cookie-og-privatlivspolitik
Ejendomsmægler Klaus Andersen, EDC Møller Jensen i Maribo.
Ejendomsmægler Klaus Andersen, EDC Møller Jensen i Maribo.
Foto: Arkiv

Erhverv

Sund forsigtighed på lokalt boligmarked

Ejendomsmægler mener ikke, at boligmarkedet er på pause.
23. marts 2020 kl. 16:30 Af Jesper Bøgh

Annonce

- Der er en behersket tilbageholdenhed på det lokale boligmarked, men det er ikke på pause.

Sådan lyder det fra ejendomsmægler Klaus Andersen, EDC Møller Jensen i Maribo, på baggrund af Folketidendes artikel lørdag om situationen på det lokale boligmarked på Lolland-Falster.

Her optrådte de to ejendomsmæglere Jørgen Danielsen, Home-mæglerne, og Dennis Frederiksen, Danbolig, hvor de begge gav udtryk for, at aktivitetsniveauet er dalet de seneste uger på grund af corona-krisen.

Begge understregede, at boligmarkedet ikke er lukket helt ned, men betegnede boligmarkedet som stille.

- Jeg vil beskrive det sådan, at der på boligmarkedet hersker en sund forsigtighed, lyder det fra Klaus Andersen, som uddyber:

- Det handler mest af alt om det sundhedsmæssige aspekt i krisen. Altså det, at vi bliver bedt om at blive hjemme, som myndighederne anbefaler, siger han.

Klaus Andersen peger dog på, at også han mærker de seneste ugers corona-krise.

- Vi bruger 50-60 procent mere tid på at få 10-20 procent mindre ud af det. Jeg møder eksempelvis ind hver morgen og gør rent og spritter af i vores butik, fortæller Klaus Andersen.

Men han giver også udtryk for, at færre ringer af sig selv.

- Derfor arbejder vi hårdt på at skaffe salgsaktiviteter. Her i weekenden var der stadig en hel del, der downloadede salgsopstillinger. Dem ringer vi til og spørger, om det ikke er noget, vi skal gøre mere ved. Vi er mere proaktive nu, slår han fast.

Overfor de boligejere, der har hus til salg, bliver der også gjort en del ud af at tage forholdsregler.

- Vi vil gerne sikre, at sælgerne føler sig trygge i forhold til fremvisninger. De traditionelle åbent hus-fremvisninger har vi aflyst, men vi gennemfører stadig en-til-en-fremvisninger med alle de forholdsregler, der skal tages i denne tid, fortæller han og tilføjer:

- Der er kommet en pudsig normalitet ved at hilse på hinanden med hænderne i lommen, fortæller han.

Han oplyser, at det ud af et samlet antal fremvisninger på mellem 17 og 21 de seneste dage kun er fire af dem, der har aflyst.

- Og de er blevet aflyst typisk af de potentielle købere, der endnu ikke selv har fået solgt eget hus. Så de fremvisninger, der har været, er typisk købere, der er mere klar til at købe, vurderer Klaus Andersen.

Når der er tale om boligejere, der sætter deres hus til salg, så kan Klaus Andersen mærke, at der er tale om færre, der har sat deres hus til salg de seneste uger.

- Vi kan godt mærke, at de, der sætter deres hus til salg nu, er et efterslæb fra før den pludselig opståede krise. Jeg vil vurdere, at antallet af nye huse, vi sætter til salg nu, ligger i niveauet 50 procent, siger han.

Han understreger, at når han kigger på statistikkerne for sin ejendomsmæglerforretning for de seneste tre uger, så kan han ikke se på tallene, at der er kommet en krise.

- Krisen afspejler sig endnu ikke i vores statistikker over salgstjek, nye boliger til salg og fremvisninger. Men om to-tre uger kan det have ændret sig, siger han.

Klaus Andersen er dog fortsat optimistisk, når han skal vurdere det lokale boligmarked på længere sigt.

- Jeg tror, at når året er omme, så vil vi ikke se den store effekt af krisen, slår han fast og gentager:

- Det er ikke min oplevelse, at boligmarkedet er på pause. Der hersker i stedet lige nu en sund forsigtighed, slår han fast.

Læs også artiklen: Lokalt boligmarked bremset af corona-virusKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce