Foto: Claus Hansen
Sejlskiber som fredag blev fundet drivende uden besætning.

Amerikansk sejler formodes faldet over bord

En større tom sejlbåd drivende for fulde sejl har sat en større eftersøgning i gang i Hjelm Bugt mellem Hesnæs på Nordfalster og Møn.

22. Juni 2012, 14:59

- Vi fik tidligere på dagen en anmeldelse, fordi der var blevet observeret en stor sejlbåd i farvandet mellem Hesnæs og Møn, hvor der tilsyneladende ikke var nogle personer om bord, fortæller vagtchefen fra Sydsjælland og Lolland Falsters politi Søren Østervig.
- Bådens ejer er en 52-årig mand fra USA, som også har adresse i Zürich i Schweitz. Han var onsdag i havn i Neustadt i Tyskland, hvor han fik monteret en ny vindmåler på båden, fortæller Søren Østervig.

Både to helikopteer og flere redningsbåde afsøger i øjeblikket området, for at finde den 52-årige.
- Efter de oplysninger vi har fået, skulle han havde været alene på båden, fortæller Søren Østervig.

- Vi har indikationer på, at vedkommende er faldet over bord torsdag i tidsrummet mellem klokken 18 og 20, siger stabsvagten i SOK, Kjeld Gaard-Frederiksen. Samtaler på hans mobil telefon og hans navigationsudstyr viser, at der har været aktivitet på båden indtil det tidsrum, fortæller stabsvagten. - Det ser ud til, at båden har befundet sig ud for Hestehoved Dyb ved Falster, da sejleren er faldet over bord.

- Måske har han ikke kendt båden tilstrækkeligt. Ifølge vores foreløbige oplysninger, har den savnede sejler købt båden i Tyskland inden for de sidste par uger. Ud fra navigationsudstyret kan det ses, at han torsdag aften havde kurs mod Klintholm havn. Han har sejlet med sejl og har krydset en del, oplyser stabsvagten, som fortæller, at eftersøgningen i hvert fald fortsætter til mørkets frembrud.

Sejlbåden ”Impetuous” som sejler med amerikansk flag er på cirka 35 fod, drev rundt med fuld sejlsætning da den blev observeret.
Båden er blevet trukket ind til Klintholm Havn på Møns sydkyst, hvor politiet har undersøgt skibet og en computer om bord for at finde oplysninger om bådens ejer.

Mere 112

112

To brande på en time på Vestlolland

Lolland-Falster Brandvæsen fik travlt fredag eftermiddag.
112

To personer kørt på sygehuset efter ulykke på motorvejen

OPDATERET 14.02: Der er nu ryddet op igen efter uheldet, og...
112

13 syrere forsøgt smuglet over grænsen

Politiets udlændingekontrolafdeling i Maribo fik sin sag for, da man...
112

Politiet fik fingeren - to gange

Betjente på patrulje i Nakskov blev to gange i går præsenteret for en...
112

13-årig slået i hovedet på vej hjem fra ungdomsklub

35-årig mand fra Guldborg anholdt for umotiveret vold mod en 13-årig...
112

Snarrådigt ægtepar forhindrede markbrand

Et ældre ægtepar fra Nakskov var hurtigt ude med hakkejern og vand,...