cookie-og-privatlivspolitik
Folketidende har tidligere beskrevet, hvordan Louise Larsen ved hjælp af indsatsen "Rekruttering fra Kanten" er kommet i fast job som servicemedarbejder hos Sol og Strand i Marielyst efter en lang sygdomsperiode.
Folketidende har tidligere beskrevet, hvordan Louise Larsen ved hjælp af indsatsen "Rekruttering fra Kanten" er kommet i fast job som servicemedarbejder hos Sol og Strand i Marielyst efter en lang sygdomsperiode.
Foto: Claus Hansen

Erhverv

Flere fra kanten af arbejdsmarkedet skal i job

Netværksmøde skal gøre det lettere for virksomhederne
at tage mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet ind.
07. december 2019 kl. 12:59 Af Jesper Bøgh

Annonce
FAKTA
Om Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster:

Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster er et partnerskab mellem Lolland og Guldborgsund kommuner, Business Lolland-Falster, 3F, Erhvervspark Lolland, videns- og netværkshuset Cabi samt analysevirksomheden LG Insight.

Initiativet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond.

Mandag 9. december samles over 50 virksomheder til netværksmøde i Maribo for at sætte fokus på, hvordan virksomheden kan rekruttere nye medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet.

Bandholm Hotel lægger lokaler til netværksmødet, som har fået titlen "Fra godt hjerte til god forretning", og bag arrangementet står indsatsen Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster.

Det er et samarbejde mellem blandt andre Lolland og Guldborgsund kommuner, Business Lolland-Falster samt videns- og netværkshuset Cabi, hvor målet er at få udsatte ledige i job samtidig med, at virksomheder får den arbejdskraft, de har brug for.

Til netværksmødet på mandag får deltagerne blandt andet oplæg og øvelser, som skal gøre det lettere for virksomhederne at tage mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet ind - og samtidig opleve de forretningsmæssige fordele, som rekruttering fra kanten kan medføre.

Blandt oplægsholderne er Carsten Moberg, stifter og CBDO af Logistikkompagniet, som har specialiseret sig i at rekruttere sine medarbejdere blandt langtidsledige.


God forretning

Samtidig har Logistikkompagniet formået at drive en god forretning, da virksomheden gennem årene har oplevet stor vækst.

- Med det her arrangement vil vi gerne invitere ledere og HR-medarbejdere til en god introduktion af begrebet rekruttering fra kanten af arbejdsmarkedet. Der er kamp om arbejdskraften derude, og rekruttering fra kanten er en alternativ måde at finde de medarbejdere, som virksomheden har brug for, siger Jesper Pedersen, seniorkonsulent hos Cabi.

Til netværksmødet deltager også Den Sociale Kapitalfond, hvor direktør Birgitte Frost Mathiesen fortæller om sociale vækststrategier.

Cabi præsenterer desuden resultater og erfaringer fra Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster.


80 borgere

Her har knap 300 virksomheder indtil videre taget imod borgere fra kanten af arbejdsmarkedet.

Og mindst 80 borgere har opnået lønnede timer i forbindelse med et forløb i en virksomhed.

- For borgerne er det en kæmpe motivation at nå til det punkt, hvor de selv tjener deres penge. Og derfor bliver de ofte også en meget loyal arbejdskraft for den virksomhed, der giver dem en chancen. Vi er meget glade for, at 300 virksomheder allerede har involveret sig i indsatsen, men vi vil gerne have flere med, og flere til at ansætte fra kanten. Det er derfor, vi holder det her arrangement, siger Jesper Pedersen.

Netværksmødet finder sted på mandag 9. december på Bandholm Hotel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce