cookie-og-privatlivspolitik
Lokale ejendomsmæglere melder om stigende aktivitet på det lokale boligmarked coronakrise til trods.
Lokale ejendomsmæglere melder om stigende aktivitet på det lokale boligmarked coronakrise til trods.
Foto: Carsten Snejbjerg/Ariv

Erhverv

Lolland-Falster boligmarked upåvirket af corona

Aktiviteten på det lokale boligmarked fortsætter med at stige.
11. maj 2020 kl. 16:50 Af Jesper Bøgh

Annonce

Boligmarkedet på Lolland-Falster er sundt og inde i god gænge.

Sådan lyder vurderingen fra flere ejendomsmæglere på Lolland-Falster, der alle peger på rigtigt god aktivitet på markedet for helårshuse.

- Det lokale boligmarked ser ikke ud til at være påvirket af coronakrisen. Hos os var de sidste 14 dage af marts præget af stilhed og langt færre henvendelser end ellers. Men det rettede sig hurtigt igen omkring 1. april, fortæller ejendomsmægler Dennis Frederiksen, Danbolig på Lolland-Falster.

Når han ser på aktivitetsniveauet for byer som Nakskov, Nykøbing, Maribo, Sakskøbing og Nørre Alslev i april måned, så har aktivitetsniveauet været højere end tilfældet var i april sidste år.

- Vi har i april i år haft flere fremvisninger, flere bud og også flere handler, end tilfældet var i april sidste år, fortæller Dennis Frederiksen, der dermed slår fast, at der i høj grad er købere i markedet.

- Til gengæld har vi haft langt færre, der spørger på at få vurderet deres bolig med henblik på salg, så det virker som om sælgerne har trukket sig lidt under coronakrisen, vurderer Dennis Frederiksen.

Han vurderer, at der kan være flere forskellige årsager til, at det har været tilfældet.

- Fokus er måske for nogle, der har gået med salgstanker, flyttet over på eksempelvis hjemarbejde og andet, de skal forholde sig til i en ændret hverdag. For andre kan frygt for smitterisiko ved at invitere fremmede ind i hjemmet også spille ind. For nogle helt tredje kan det også hænge sammen med, at de nu formoder, at det vil være vanskeligt at få solgt lige nu, lyder det fra Dennis Frederiksen.

- Især overfor de potentielle sælgere, der muligvis holder igen med at få vurderet boligen, så vil min melding være, at køberne er derude, siger han.

Og for at understrege sin pointe, så peger han også på, at han oplever efterspørgsel på alle typer huse.

- Vi sælger også huse i den mindre byer og det samme gælder landejendomme. Så boligmarkedet er sundt i øjeblikket, og meget bedre end jeg frygtede i de første 14 dage efter nedlukningen af landet, slår han fast.


Positiv gænge

Også ejendomsmægler Lasse Øster Dalsgaard, Ejendomsmæglerfirmaet John Ole Hansen, betegner det lokale boligmarked som værende i positiv gænge.

- Vi har haft fremgang i aktiviteten i april i forhold til april sidste år. Der var de første 14 dage efter nedlukningen i midten af marts en masse tvivlsspørgsmål, men efter den periode havde chokket lagt sig igen, og omkring 1. april var der fuld fart på markedet igen, fortæller Lasse Øster Dalsgaard, der peger på et generelt øget salg i årets første fire måneder på cirka otte-ni procent i forhold til samme periode sidste år.

- Den stigning er primært skabt på blandt andet et øget salg af erhvervsejendomme og sommerhuse, vurderer han.

Også Lasse Øster Dalsgaard peger på, at potentielle sælgere i øjeblikket ser tiden an.

- Det betyder, at køberne har færre huse at vælge mellem, konstaterer Lasse Øster Dalsgaard, der dermed konkluderer, at coronakrisen ikke har påvirket det lokale boligmarked mærkbart.


Ingen coronakrise

Også hos ejendomsmægler Klaus Andersen, EDC Møller Jensen i Maribo, har man de seneste par måneder oplevet en sælger-tilbageholdenhed.

- Hver gang vi har solgt 10 huse, så har vi sat fire andre huse til salg, fortæller han.

- Men ellers har vi hos os slet ikke ordet "coronakrise" i vores ordforråd. Vi har kun oplevet fremgang, når det gælder antallet af solgte hus og antal fremvisninger, fortæller han.

Ifølge Klaus Andersen har han i perioden fra 11. marts til ultimo april haft 18 procent flere fremvisninger og 27 procent flere solgte ejendomme i forhold til samme periode sidste år.

- Og i hele første kvartal har vi haft 13 procent flere fremvisninger og 26 procent flere solgte huse end i første kvartal 2019, oplyser han.

Klaus Andersen erkender, at hverdagen generelt har været anderledes som følge af de restriktioner, som samfundet under ét har været underlagt.

- Men det er ikke noget, som vi kan aflæse på tallene, slår han fast.


Femern-henvendelser

Ejendomsmægleren forventer endnu mere aktivitet på det lokale boligmarked de kommende måneder.

- Med beslutningen om at igangsætte anlægsarbejdet på Femern-byggeriet er interessen for boliger i den forbindelse også begyndt for alvor at vise sig. Jeg har på nuværende tidspunkt været i dialog med en håndfuld potentielle købere udefra, der skal arbejde hernede de kommende år, fortæller Klaus Andersen.

Derudover forventer han også flere potentielle købere fra hovedstadsområdet, der går med tankerne om fleksbolig.

- Jeg tror, at de, der har gået med tanker i de baner, i løbet af sommeren, fordi langt de fleste bliver i Danmark, får rigtig god tid til at se sig om efter en fleksbolig og vil bestille flere fremvisninger, vurderer han og slår fast.

- Det er et udtryk for, at der er en rigtig god balance mellem udbud og efterspørgsel, og det giver en vis dominoeffekt på hele markedet, siger Klaus Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce