cookie-og-privatlivspolitik

8

Billeder


Foto: Jakob Poulsen

112

Ældre kvinde fanget på hæve-sænke bro

BILLEDSERIE OG VIDEO: En ældre kvinde med rollator blev uforvarende centrum i et mindre drama ved Slotsbryggen i Nykøbing.
03. juli 2019 kl. 12:31 Af Jakob Poulsen

Annonce

Et usædvanligt drama udspillede sig sent onsdag formiddag ved den hæve-sænke bro, der går over kanalen på Slotsbryggen i Nykøbing.

Her blev en 96-årig kvinde med rollator fanget, da broen pludselig gik op, inden hun var nået helt over på den anden side.

Politi, brandfolk og ambulance hastede til stedet, men de første, der nåede frem, var Sonni Tost og Michael Poulsen fra reklamebureauet Pajor, som har kontor lige ud til kanalhavnen cirka 150 meter fra broen.
- Vi sad opppe på kontoret og kiggede ud ad vinduet. Så kunne vi se en båd, der var ved at bakke ud af havnen. Samtidig var kvinden på vej over, og hun nåede næsten helt over.
- Men så opdagede hun, at bommen for fodgængere var gået ned, og så hun vendte om og begyndte at gå tilbage igen, men pludselig begyndte broen at løfte sig. Heldigvis holdt hun fast i gelænderet.

- Vi kiggede på hinanden og sagde: "Det sker ikke det der - jo, det gør det" og så løb vi, fortæller Sonni Tost og Michael Poulsen.

I mellemtiden havde nogen trykket på nødstoppet, så broen stoppede og ikke kunne klappes ned igen.

Sonni Tost og Michael Poulsen skyndte sig at kravle op og holde den ældre kvinde fast, til politiet og brandvæsnet nåede frem.
- Hun var selvfølgelig nervøs, men jeg tror, at hun følte sig tryg ved, at vi var der. Da politiet kom, fik vi dem til at overtage hendes rollator, så vi ikke skulle holde fast i den også, og der var masser af andre, som også tilbød at hjælpe, tilføjer de.

Det er ifølge Folketidendes oplysninger sejlerne, der via en knap selv skal aktivere broen for at få den til at gå op, når de vil ind og ud af kanalhavnen.

Indsatsleder Johnny Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen var en af de første redningsfolk på stedet.
- Jeg har vist aldrig været på sådan en opgave før. Jeg kunne med det samme se, at det letteste måtte være at tage vores 11-meter håndstige og sætte den op, så vi kunne få hende ned på den måde, fortæller han.

Kvinden var ikke i stand til at komme ned ad stigen ved egen kraft, så mens en brandmand holdt hende, sørgede et par andre sammen med Sonni Tost og Michael Poulsen for, at de alle stille og roligt kom ned på sikker grund igen.
- Hun virkede frisk nok, og hun havde endda overskud til at klappe mig på kinden, fortæller brandmand Jacob Pedersen, som var ham, der holdt kvinden under den stejle nedstigning.

Kvinden blev efterfølgende tilset af de tilkaldte ambulancefolk, men ifølge folketidende.dks oplysninger var hun ikke kommet noget til fysisk, og hun blev efterfølgende kørt hjem af ambulancen.

Jørgen Hilleke, der er leder af de kommunale fritidshavne i Guldborgsund Kommune, var også på stedet. Han kan heller ikke huske, at der før har været en lignende episode på broen, som blev sat op for cirka 15 år siden, da kanalhavnen blev bygget.

Han fortalte, at det umiddelbart tyder på, at der er sket en menneskelig fejl, og at episoden ikke for nuværende giver anledning til at overveje, om der skal ske tekniske ændringer omkring broen.

Hele dramaet tog cirka en halv times tid. En tilkaldt elektriker sørgede for at få broen ned igen, så den skulle atter være til at passere.

Klik på billedet herover for at se flere billeder fra redningsaktionen og klik herunder for at se videoklip.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce