Annonce
Debat

Skolebestyrelserne siger NEJ til besparelserne

NOK er NOK, stop for yderligere forringelser for vores folkeskoler. Vi kan ikke blive ved.

Det er 5. år i træk vi står for skud på skoleområdet. Det skaber på ingen måder tryghed på skoleområdet, det er også derfor, vi ser en øget søgning til privatskolerne, sammen med en øget ”flugt” af gode lærer, som søger væk for folkeskolerne.

Det er vores opfattelse, at I har sat gang i en stille og rolig udsultning af folkeskolerne, og det er også derfor, at I nu får en fælles henvendelse på vegne af alle skolebestyrelsers formænd i Guldborgsund kommune.

For at sætte det hele lidt i perspektiv er der siden år 2011 blevet 105 færre lærere i Guldborgsund kommune, og i samme periode er der blevet 481 færre elever. Det vil sige, at hver gang der er forsvundet 4,5 elev, er der forsvundet en lærer.

I kan i princippet fortsætte denne udsultning, til I når punktet, hvor der kun er 1,2 lærere pr klasse (40 tim/gns pr lærer / 33 tim/kl) tilbage. Det vil i dette scenarie sige, at her bruger læreren alt sin arbejdstid ca 40 tim/uge på undervisning. Derved er der ikke noget arbejdstid tilbage til forberedelse, samarbejde og planlægning med kollegarer, der er ikke tid til forældremøder, der er ikke tid til lejerskole, der er ikke tid til en ekstra indsats til trivsel og elevopfølgninger, der er ikke tid til læseløft, der er ikke tid til specialundervisning, der er ikke tid til holdeling osv..osv. Er det i virkeligheden det, man ønsker fra politisk side i Guldborgsund ???.... Nej så langt når I heller ikke, for på det tidspunkt, er der ingen lærere, som vil undervise i folkeskolen og ingen forældre vil have deres børn i folkeskolen.

Det er vores klare opfattelse, at I skruer på nogle parametre uden, at I forholder jer til og kender til konsekvenserne af besparelserne, samt tager ansvaret derfor. Vi medgiver, at skoleområdet er et meget kompleks område at kunne forstå og forholde sig til som politikker. Derfor er vigtigheden i, at I lytter til os som skolebestyrelses formænd endnu større og vigtigere. Vi oplever den presset hverdag på skolerne i form at større sygefravær blandt personalet, og og en trivsel hos eleverne, som ligger under landsgennemsnittet.

Jeres besparelser står heller ikke i forhold til, at man fra politisk side stiller krav om, at vi netop skal hæve trivslen og øge karaktergennemsnittet på skolerne i Guldborgsund, så vi kommer tættere på landsgennemsnittet !!!!

I starten af år 2015 blev der i Guldborgsund kommune nedsat en styregruppe, som skulle kigge på skoleområdet, og samtidig lave sammenligninger med andre kommuner, med hvem Guldborgsund kommune er meget sammenlignelig med. Styregruppen havde bla til formål at afdække, hvorvidt det passede, at vores kommune havde et dyrere skolevæsen end andre kommuner, som altså er meget sammenligning med Guldborgsund. Sjovt nok er skolerne og offentligheden aldrig blevet præsenteret for nogen konklusion eller rapport fra denne gruppe. Og alligevel ved vi, at man i gruppen ikke nåede nogen konklusion, der entydigt kunne dokumentere, at vores skolevæsen skulle være dyrere end vores sammenlignings kommuner.

Så for vores børn og landsdels skyld skal der enstemmigt fra alle skolebestyrelsesformændene lyde en klokke klar melding om, at besparelserne på skoleområdet må stoppes, og besparelserne må findes på andre centrale steder.

På vegne af skolebestyrelsers formænd I Guldborgsund

Ole K. Larsen, Formand for skolebestyrelsen i Nysted

Og

Thomas Huge, Formand for skolebestyrelsen i Nr. Alslev

Annonce
Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof