Annonce
Erhverv

Turismen slog ny rekord på Lolland-Falster i 2021

Middelaldercentret oplevede rekordmange besøgende i 2021 til langt ud på efteråret. Foto: Claus Hansen

Rekord i antallet af overnatninger.

Turisterne strømmer til Lolland-Falster. I hvert fald har landsdelen endnu en gang slået ny rekord i antallet af overnatninger.

Fra 2020 til 2021 steg antallet af overnatninger på Lolland-Falster med 13 procent. Rekordåret 2019 blev overgået med syv procent.

- I byrådet er vi slet ikke i tvivl om, at væksten i fremtiden blandt andet skal komme fra udvikling af vores turisme. Vi er allerede i gang med at investere i Nakskov gennem Nakskov 2030, og jeg glæder mig til at præsentere den nye udviklingsplan for sydkysten, som vi arbejder på lige nu. De nye turismetal vil kun gøre det nemmere at realisere ambitionerne, siger Lolland-borgmester Holger Schou Rasmussen.

Også på borgmesterkontoret i Guldborgsund Kommune er der glæde over turismetallene.

- I Guldborgsund er vi meget stolte af at flere og flere besøger vores område, og vi imødekommer den stigende efterspørgsel ved at arbejde målrettet mod at forbedre besøgsoplevelsen i endnu højere grad. Det gør vi blandt andet via vores Destination Sydfalster-udviklingsprojekt, hvor vi i fællesskab med de lokale aktører og borgere arbejder med at udvikle og realisere en overordnet plan for hele Sydfalster som samlet turismedestination. Forhåbentlig vil indsatser som denne bidrage til, at endnu flere vil holde ferie på Lolland-Falster og komme igen år efter år, siger Guldborgsund-borgmester Simon Hansen.

Danskere driver vækst

De foreløbige overnatningstal for 2021, som Danmarks Statistik har offentliggjort viser også, at antallet af overnatninger på landsplan i 2021 steg med 16 procent i forhold til 2020, men ikke overgår det hidtidige rekordår 2019. Det samlede antal overnatninger i 2021 ligger otte procent under 2019-niveau.

Det er i høj grad de danske turister, der driver væksten. Corona-pandemien har betydet færre overnatninger fra udenlandske turister de sidste to år.

Ser man udelukkende på de udenlandske overnatninger ligger de 40 procent lavere i 2021 sammenlignet med 2019-niveau, før coronaen satte ind. Til sammenligning ligger de danske overnatninger 26 procent højere end i 2019.

Selv om de større byer oplevede et bedre 2021 end 2020, er det i meget høj grad overnatningerne i kyst- og naturområderne, der har trukket læsset. Her er der sket en stigning på tre procent i overnatningerne i 2021 sammenlignet med 2019, mens storbyovernatningerne ligger 34 procent fra 2019 niveau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lang turistsæson

Et af de steder, som har mærket, at turisterne har valfartet til kystkommuner som Lolland og Guldborgsund kommuner og endda til langt ud på efteråret er hos Middelaldercentret i Sundby.

- Der var masser af turister på Lolland-Falster hen over efteråret, og mange af dem valgte heldigvis at besøge os. Selvom det regnede hver dag i efterårsferien sidste år, så havde vi flere gæster end både i 2020 og 2019, fortæller direktør i Middelaldercentret, Roeland Paardekooper.

Nu hvor de Corona-relaterede restriktioner er ophørt, gælder det om at få de mange udenlandske turister tilbage. Derfor har Visit Lolland-Falster i samarbejde med VisitDenmark igangsat en massiv kampagne rettet mod de tyske turister.

- I øjeblikket er der markant efterspørgsel fra tyske turister, der vil leje feriehus på Lolland-Falster, fortæller udviklingschef hos Visit Lolland-Falster, Lindy Kjøller.

Samtidig bliver der sat ind på at fastholde den meget høje interesse for Lolland-Falster, som de danske turister har udvist under corona-restriktionerne. Det sker med en stor danmarks-kampagne, som gennemføres i samarbejde med 19 andre danske destinationsselskaber.

  • Middelaldercentret oplevede rekordmange besøgende i 2021 til langt ud på efteråret. Foto: Claus Hansen
Annonce
Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier