cookie-og-privatlivspolitik
Ifølge destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster, tyder alt på, at Lolland-Falster kan forvente et massivt indryk af besøgende frem mod 2030.
Ifølge destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster, tyder alt på, at Lolland-Falster kan forvente et massivt indryk af besøgende frem mod 2030.
Foto: Jan Knudsen/Arkiv

Erhverv

Stærk sommersæson understreger vækstpotentiale

Det lokale turismeerhverv kan se tilbage på en stærk sommersæson med stigende besøgstal.
11. september 2021 kl. 18:00 Af Jesper Bøgh

Sommersæsonen 2021 er slut. Dermed sættes der et solidt punktum for endnu en højsæson præget af stigende besøgstal og meldinger om fulde huse på tværs af Lolland-Falster.

- Vores forventning var, at sommersæsonen 2021 ville toppe 2020. Det bliver indfriet. Værd at bemærke er, at selvom 2020 var præget at rejserestriktioner, så var august 2020 den bedste nogensinde, og før det en juli måned, der tegnede sig for Østdanmarks stærkeste vækst. Så erhvervet har bestemt noget at glæde sig over, understreger destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster.


Flere rekorder

Flere af landsdelens væsentligste aktører har slået rekorder i løbet af højsæsonen, og langt de fleste overnatningstilbud har afvist gæster med besked om alt optaget.

- Lalandia er selvfølgelig en vigtig spiller lokalt, og oven på strabadserne i 2020 er det dejligt at se, at de slår rekord i juli måned målt på antallet af danske gæster. Derudover har signaturattraktioner som Pomlenakke og Den Grønne Verden styrket Lolland-Falster som maddestination. Ud over optimisme hos de større aktører glæder jeg mig over positive meldinger fra detailhandlen og de mindre erhvervsdrivende - ikke kun i de større byer, men også ude i landsbyerne.

Selvom de danske gæster for længst er vendt tilbage til hverdagen, så kan områdets attraktioner og erhvervsliv forvente tyske gæster langt ind i oktober.

Annonce

- De seneste par år har vi oplevet en massiv tilvækst af tyske besøgende. Mellem 2017 og 2020 så vi eksempelvis en stigning på 50 procent i antallet af tyskere i feriehusene. Vi kan se af bookingsystemerne, at den udvikling fortsætter i 2021, hvor de tyske gæster kommer til at fylde godt op i sensommerlandskabet.


Massivt indryk

Ifølge destinationschefen tyder alt på, at Lolland-Falster kan forvente et massivt indryk af besøgende frem mod 2030.

- Når Femern Bælt-forbindelsen åbner i 2029, står vores landsdel stærkt i forhold til at tiltrække endnu flere tyske turister. Vi vurderer, at der er grundlag for at fordoble den nuværende omsætning knyttet til turismeerhvervet, men det kræver en aktiv indsats at udnytte mulighederne, siger Brian Lindorf Hansen, der peger på, at Lolland-Falster desuden oplever stor investerings- og ekspansionslyst, blandt andet repræsenteret ved renoveringen af Hotel Nørrevang, kapacitetsudvidelse hos Nakskov Fjord Camping og ikke mindst planerne om at opføre 42 bæredygtige sommerhuse ved Kramnitze - og flere projekter er på vej.

- Erhvervet og aktørerne har en opgave i videreudvikle destinationen og rammevilkårene, så vi er parate til at udnytte væksten. Det arbejde er vi i fuld gang med på flere områder, men centralt står bestræbelserne med at skabe oplevelser i balance med naturen og sikre arbejdskraft. Vi oplever, at der investeres i projekter, der øger overnatningskapaciteten, men det betyder også en øget efterspørgsel efter arbejdskraft. Der er ingen tvivl om, at Lolland-Falster ikke er der, Danmark ender, men der, hvor væksten for alvor begynder - det gælder i høj grad også på turismeområdet, men vi skal være parate til væksten, slår Brian Lindorf Hansen fast.


Skift i behov

Corona-krisen har også afledt et skift i gæsternes behov og beslutningsgrundlag for valg af feriedestination.

Annonce

- Vi ser et stigende behov for holde ferie tæt på eller i naturen, og det er selvfølgelig gode nyheder for Lolland-Falster. Derfor forventer vi, at arbejdet med eksempelvis at udvikle hele Lollands Sydkyst vil give et markant løft fremadrettet. En anden trend, som vi er opmærksomme på, er sikkerhed. Under coronakrisen har begreber som tryghed og sikkerhed fået en endnu mere fremtrædende rolle, og derfor vil det være afgørende for den gode ferieoplevelse, nu og i fremtiden, påpeger Brian Lindorf Hansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE