cookie-og-privatlivspolitik
Dansk El-forbund og Fehmarn Belt Contractors har indgået en ny lønaftale.
Dansk El-forbund og Fehmarn Belt Contractors har indgået en ny lønaftale.
Foto: Anders Knudsen

Femern

Elektrikere sikret mindst 217,70 kroner i timen

Dansk El-forbund har forhandlet løn med FBC-konsortiet, og afdelingsformand Dennis Fridthjof er godt tilfreds.
29. september 2021 kl. 17:00 Af David Arnholm

FEMERN BÆLT For et år siden indgik Fehmarn Belt Contractors (FBC) overenskomst med BAT-kartellet, og på etårsdagen i går blev FBC og Dansk El-forbund enige om en ny lønaftale. Den indebærer, at elektrikere hos FBC sikres en minimumsløn på 217,70 kroner i timen.

- Det er faktisk et meget godt resultat. 217,70 kroner i timen er der ikke så mange andre, der får, siger Dennis Fridthjof, der er formand for Dansk El-forbunds storstrømsafdeling.

Han forklarer, at det indgår i overenskomsten, at Dansk El-forbund en gang om året kan bede om at få forhandlet lønnen, og at det er det, der er sket. Han glæder sig også over, at overenskomstaftalen fra sidste år omfatter et kædeansvar, for det betyder, at FBC har ansvaret for, at underentreprenører også efterlever overenskomsten og lønaftalen.

- Det er en god aftale. Der er ikke mange overenskomster, det står i, bemærker han.


Brug for 200 elektrikere

Umiddelbart er der dog ikke mange elektrikere ansat hos FBC, som blandt andet har opgaven med at grave renden til tunnelen. Dennis Fridthjof anslår, at det drejer sig om 10-12 elektrikere.

Annonce

Men det store tunnelprojekt får snart brug for mange flere elektrikere. I øjeblikket har Femern A/S nemlig to store opgaver i udbud: en transformatorstation, der blandt andet skal levere strøm til jernbanen, og apteringen af de elektriske og mekaniske installationer i tunnelen.

De opgaver vil formentlig give arbejde til omkring 200 elektrikere i seks år, anslår Dennis Fridthjof.

- Og det kan vi slet ikke skaffe i Danmark, så der skal udenlandsk arbejdskraft ind, siger han og fortæller, at Dansk El-forbund og resten af BAT-kartellet er ved at gøde jorden for, at medarbejderne på de to entrepriser også får gode løn- og arbejdsvilkår.


Møde på hotel

Flere konsortier er nemlig blevet prækvalificeret til at byde på de to kontrakter, og forrige fredag var konsortierne, arbejdsgiverforeningerne og fagforeningerne inviteret til at mødes på Hotel Admiral i København.

Her fik konsortierne en orientering om forholdene på det danske arbejdsmarked, så de kan tage højde for regler om løn, bolig, ferie, kørsel og så videre, når de skal udregne deres bud på opgaverne.

Annonce

- Så ved de, hvad de går ind til, og så er det lettere for os senere i processen at få dem til at holde det. Og de var meget interesseret, for de vil gerne vide, hvad de skal leve op til, siger Dennis Fridthjof, der ligesom sine kolleger fik udvekslet visitkort med flere repræsentanter fra entreprenørfirmaerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

Annonce

ANNONCE