cookie-og-privatlivspolitik
Politiet undersøger også en adresse i Skørringe i forbindelse med aktionen.
Foto: Lars Dalsig

112

11 anholdt efter fund af våben og stoffer

OPDATERET 13.05: Politiet har tirsdag ransaget cirka 20 adresser forskellige steder på Lolland.
05. maj 2020 kl. 09:10 Af Jakob Poulsen

Annonce

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har tirsdag morgen i kort efter klokken 7 har anholdt 11 personer på flere adresser på Lolland i forbindelse med en større aktion. Anholdelserne skete uden dramatik.

Ifølge en pressemeddelelse fra politiet er der i forbindelse med ransagningerne blandt andet fundet en del våben såsom skydevåben, slagvåben, knive og ammunition. Der er også fundet en del narkotika- herunder en større mængde amfetamin, hash og kokain, skriver politiet.

De 11 anholdte er alle fra lokalområdet og mellem 18 og 50 år gamle. De er siden klokken 10.30 blevet fremstillet løbende i lukkede grundlovsforhør ved Retten i Næstved med krav om varetægtsfængsling.
Det fremgår ikke, hvad de konkret sigtes for.

- Der er tale om en personkreds, som har været genstand for politiets efterforskning igennem en tid, og jeg vil umiddelbart betegne dem som værende i udkanten af bandemiljøet.

- Derfor er det med stor tilfredshed, at vi nu har kunnet anholde en stribe personer, som vi kan stille til ansvar for nogle grove overtrædelser, siger politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse.

Han erklærer sig "særdeles tilfreds med dagens aktion og de foreløbige resultater" og tilføjer:
- Der er sendt et klart og utvetydigt signal til de kriminelle, der flirter med bandemiljøet om, at vi er til stede og har fokus på den kriminalitet, der udspringer fra det miljø.

Politiet har blandt andet være til stede på en adresse i Skørringe, men hvor de øvrige aktioner har fundet sted, vides ikke.

Det lokale politi har i forbindelse med aktionen fået bistand fra flere andre politikredse. Hvilke kredse, der er tale om, og hvad de har hjulpet med, oplyser politiet ikke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce