Larsen i en mail til Avisen.dk

Det bekymrer Socialdemokratiets arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen, at så mange kontanthjælpsmodtagere ikke får de tilbud, som reformen fra 2013 lagde op til. Ikke mindst fordi mange virksomheder har brug for ekstra arbejdskraft nu.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det er den aktive indsats, der får folk i arbejde. Og at indsatsen de første to-tre år er rigtig vigtig. Hvis ikke der bliver gjort en indsats der, så bliver det rigtig svært, og lige nu går det desværre den forkerte vej, siger Leif Lahn Jensen.

På baggrund af opgørelsen fra Beskæftigelsesministeriet vil han nu indkalde Troels Lund Poulsen i samråd for at få ministerens forklaring.

  • Foto: Free/Www.colourbox.com
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo