cookie-og-privatlivspolitik
Manager Richard Nyborg har besluttet at lave foreløbig seks dobbeltværelser om til enkeltværelser. En seng er fjernet og en lænestol sat ind på værelserne. Med tiden vil flere værelser blive til enkeltværelse.

4

Billeder

Manager Richard Nyborg har besluttet at lave foreløbig seks dobbeltværelser om til enkeltværelser. En seng er fjernet og en lænestol sat ind på værelserne. Med tiden vil flere værelser blive til enkeltværelse.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Hotel vil udvide med flere værelser

Hotel Stop'n Sleep forventer fuldt booket de næste otte år.
08. februar 2020 kl. 15:10 Af Jesper Bøgh

Annonce

- Det vil ikke være til at få et værelse i 30 kilometers omkreds fra Femern Bælt byggeriet.

Sådan lyder det fra manager Richard Nyborg, Hotel Stop'n Sleep på Færgestationsvej i Rødbyhavn, om de kommende år.

- Allerede nu har vi sørget for, at gæsterne kan få morgenmad fra klokken 6 til klokken 10. Det skyldes, at vi har en del håndværkere boende, der møder tidligt. Vi har så også aftenåben i restauranten fra klokken 17 til 21, hvor vi har en del lokale gæster, fortæller han.

De to kokke Federico Gregg og Liviu-Andrei Minoniu har forpagtet restaurant Marni på hotellet.

- Vi forventer, at vi til maj i forbindelse med starten på byggeriet også åbner for dagsgæster. Vi tror på, at der også vil være basis for frokost, og vi satser også på at kunne levere smørrebrød og sandwich ud af huset, fortæller han.


Stor efterspørgsel

Richard Nyborg forventer i hvert fald en stor efterspørgsel på hotelovernatninger de kommende otte år, hvor Femern Bælt-forbindelsen skal bygges.

- Vi har i øjeblikket 50 værelser, hvoraf de fleste fortsat er dobbeltværelser. Men seks af disse har vi lavet om til enkeltværelser, hvor den ene seng er fjernet, og vi har sat en lænestol op i stedet, fortæller Richard Nyborg og tilføjer, at han forventer, at alle værelser skal laves om til enkeltværelser.

- Der vil blive en skurby i forbindelse med byggepladsen. Men jeg forventer, at det bliver de fleste, der har arbejdstøj på, der skal bo der, mens de, der ikke har arbejdstøj på - eksempelvis ingeniører og andre specialister med fordel kan bo hos os, fortæller han og underbygger sin optimisme med henvendelser, han har fået.

- Jeg har fået flere henvendelser fra entreprenører, der ønsker at have folk boende i kortere eller længere perioder hos os. Så jeg er slet ikke i tvivl om den øgede efterspørgsel, slår han fast.


Udvidelser

Derfor er der også planer om udvidelser af værelseskapaciteten på hotellet.

Richard Nyborg oplyser, at hotellet har en tinglyst købsoption på arealet sydvest for hotellet, der ejes af DSB, tæt på told- og politikontrolfaciliteterne.

- Det er planen, at det bliver en containerløsning. Der nogle krav til løsningen, som går på, at det ikke må blive højere end hotellet, og at det skal være i samme stil som hotellet, fortæller han og uddyber.

- Der er plads til 120 containere, hvor et containerværelse bliver af en størrelse på 15 kvadratmeter. Nogle af disse vil også kunne indrettes med kontorfaciliteter, hvis behovet skulle opstå, fortæller Richard Nyborg.


Det er tæt på

Hvornår det arbejde vil blive sat i gang er endnu uvist.

- De indledende øvelser vil blive igangsat i forbindelse med de endelige godkendelser på byggeriet i foråret. Men det er meget tæt på, at vi skal rykke, for det er nu og de næste otte år, det sker, pointerer han.

Richard Nyborg ønsker ikke at komme ind på, hvor stor en investering, der i den forbindelse er tale om.

- Men der vil for vores vedkommende blive tale om køb af grunden, byggemodning og derefter at langtidsleje containerne, fortæller han.

På arealet mellem det eksisterende hotel og motorvejen, der i dag er parkeringsplads, vil der ifølge Richard Nyborg også være mulighed for at placere et lignende antal værelsescontainere.

- Men i første omgang bliver det kun en realitet, hvis vi får en større forespørgsel på udlejning af disse. Det vil nemlig stille større krav til containerne i forhold til støj fra motorvejen. Så vi er åbne overfor at lave en større kontrakt, fortæller han og slår fast, at fordelen ved containerløsningen er, at det er midlertidigt byggeri, der kan fjernes igen, når Femern Bælt-forbindelsen står færdig.

Udover udvidelsen af værelseskapaciteten har Richard Nyborg også planer om at indrette konference- og mødefaciliteter på hotellet.

- Vi har allerede lagt lokaler til nogle konferencer, men der er vi lidt udfordret i øjeblikket. Men det skal vi have, for det bliver efterspurgt, forudser han.

Det samme gælder træningsfaciliteter.

- De gæster, der kommer til at overnatte her de kommende år, vil også efterspørge muligheden for at træne, så derfor har vi også planer i den retning, fortæller Richard Nyborg.


Cykelturismen

Hotellet har, ifølge manageren, også indgået aftale med Larsson Cykler i Maribo om cykeludlejning.

- Det vil der også bliver efterspørgsel på, så medarbejderne vil kunne cykle til og fra byggepladsen, vurderer han.

Men selvom en stor del af hotellets indtjening de kommende år bliver lagt an på det arbejdende folk på Femern Bælt-forbindelsen, så vil der ifølge Richard Nyborg også fortsat være behov for at kunne servicere turisterne.

- Med cykelruten Østersøruten vil der også de kommende år være en stigning i cykelturismen, og der har vi netop indgået en aftale med turistorganisationerne bag Østersøruten om, at vi skal være mødested for cykelturisterne på denne den af ruten. Det betyder, at vi vil sætte borde og bænke op samt lave et hotspot, fortæller han.

Richard Nyborg pointerer, at det for Hotel Stop'n Sleep handler om at udnytte de muligheder, som det store tunnelbyggeri giver.

- Så vi skal bare løse de opgaver, der er, slår han fast.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce