cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder

Møllebakkeskolens serviceleder Finn Klausen ved et af de skabe, hvor de bærbare pc'er blev opbevaret, men som nu er tømt. Som det ses, lod tyvene dog en enkelt stå alene tilbage.
Foto: Anders Knudsen

112

Serie af computertyverier fra skoler

Fem lokale skoler har i løbet af de sidste par uger haft indbrud, hvor tyvene har stjålet i alt næsten 70 bærbare computere.
24. oktober 2018 kl. 15:04 Af Jakob Poulsen

Annonce

En hel serie af tyverier af computere og lignende udstyr har ramt en række lokale skoler på Lolland og Falster.

Som vi tidligere har fortalt, har både Nordbyskolen ved Nykøbing og Holeby Skole haft ubudne gæster. Men det er de ikke ene om, viser en opgørelse, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har lavet for Folketidende.

Faktisk er der ialt fem uddannelsessteder, som i løbet af de sidste par uger har haft indbrud, hvor der er blevet stjålet primært bærbare computere.

Det sted, hvor tyvene indtil videre har fået mest udstyr med sig, er Møllebakkeskolen i Horreby. Her blev der natten mellem mandag og tirsdag stjålet 37 bærbare pc’er af mærket Lenovo.

- Det skete mellem midnat og klokken et natten til tirsdag. Vi kan se på overvågningsbilleder, at der kører en bil ind i skolegården, hvorefter nogle personer begynder at løbe rundt. Derefter kan vi på et af de overvågningskameraer, vi har på bagsiden af skolen, se en person, der smadrer kameraet med et koben. De er kommet ind ved at bryde to vinduer op til to forskellige lokaler, fortæller viceskoleleder Uffe Junker.

Det ene af lokalerne var skolens computerlokale, og tyvene har tilsyneladende vidst præcis, hvad de gik efter, og hvor de kunne finde det. De er nemlig brudt ind i to aflåste skabe, hvor de har stjålet de 37 bærbare computere.

Derimod har de ladet de stationære computere, som stod frit fremme, og en masse iPads være. Strømforsyningerne til de stjålne computere har de heller ikke taget med, oplyser viceskolelederen.

Computerne er både mærkede og registrerede, så det fremgår tydeligt, at de hører til på Møllebakkeskolen. Derudover er de oprettet med et specielt skole-image, som man først skal afinstallere, før andre kan bruge computerne.

Men tyveriet betyder, at skønsmæssigt over 70 elever i øjeblikket ikke har nogen computer. Eleverne deles nemlig i udgangspunktet to og to om en computer. Nyprisen for de 37 cirka tre år gamle computere var ifølge Uffe Junker omkring 6.000 kroner stykket, så også økonomisk er det et stort tyveri. Den aktuelle værdi skønnes samlet at være omkring 100.000 kroner.

Derudover har der været indbrud på Nysted Efterskole, hvor otte bærbare pc'er blev stjålet, og på EUC Lolland i Maribo er tyvene stukket af med 12 bærbare pc'er ifølge politiets opgørelse.

Med de ni bærbare pc'er, der blev stjålet fra Holeby Skole samt en fra samme skoles SFO, Nøddeknækkeren, løber det i alt op i 67 bærbare pc'er. Dertil kommer to stationære pc'er fra Nordbyskolen og et ukendt antal iPads samme sted fra, samt en Playstation 4 fra Nøddeknækkeren, viser politiets opgørelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce