Tidlig udvisning hjælper Arsenal til sejr i Newcastle

Arsenal vandt 1-0 i en kamp, der blev præget af, at Newcastle spillede 75 minutter i undertal.

Hjemme på Emirates Stadium har Arsenal gjort en bovlam figur i sæsonens første kampe, men på fremmed græs går det langt bedre for Arsene Wengers tropper.

Lørdag eftermiddag tog Arsenal sin anden udesejr, da et decimeret Newcastle-hold blev besejret med 1-0 - en sejr, der var langt mere sikker, end cifrene antyder, for gæsterne dominerede fra første- til sidste fløjt.

Alex Oxlade-Chamberlain stod for sejrsmålet, da han scorede med et afrettet skråskud kort efter pausen.

Arsenal fik en solid hjælpende hånd, da Newcastles angriber Aleksandar Mitrovic blev smidt ud efter blot et kvarters spil.

Serberen mistimede en tackling og kom i stedet til at træde Francois Coquelin over skinnebenet. Det så noget tilfældigt ud, men dommer André Marriner trak det røde kort op af lommen til den forbløffede Newcastle-spiller.

Udvisningen ændrede dog ikke kampbilledet synderligt. Arsenal fik blot en smule mere plads til at køre bolden rundt i små kombinationer, og gæsterne havde bolden næsten uafbrudt.

Men det er ikke tilfældigt, at Arsenal ikke scorede i to af de tre første kampe i denne sæson. Der mangler snert i angrebsspillet, og spillerne vælger ofte en aflevering for meget, når der er mulighed for at trykke af.

Theo Walcott brændte første halvlegs største chance, da han sparkede en ripost over mål fra kort afstand, og hjemmeholdet forsvarede sig flot og kunne gå til pausen med 0-0 på måltavlen.

Men bolværket holdt så heller ikke meget længere.

Fire minutter inde i anden halvleg kom Arsenal omsider i spidsen, da Aaron Ramsay for en gangs skyld fyrede kanonen af uden for feltet. Bolden blev pareret af Tim Krul i målet, men Alex Oxlade-Chamberlain sparkede returen i mål til den logiske gæsteføring.

For Newcastle lignede det nu en umulig opgave, og det viste det sig også at være.

Det kneb for hjemmeholdet at få fat i bolden, og nordenglænderne havde slet ikke fantasi eller kvalitet nok i spillet til at blive farlige foran Petr Cechs mål.

Arsenal kommer med sejren op på syv point efter de første fire kampe, mens Newcastle bliver stående på to point og venter fortsat på sæsonens første sejr.