Annonce
Erhverv

Coronakrisen påvirkede 2020-resultat i Folketidende

Folketidendes bestyrelsesformand, Lars Hvidtfeldt, er meget tilfreds med virksomhedens årsregnskab for 2020, der på grund af coronakrisen, udviser et mindre underskud. Foto: Flemming K. Karlsen/Arkiv

Lolland-Falsters Folketidende A/S kom ud af 2020 med et underskud på knapt 280.000 kroner efter skat.

Lolland-Falsters Folketidende A/S, der tæller dagblad, en række ugeaviser, folketidende.dk, ad hoc-tryksager samt distribution af reklametryksager og reklamebureauvirksomhed, kom ikke i mål med et forventet overskud i årsregnskabet for 2020.

Det viser virksomhedens årsrapport, der nu er tilgængelig på folketidende.dk, som udviser et minusresultat efter skat på 279.805 kroner.

Det er dog alligevel et resultat, der glæder bestyrelsesformand Lars Hvidtfeldt.

- Dykker man ned i regnskabet, så har vi faktisk overskud på den primære drift. Vi har haft ekstraordinære udgifter til fratrådte medarbejdere samt pensionsudbetalinger, som gør, at resultatet ender, som det gør, forklarer Lars Hvidtfeldt.

Den seneste aktionærfest blev afviklet i maj 2019. I 2020 har coronakrisen forhindret afholdelse af den årlige fest. Det bliver også tilfældet i 2021. Foto: Flemming Keith Karlsen/Arkiv

Coronakrisen

Den helt store tilfredshed med resultatet skyldes i meget høj grad virksomhedens evne til at modstå konsekvenserne af coronakrisen.

- Vi har som et af de få mediehuse i Danmark ikke været berettiget til ekstraordinær coronastøtte. Selvom vi især i foråret havde et annoncetab, så var det ikke nok til at være berettiget til støtte. Det skyldes en hidtil uset opbakning fra det lokale erhvervsliv og organisationer, konstaterer Lars Hvidtfeldt og tilføjer, at flere også søgte mod Folketidendes medier for at orientere sig om den betydning og de konsekvenser, som coronakrisen førte med sig for lokalsamfundet generelt.

Virksomhedens dagblad Folketidende har over året haft et gennemsnitligt oplag på 10.662 og et læsertal på 47.000 om ugen. Oplaget er i 2020 faldet med godt 4 procent, hvilket er mindre end oplevet i 2019.

Folketidende udgives også som digital e-avis. Det digitale oplag er over året steget med 11 procent, hvilket ikke er nok til at opveje faldet i oplaget på printavisen.

Folketidende.dk har i 2020 haft 125.000 brugere i gennemsnit pr. måned over året.

Lars Hvidtfeldt mener også, at Folketidendes formålsparagraf, der blev ændret for få år siden til populært sagt at være en medievirksomhed, der tager del i lokalsamfundet fremfor at udelukkende at referere, hvad der sker i lokalsamfundet, har været medvirkende til, at virksomheden er kommet tilfredsstillende igennem 2020.

- Det betyder, at vi engagerer os langt mere i lokalsamfundet, og det betyder samlet set, oplever jeg, at vi lokalt i denne krisetid virkelig er rykket sammen og har bakket om om hinanden lokalt, vurderer Lars Hvidtfeldt.

Formanden nævner også, at virksomheden i begyndelsen af 2020 gennemførte en konsolidering af ugeavisporteføjlen, hvor Extra Posten med udgangspunkt i Nakskov blev sammenlagt med Lollands-Posten, som har udgangspunkt i Maribo. Den nye Ugeavisen Lolland, dækker Lolland. Nordfalsters Avis blev integreret i Ugeavisen Guldborgsund, som dækker Falster og dele af Lolland. Saxkjøbing Avis udkommer fortsat som en selvstændig ugeavis, noteres det i årsrapporten.

- Ændringerne har styrket Folketidendes markedsposition på Lolland-Falster. Ugeaviserne er enormt brugt af både læsere og annoncører. Samtidig optimerede vi omkostningsstrukturen ved dette tiltag, lyder det fra Lars Hvidtfeldt.

Langt størstedelen af virksomhedens medarbejdere har siden marts 2020 arbejdet hjemmefra og gør det fortsat.

- Det er en imponerende indsats fra medarbejderne. Vi er udkommet på alle platforme på trods af de udfordringer, det har givet at være spredt for alle vinde. Der har været en vilje til at tænke nyt og tilpasse sig til de vilkår, corona har budt medarbejderne, forklarer Lars Hvidtfeldt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et usikkert 2021

Den anden store nedlukning under coronakrisen, der siden jul har holdt landet i en spændetrøje, gør 2021 usikkert i forhold til forventningerne til resultatet for året. I årsrapporten for 2020 budgetteres der i 2021 med et overskud i størrelsesordenen 400.000-600.000 kroner.

- Denne nedlukning er på mange måder hårdere end den første nedlukning sidste forår. Ikke mindst på grund af den længere varighed. Den helt store joker er, hvordan de lokale virksomheder og annoncører vil agere, når der for alvor bliver åbnet op. Det gør det hele mere uforudsigeligt, siger Lars Hvidtfeldt, der glæder sig over, at man i virksomheden gennem de senere år har opbygget en solid likviditet.

- Det betyder, at vi har en god økonomisk buffer i denne uforudsigelige tid, siger han.

Datterselskabet Radio SydhavsØerne A/S, der ejes 100 procent af Lolland-Falsters Folketidende A/S, kom ud af 2020 med et underskud på 343.584 kroner efter skat, hvilket er en tilbagegang set i forhold året før.

Også her har corona-krisen haft en stor indflydelse.

- Radio SydhavsØerne har traditionelt ganske store indtægter på salg af events på flere hundrede tusinde kroner. Det har ikke været muligt at gennemføre nogen events i 2020, så det har haft en stor negativ påvirkning på resultatet, konstaterer Lars Hvidtfeldt, der dog fremhæver radioens tiltag "Rebellerne", der består af en række unge, der laver podcasts og som har kastet sig over coronakrisen set fra unges perspektiv.

- Det har blandt andet medført at Rigspolitiet har hyret Rebellerne til at kommunikere med unge mellem 15 og 25 år, fortæller Lars Hvidtfeldt.

Som det fremgår af næste side, så vil Folketidendes generalforsamling i næste måned blive afviklet digitalt.

Den traditionsrige aktionærfest er lighed med sidste år aflyst på grund af corona.

  • Folketidendes bestyrelsesformand, Lars Hvidtfeldt, er meget tilfreds med virksomhedens årsregnskab for 2020, der på grund af coronakrisen, udviser et mindre underskud. Foto: Flemming K. Karlsen/Arkiv
  • Den seneste aktionærfest blev afviklet i maj 2019. I 2020 har coronakrisen forhindret afholdelse af den årlige fest. Det bliver også tilfældet i 2021. Foto: Flemming Keith Karlsen/Arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op