cookie-og-privatlivspolitik
Peter-Thomas Damberg, raaco-direktør, viste rundt på virksomheden i Toreby. På billedet her ved siden af viser han holdbare produkter frem for finansminister Kristian Jensen - og yderst til venstre følger også erhvervsmanden Ebbe Frahm, Maribo, med i forklaringerne.

3

Billeder

Peter-Thomas Damberg, raaco-direktør, viste rundt på virksomheden i Toreby. På billedet her ved siden af viser han holdbare produkter frem for finansminister Kristian Jensen - og yderst til venstre følger også erhvervsmanden Ebbe Frahm, Maribo, med i forklaringerne.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Opbevaringssystemer, robotter - og et valg

Finansminister Kristian Jensen, folketingsmedlem Marcus Knuth og cirka 30 lokale erhvervsfolk mødtes i aftes hos raaco A/S i Toreby.
01. februar 2019 kl. 20:00 Af Hans Gandrup

Annonce

Politik og plastik, genbrug, planlov og robotproduktion ...

Deltagerne kom vidt omkring, da raaco A/S i Toreby i aftes lagde lokaler til en skønsom blanding af virksomheds-orientering, politikerdebat og spisning.

Cirka 30 lokale erhvervsfolk deltog i arrangementet, hvor finansminister Kristian Jensen sammen med den lokale Venstre-kollega Marcus Knuth var politiske værter - nu da et folketingsvalg som bekendt venter ikke så langt ude i fremtiden.

Præcist hvornår ved kun statsministeren.

- Jeg tror på, at vi skal have et valg oven i valget til EU-parlamentet i maj, lyder et bud fra Marcus Knuth.

Men det blev langtfra valg-snak det hele.

Deltagerne kom også med aftenens egentlige vært, raaco-direktør Peter-Thomas Damberg, med ud i den travle produktion og fik både orientering om virksomhedens historie - med op- og nedture - produkterne og den nuværende succes med solidt salg, nye markeder - eksempelvis i USA - og løbende investeringer i effektiv produktion.

Det er kun nogle uger siden, at raaco for eksempel tog et helt nyt maleranlæg i brug.

Virksomheden fik i efteråret DI Lolland-Falsters Initiativpris, og fremgangen for producenten af opbevaringssystemer til smådele, værktøj med mere ser meget holdbar ud.

Produkterne er i hvert fald.

Deltagerne i går - inklusive Kristian Jensen - fik lov at forsøge sig med at prøve at ødelægge en raaco-boks i plastik med et seks kilo tungt lod som "hammer". Uden held.

Peter-Thomas Damberg og Kristian Jensen fik så også mulighed for at tale om bæredygtig plast på en anden måde - forstået i miljømæssig sammenhæng.

Det handler både om anvendelsen af miljørigtig plastik i produktionen - og ikke mindst bortskaffelse af plastaffald.

- Der er for store forskelle på, hvordan kommunerne og affalds- og forbrændingsselskaberne tilrettelægger indsatsen. Vi skal have en mere ensartet styring og sortering - og det er også på vej, fastslog Kristian Jensen.

De lokale deltagere i den politiske erhvervsklub får i den kommende tid i øvrigt også mulighed for at møde den nye formand for Business Lolland-Falster, Kim Rahbek. Det foregår ved et arrangement 11. marts.

6. april varmer man så op til EU-valget med et besøg af Søren Gade, Venstre-kandidat til valget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce