cookie-og-privatlivspolitik
Bredgaard Steel holder til på kajen i Rødbyhavn i samme lokaler som Bredgaard Boats.
Bredgaard Steel holder til på kajen i Rødbyhavn i samme lokaler som Bredgaard Boats.
Foto: PR

Erhverv

Lokale erhvervsfolk sammen om ny Femern-virksomhed

Tunnelbyggeriet i Rødbyhavn skaber ikke blot nye ordrer og arbejdspladser, men sætter også gang i nye samarbejder.
14. juli 2021 kl. 06:15 Af Jesper Bøgh

Bredgaard Steel er navnet på en ny virksomhed i Rødbyhavn.

Som det fremgår af navnet, er firmaet opstået via et samarbejde mellem skibsværftet Bredgaard Boats i Rødbyhavn og smedevirksomheden Steel i Nakskov.

Den nye virksomhed er flyttet ind i de samme bygninger hvor Bredgaard Boats holder til.

- Vi har i Bredgaard Boats i nogen tid ydet vedligehold og reparation på det materiel, der bliver brugt i forbindelse med gravearbejdet i Rødbyhavn, og i takt med at opgaverne er vokset, har vi i stigende grad samarbejdet med Steel i Nakskov. Nu har omfanget af både opgaver og samarbejde nået et punkt, hvor det giver bedst mening at etablere en ny virksomhed med Femern Bælt-byggeriet som hovedfokus, fortæller medejer af Bredgaard Boats Michael Jakobsen.

- Vi har i Steel lige ansat fire nye smede og endnu en lærling, så der er fart på. Ved at etablere en ny, fælles virksomhed får vi et skarpt fokus på vores fælles Femern Bælt-aktiviteter, samtidig med at vi sikrer, at vores eksisterende virksomheder holder fokus på hver deres hidtidige kerneområder og kundeportefølje, siger Steffen Hovmand, medindehaver af Steel.

Annonce

Forandringsparate

Direktøren for den nye virksomhed er Jens Lyck fra Nysted. han kender offshore-branchen fra blandt andet en tidligere stilling som teknisk chef på opførelsen af Rødsand havvindmøllepark.

- Vi kan se, der sker en frygtelig masse ting omkring os lige nu, og en af vores styrker er, at vi er forandringsparate og kan rykke os med opgaverne. Vi har en unik placering på havnen og stærke kompetencer og arbejdskraft. Vi går ind i det her med en stærk tro på succes, siger Jens Lyck.

Direktøren fortæller, at der i løbet af den næste måned kommer yderligere 30 skibe ind i Rødbyhavn som en del af byggeprojektet.

Dermed sker der en fordobling af antallet af skibe i havnen relateret til gravearbejde.

- Vi forventer, at der i hele byggeperioden kommer op mod 300 forskellige både til Rødbyhavn. Og vi er klar til at servicere dem med vedligehold og reparationer, på samme måde som vi også allerede nu servicerer de mange gravemaskiner, som blandt andet skal have skiftet skær og udført forskellige reparationer. Vi har både beliggenheden, arbejdskraften og den faglige ekspertise, der skal til, siger Jens Lyck.

Annonce

Det har dermed vist sig at være særdeles fremsynet, at Bredgaard Boats i 2018 valgte at flytte til Rødbyhavn, da værftet dengang havde brug for mere plads.

Beliggenheden er noget nær perfekt i forhold til at servicere byggearbejdet, ligesom Steel med sin stab af erfarne smede og en ingeniør-afdeling er et ideelt match af kompetencer i forhold til de opgaver, der skal løses, lyder det.

Alle tre parter har valgt at lægge en hånd på kogepladen.

Bredgaard Steel ejes således i fællesskab af direktøren samt ejerne af henholdsvis Bredgaard Boats og Steel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE