Annonce
Erhverv

International investor har kig på Lolland-Falster

Foto fra sidste års Growth Train-forløb i Nykøbing. Foto: Privatfoto

Investeringer fra Hongkong skal fremme lokale landbrugsvirksomheder

Den lokale erhvervsorganisation, Business Lolland-Falster, er gået sammen med det Hongkong-baserede investeringsselskab JBI Equity med henblik på at tiltrække og udvikle virksomheder inden for fødevarebranchen og landbrugsteknologi. Det skal ske gennem det succesfulde acceleratorforløb, Growth Train.

Målet er at skabe en international relevant aktør til udvikling og skalering af virksomheder inden for en sektor i hastig vækst. Det skal gøre det muligt at tiltrække flere virksomheder til Lolland-Falster, fordi de både kan trække på lokale kompetencer og samtidig få et internationalt afsæt via investeringsselskabet.

- Den globale udvikling gør, at det giver rigtig god mening at beskæftige sig med produktion af fødevarer og relaterede teknologier. Lolland-Falster har en stærk og international konkurrencedygtig landbrugsklynge bestående af en solid og kompetent primærproduktion og højt specialiseret agroindustri. Derfor er det helt oplagt, at vi nu indgår i et forpligtende samarbejde med et globalt orienteret investeringsselskab i forhold til at spille en international rolle, fortæller forretningschef for Landbrug og Fødevarer i Business Lolland-Falster Steffen Lund.

Også den nye internationale partner ser et spændende og nyt potentiale i samarbejdet. Det fortæller Kristian Bennetsen, der er Managing Partner & Director i JBI Equity:

- Som investeringsselskab får vi indflydelse på, hvilke vækstvirksomheder der får mulighed for at gennemgå et intensivt acceleratorforløb med henblik på, at de bliver modnet og tilpasset til at kunne præsenteres for et seriøst investorpanel, siger han.

Større ambitioner

Konkret drejer samarbejdet sig om det syvugers acceleratorforløb Growth Train, som Business Lolland-Falster har haft under vingerne siden 2017.

Growth Train er indtil videre gennemført to gange, og hver gang har flere end 200 virksomheder fra hele verdenen søgt om en af de blot 15 pladser, som Growth Train udbyder. Det har givet anledning til at sætte barren højere.

- Vi har fået styrket vores selvtillid med de første erfaringer fra Growth Train. Derfor arbejder vi nu mere strategisk med, hvem der kan deltage. Her kommer JBI Equity ind i billedet. I kraft af deres netværk kan de levere nogle meget stærke bud på deltagerkandidater til Growth Train. De kan også levere nogle yderst kompetente fagpersoner, som kan bidrage til Growth Trains i forvejen skarpe hold af coaches og mentorer i forhold til udvælgelsesfasen og selve forløbet. Og ikke mindst kan JBI Equity åbne dørene for deltagervirksomhederne til en investorkreds, som vi ikke tidligere har haft adgang til, siger Steffen Lund.

JBI Equity består af folk, der både har erfaring med traditionel produktion af landbrug og fødevarer samt erfaring og indsigt i sektorens nye muligheder, som mange virksomheder i branchen endnu ikke har reageret på.

- Der bliver flere folk i verden og dermed behov for flere fødevarer. Samtidig bliver verdens befolkning rigere, hvilket stiller krav til øget kvalitet og for eksempel en større produktion af protein. Traditionelt har landbruget været en tilbagestående sektor for ny udvikling på nye markedet, men der er et ganske betydeligt potentiale for investeringer i sektoren, blandt andet med henblik på de nye muligheder inden for kommunikation, teknologioverførsel og produktudvikling, forklarer Kristian Bennetsen.

Growth Train-acceleratoren fokuserer målrettet på virksomheder inden for fødevarer og agro-industri dyrkning, avl, produktion, logistik og processer.

Læs også artiklen: "Lolland-Falster har succes på verdens førende rejsemesse" i onsdagens Folketidende.

  • Foto fra sidste års Growth Train-forløb i Nykøbing. Foto: Privatfoto
Annonce
Erhverv

Sender regning for dyrere dankort videre til forbrugerne

Maribo

Gammel Aldi-butik solgt: Her er den nye ejer

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Annonce
Annonce
Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken