Annonce
Erhverv

Lolland-Falster boligmarked upåvirket af corona

Lokale ejendomsmæglere melder om stigende aktivitet på det lokale boligmarked coronakrise til trods. Foto: Carsten Snejbjerg/Ariv

Aktiviteten på det lokale boligmarked fortsætter med at stige.

Boligmarkedet på Lolland-Falster er sundt og inde i god gænge.

Sådan lyder vurderingen fra flere ejendomsmæglere på Lolland-Falster, der alle peger på rigtigt god aktivitet på markedet for helårshuse.

- Det lokale boligmarked ser ikke ud til at være påvirket af coronakrisen. Hos os var de sidste 14 dage af marts præget af stilhed og langt færre henvendelser end ellers. Men det rettede sig hurtigt igen omkring 1. april, fortæller ejendomsmægler Dennis Frederiksen, Danbolig på Lolland-Falster.

Når han ser på aktivitetsniveauet for byer som Nakskov, Nykøbing, Maribo, Sakskøbing og Nørre Alslev i april måned, så har aktivitetsniveauet været højere end tilfældet var i april sidste år.

- Vi har i april i år haft flere fremvisninger, flere bud og også flere handler, end tilfældet var i april sidste år, fortæller Dennis Frederiksen, der dermed slår fast, at der i høj grad er købere i markedet.

- Til gengæld har vi haft langt færre, der spørger på at få vurderet deres bolig med henblik på salg, så det virker som om sælgerne har trukket sig lidt under coronakrisen, vurderer Dennis Frederiksen.

Han vurderer, at der kan være flere forskellige årsager til, at det har været tilfældet.

- Fokus er måske for nogle, der har gået med salgstanker, flyttet over på eksempelvis hjemarbejde og andet, de skal forholde sig til i en ændret hverdag. For andre kan frygt for smitterisiko ved at invitere fremmede ind i hjemmet også spille ind. For nogle helt tredje kan det også hænge sammen med, at de nu formoder, at det vil være vanskeligt at få solgt lige nu, lyder det fra Dennis Frederiksen.

- Især overfor de potentielle sælgere, der muligvis holder igen med at få vurderet boligen, så vil min melding være, at køberne er derude, siger han.

Og for at understrege sin pointe, så peger han også på, at han oplever efterspørgsel på alle typer huse.

- Vi sælger også huse i den mindre byer og det samme gælder landejendomme. Så boligmarkedet er sundt i øjeblikket, og meget bedre end jeg frygtede i de første 14 dage efter nedlukningen af landet, slår han fast.

Positiv gænge

Også ejendomsmægler Lasse Øster Dalsgaard, Ejendomsmæglerfirmaet John Ole Hansen, betegner det lokale boligmarked som værende i positiv gænge.

- Vi har haft fremgang i aktiviteten i april i forhold til april sidste år. Der var de første 14 dage efter nedlukningen i midten af marts en masse tvivlsspørgsmål, men efter den periode havde chokket lagt sig igen, og omkring 1. april var der fuld fart på markedet igen, fortæller Lasse Øster Dalsgaard, der peger på et generelt øget salg i årets første fire måneder på cirka otte-ni procent i forhold til samme periode sidste år.

- Den stigning er primært skabt på blandt andet et øget salg af erhvervsejendomme og sommerhuse, vurderer han.

Også Lasse Øster Dalsgaard peger på, at potentielle sælgere i øjeblikket ser tiden an.

- Det betyder, at køberne har færre huse at vælge mellem, konstaterer Lasse Øster Dalsgaard, der dermed konkluderer, at coronakrisen ikke har påvirket det lokale boligmarked mærkbart.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen coronakrise

Også hos ejendomsmægler Klaus Andersen, EDC Møller Jensen i Maribo, har man de seneste par måneder oplevet en sælger-tilbageholdenhed.

- Hver gang vi har solgt 10 huse, så har vi sat fire andre huse til salg, fortæller han.

- Men ellers har vi hos os slet ikke ordet "coronakrise" i vores ordforråd. Vi har kun oplevet fremgang, når det gælder antallet af solgte hus og antal fremvisninger, fortæller han.

Ifølge Klaus Andersen har han i perioden fra 11. marts til ultimo april haft 18 procent flere fremvisninger og 27 procent flere solgte ejendomme i forhold til samme periode sidste år.

- Og i hele første kvartal har vi haft 13 procent flere fremvisninger og 26 procent flere solgte huse end i første kvartal 2019, oplyser han.

Klaus Andersen erkender, at hverdagen generelt har været anderledes som følge af de restriktioner, som samfundet under ét har været underlagt.

- Men det er ikke noget, som vi kan aflæse på tallene, slår han fast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Femern-henvendelser

Ejendomsmægleren forventer endnu mere aktivitet på det lokale boligmarked de kommende måneder.

- Med beslutningen om at igangsætte anlægsarbejdet på Femern-byggeriet er interessen for boliger i den forbindelse også begyndt for alvor at vise sig. Jeg har på nuværende tidspunkt været i dialog med en håndfuld potentielle købere udefra, der skal arbejde hernede de kommende år, fortæller Klaus Andersen.

Derudover forventer han også flere potentielle købere fra hovedstadsområdet, der går med tankerne om fleksbolig.

- Jeg tror, at de, der har gået med tanker i de baner, i løbet af sommeren, fordi langt de fleste bliver i Danmark, får rigtig god tid til at se sig om efter en fleksbolig og vil bestille flere fremvisninger, vurderer han og slår fast.

- Det er et udtryk for, at der er en rigtig god balance mellem udbud og efterspørgsel, og det giver en vis dominoeffekt på hele markedet, siger Klaus Andersen.

  • Lokale ejendomsmæglere melder om stigende aktivitet på det lokale boligmarked coronakrise til trods. Foto: Carsten Snejbjerg/Ariv
Annonce
Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Annonce
Annonce
Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster