cookie-og-privatlivspolitik
Brandfolkene måtte tage anderledes metoder i brug for at slukke branden i skoven.

5

Billeder


Foto: Johnny Rasmussen

112

Måtte hente vand i spande for at slukke brand

Brandfolk fra Lolland-Falster Brandvæsen måtte tænke alternativt, da de tirsdag eftermiddag blev kaldt til brand i skov.
03. juni 2020 kl. 10:10 Af Jakob Poulsen

Annonce

VIRKET Engang var det ikke ualmindeligt, at man måtte hente vand i spande fra en nærliggende sø eller branddam, når der skulle slukkes ildebrande.

Den slags metoder bruges vist ikke så ofte mere, men det viste sig at være den bedste løsning, da Falck og Lolland-Falster Brandvæsen ved 17-tiden tirsdag eftermiddag blev kaldt ud til en naturbrand i Hannenovskoven i nærheden af Virket på Falster.

Cirka 500 meter fra brandstedet inde i skoven kørte den forreste af brandbilerne nemlig urokkeligt fast, og så kunne brandfolkene kun komme videre til fods.

Branden, som heldigvis ikke var så voldsom, var opstået på brinken til en lille sø, så i stedet for at trække mange meter brandslanger fra de fastkørte brandbiler og hen til brandstedet, valgte brandfolkene at bruge et par medbragte spande og en spandesprøjte, så de kunne hente vand i søen til at slukke med.

- Det er en gammel tørvemose, og der var rester fra et slukket bål tæt ved, så måske har ilden ligget og ulmet og derefter løbet under jorden, men det kan også være, at det er et cigaretskod, der har antændt branden, fortæller indsatsleder Johnny Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Brandfolkene måtte også grave sig et stykke ned i tørvene for at være sikre på, at der ikke lå mere og ulmede under jorden, før de forlod stedet igen, da tørv jo som bekendt fungerer godt som brændsel. På grund af de noget specielle omstændigheder tog hele operationen omkring tre timer.

Johnny Rasmussen vil dog gerne benytte lejligheden til at opfordre til, at man tænker sig om en ekstra gang, før man benytter åben ild i naturen, da det er ganske tørt mange steder.

Og uanset om det udbrændte bål var årsag til branden eller ej, så undrer indsatslederen sig over, at nogen i det hele taget kunne finde på at tænde bål netop på det sted.

- Der er ingen bålplads derude. Tværtimod er der skilte, der advarer om brandfare, fortæller Johnny Rasmussen.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce