cookie-og-privatlivspolitik
Der forventes ikke så stor travhed ved de lokale færger i sommerperioden. Arkivbillede
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Scandlines på halv kraft

Endnu er ikke alle ansatte på Scandlines tilbage på job.
26. juni 2020 kl. 10:59 Af Margit Olsen

Færgerne på de lokale ruter Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock har sejlet under hele coronakrisen. Men primært lastbiler har kunnet få lov at krydse den blå grænse.

De manglende passagerer har betydet, at Scandlines sendte 350 medarbejdere hjem.

I sidste uge kunne Scandlines fortælle, at 150 var tilbage på arbejde, efter grænserne blev åbnet igen 15. juni.

I de uger, hvor grænserne var lukket for næsten alt andet end lastbiler med varer og andre med et anerkendelsesværdigt formål, var der en uge, hvor rederiet samlet på en uge på de to lokale ruter tilsammen kun overførte 955 personbiler.

I den første uge, efter grænserne blev åbnet 15. juni steg tallet til 18.640 personbiler, oplyser Scandlines' kommunikationschef Anette Ustrup Svendsen.

Annonce

- Her i uge to efter genåbningen, er vi kun på cirka 50 procent af den volumen, som vi plejer at have på denne årstid. Derfor er der heller ikke brug for fuldt mandskab endnu, tilføjer Anette Ustrup Svendsen.

Hun fortæller, at Scandlines løbende kalder hjemsendte medarbejdere tilbage på arbejde efter behov, ligesom en del vender tilbage, når lønkompensationsordningen udløber efter første forlængelse 8. juli.

Der er i år heller ikke ansat ekstra ferieafløsere i rederiet.

- De arrangementer, vi plejer at afholde for at rekruttere sommerferieafløsere - såkaldte "sommerfugle" - om foråret, kunne vi ikke afholde, da landet lukkede ned. Og vi ikke havde heller ikke mulighed for at sende dem på de nødvendige kurser under nedlukningen. Der er heller ikke samme behov for afløsere i år, som på "normale" år, da vi fortsat kun betjener halvdelen af de biler, vi normalt betjener på denne årstid, siger Anette Ustrup Svendsen.


Ser frem til ferieperiode

Tidligere ansatte "sommerfugle", er blevet genansat i denne sommer ud fra det behov Scandlines har.

Annonce

Hos Scandlines ser man frem til, at skolernes sommerferie begynder fredag både i Danmark og i den tyske delstat Slesvig-Holsten, som Femern og Puttgarden er en del af.
I delstaten kan borgerne rejse frit rejse til Danmark uden restriktioner. Når skoleferien begynder på begge sider af Femern Bælt, plejer det at betyde mange rejsende med de lokale færger.

Scandlines holder fast i, at man ikke forventer, i indeværende år, at nå op på samme antal rejsende, som før coronakrisen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE