Frederiksdal Kirsebærvin får bedre styr på gæringen nu.
På Frederiksdal Gods er der i sommer investeret 1,2 millioner i vineriet. Der er lagt nyt tag og installeret strålevarme under det, så gæringen ikke går i stå, når det bliver koldt.
Vineriet ligger dermed nu i en hal med temperaturstyring, hvor der også står to helt nye fermenter-tanke, der blidt kan “vende rundt” på saften fra de nyplukkede kirsebær de første tre dage i gæringsprocessen. Udbyttemæssigt var kirsebærhøsten dog pauver i år:
- Vi har høstet omkring syv til ni kilo bær pr. træ, som ellers i et normalt år giver mellem 28 og 35 kilo, fortæller medejer af Frederiksdal Kirsebærvin Harald Krabbe.
Læs mere om investeringen på 1,2 millioner kroner og også vineriets nu eget kirsebær i torsdagens Folketidende.
Klik her for at læse Folketidende på PC
Klik her for at læse via en mobil enhed