Annonce
Erhverv

Stærk sommersæson understreger vækstpotentiale

Ifølge destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster, tyder alt på, at Lolland-Falster kan forvente et massivt indryk af besøgende frem mod 2030. Foto: Jan Knudsen/Arkiv

Det lokale turismeerhverv kan se tilbage på en stærk sommersæson med stigende besøgstal.

Sommersæsonen 2021 er slut. Dermed sættes der et solidt punktum for endnu en højsæson præget af stigende besøgstal og meldinger om fulde huse på tværs af Lolland-Falster.

- Vores forventning var, at sommersæsonen 2021 ville toppe 2020. Det bliver indfriet. Værd at bemærke er, at selvom 2020 var præget at rejserestriktioner, så var august 2020 den bedste nogensinde, og før det en juli måned, der tegnede sig for Østdanmarks stærkeste vækst. Så erhvervet har bestemt noget at glæde sig over, understreger destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster.

Flere rekorder

Flere af landsdelens væsentligste aktører har slået rekorder i løbet af højsæsonen, og langt de fleste overnatningstilbud har afvist gæster med besked om alt optaget.

- Lalandia er selvfølgelig en vigtig spiller lokalt, og oven på strabadserne i 2020 er det dejligt at se, at de slår rekord i juli måned målt på antallet af danske gæster. Derudover har signaturattraktioner som Pomlenakke og Den Grønne Verden styrket Lolland-Falster som maddestination. Ud over optimisme hos de større aktører glæder jeg mig over positive meldinger fra detailhandlen og de mindre erhvervsdrivende - ikke kun i de større byer, men også ude i landsbyerne.

Selvom de danske gæster for længst er vendt tilbage til hverdagen, så kan områdets attraktioner og erhvervsliv forvente tyske gæster langt ind i oktober.

- De seneste par år har vi oplevet en massiv tilvækst af tyske besøgende. Mellem 2017 og 2020 så vi eksempelvis en stigning på 50 procent i antallet af tyskere i feriehusene. Vi kan se af bookingsystemerne, at den udvikling fortsætter i 2021, hvor de tyske gæster kommer til at fylde godt op i sensommerlandskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Massivt indryk

Ifølge destinationschefen tyder alt på, at Lolland-Falster kan forvente et massivt indryk af besøgende frem mod 2030.

- Når Femern Bælt-forbindelsen åbner i 2029, står vores landsdel stærkt i forhold til at tiltrække endnu flere tyske turister. Vi vurderer, at der er grundlag for at fordoble den nuværende omsætning knyttet til turismeerhvervet, men det kræver en aktiv indsats at udnytte mulighederne, siger Brian Lindorf Hansen, der peger på, at Lolland-Falster desuden oplever stor investerings- og ekspansionslyst, blandt andet repræsenteret ved renoveringen af Hotel Nørrevang, kapacitetsudvidelse hos Nakskov Fjord Camping og ikke mindst planerne om at opføre 42 bæredygtige sommerhuse ved Kramnitze - og flere projekter er på vej.

- Erhvervet og aktørerne har en opgave i videreudvikle destinationen og rammevilkårene, så vi er parate til at udnytte væksten. Det arbejde er vi i fuld gang med på flere områder, men centralt står bestræbelserne med at skabe oplevelser i balance med naturen og sikre arbejdskraft. Vi oplever, at der investeres i projekter, der øger overnatningskapaciteten, men det betyder også en øget efterspørgsel efter arbejdskraft. Der er ingen tvivl om, at Lolland-Falster ikke er der, Danmark ender, men der, hvor væksten for alvor begynder - det gælder i høj grad også på turismeområdet, men vi skal være parate til væksten, slår Brian Lindorf Hansen fast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skift i behov

Corona-krisen har også afledt et skift i gæsternes behov og beslutningsgrundlag for valg af feriedestination.

- Vi ser et stigende behov for holde ferie tæt på eller i naturen, og det er selvfølgelig gode nyheder for Lolland-Falster. Derfor forventer vi, at arbejdet med eksempelvis at udvikle hele Lollands Sydkyst vil give et markant løft fremadrettet. En anden trend, som vi er opmærksomme på, er sikkerhed. Under coronakrisen har begreber som tryghed og sikkerhed fået en endnu mere fremtrædende rolle, og derfor vil det være afgørende for den gode ferieoplevelse, nu og i fremtiden, påpeger Brian Lindorf Hansen.

  • Ifølge destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster, tyder alt på, at Lolland-Falster kan forvente et massivt indryk af besøgende frem mod 2030. Foto: Jan Knudsen/Arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Nykøbing

Pryglet ud af Aarhus: Ny øretæve til NFC

Lokal nyt

Alt for våde marker: De er ærgerlige og frustrerede

Lokal nyt

Krævede syv års arbejde: Nu er det endelig klar

Sport

Claus Jensen: Vi skal lære af de her perioder

Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Annonce
Annonce
Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt