cookie-og-privatlivspolitik
De Grønne Busser i Væggerløse med direktør Rene Knudsen i spidsen har indgået kontrakt med Femern Link Contractors, FLC, om kørsel af mandskab på byggesitet i Rødbyhavn.
De Grønne Busser i Væggerløse med direktør Rene Knudsen i spidsen har indgået kontrakt med Femern Link Contractors, FLC, om kørsel af mandskab på byggesitet i Rødbyhavn.
Foto: Flemming Keith Karlsen/Arkiv

Erhverv

Busvognmand skal fragte tunnel-bisser

Indkøb af nye busser og mange chauffører i arbejde.
09. juli 2021 kl. 06:17 Af Jesper Bøgh

Endnu en Femern-ordre er nu landet lokalt.

Det er De Grønne Busser i Væggerløse, der netop har indgået kontrakt med Femern Link Contractors, FLC, om kørsel af mandskab på byggesitet i Rødbyhavn.

- Vi har været ude at investere i foreløbig to busser, der passer til opgaven, siger direktør Rene Knudsen, De Grønne Busser, der driver både turistfart, handicapkørsel, rejsebureau og meget andet.

Nu kan virksomheden så også føje mandskabskørsel på Europas største byggeplads til listen.

Kort og godt skal De Grønne Busser sikre, at medarbejderne på byggepladsen kommer sikkert og rettidigt til og fra byggepladsen i Rødbyhavn.

Annonce

- Her i opstartsfasen har vi foreløbig én bus på sitet, Men allerede omkring 1. august øges behovet til to busser, og det svarer til fire chauffører på fuld tid på opgaven, fortæller Rene Knudsen.

Opgaven vil vokse, i takt med at byggeaktiviteten tager til, og antallet af byggearbejdere stiger.

- Vi forventer, at opgaven topper i 2023, hvor der vil være over 1.500 medarbejdere på forskellige skiftehold, som skal transporteres frem og tilbage mellem byggeplads, kantineområder, indkvartering og andre relevante steder, siger Rene Knudsen, der til den tid forventer at have seks-otte busser tilknyttet opgaven samt 10-14 chauffører.

Det er frugten af mange års vedholdenhed, der nu begynder at blive høstet.

Sådan føles det i hvert fald for Rene Knudsen, som har haft det højt på prioriteringslisten at være en del af de lokale erhvervsnetværk, og i forhold til Femern-byggeriet særligt netværket FB Suppliers.

Annonce

- Vi har været med stort set fra starten, og det har gjort det nemmere for os at se mulighederne og kende vores besøgelsestid. Og så har vores medlemskab jo nok også bidraget til, at vi som virksomhed har været mere synlige over for Femern-konsortierne, vurderer Rene Knudsen.

De Grønne Busser har i øvrigt etableret chaufførstue og busholdeplads på Gammel Badevej tæt på Femern-byggepladsen.

Hos bestyrelsesformanden for FB Suppliers, advokat Lars Stuckert, er der også glæde.

- Det er med stor tilfredshed, jeg konstaterer, at det begynder at blive svært at holde tal på, hvor mange Femern-ordrer der efterhånden er landet hos vores medlemmer. Det fortæller mig, at vi traf den rigtige beslutning, da vi i 2014 etablerede netværket, og det glæder mig meget at se, trofaste medlemmer høster frugten, siger Lars Stuckert.

De Grønne Busser blev etableret af taxi-vognmand Erland Rasmussen i 1966 og er i dag en moderne persontransport-virksomhed med bustransport, rejsebureau og turistkørsel som kerneprodukt.

Annonce

Femern Link Contractors er konsortiet bag opførelsen af tunnelelementfabrikken samt selve sænketunnelen og de tilhørende ramper og portaler.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE