Annonce
Guldborgsund

Dansk Bioøkonomi Konference 2020 aflyses

Kokkeeleverne Asger Emil Munk og Karl Jensen er i gang med at rense tang, der skulle have været en del af smagsprøverne på konferencen. Foto: Diana Telvig

Det bliver ikke til en afvikling af et kæmpe program med fokus på bioøkonomi og alskens aktiviteter de næste to dage på Engestofte Gods.

ENGESTOFTE Onsdag og torsdag i denne uge skulle over 150 iværksættere, investorer, forskere, virksomhedsejere med flere for femte år i træk have været samlet på Engestofte Gods for at vidensdele og netværke omkring bioøkonomi. Men nye corona-retningslinjer hos mange af konferencens oplægsholdere betyder, at mange nu er forhindrede i at deltage. Derfor har Guldborgsund Kommune valgt at udskyde konferencen.

Nye interne retningslinjer

- På baggrund af statsministerens udmelding i fredags har flere af vores oplægsholdere fået nye interne retningslinjer omkring deltagelse i konferencer, som gør, at de ikke kan deltage i konferencen. Vi har derfor set os nødsaget til at udskyde konferencen, hvor vi ellers godt kunne overholde alle retningslinjer i forhold til corona. Det er naturligvis med stor ærgrelse både fra oplægsholderne og fra os, men beslutningen har ikke været svær. Når oplægsholderne på baggrund af corona-situationen forhindres i at møde op, kan vi ikke garantere den høje kvalitet fra tidligere konferencer. Derfor må vi desværre trække i bremsen.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse om aflysningen fra kommunaldirektør i Guldborgsund Kommune Søren Bonde.

I år skulle den store konference med besøg fra hele landet ellers udvides til at vare to dage. Første konferencedag skulle der sluttes af med en verdensmål-middag på Hotel Saxkjøbing, mens dag to skulle give plads til besøg hos Visual Climate Center samt virksomhedsbesøg.

- Formålet med konferencen er netop at mødes, videndele og udvikle på tværs af hele værdikæden, og den del kan ikke lade sig gøre virtuelt, tilføjer kommunaldirektøren.

Dansk Bioøkonomi Konference, der er Danmarks største konference inden for bioøkonomi, er tidligere blevet afviklet på Saxkjøbing Sukkerfabrik. I år skulle arrangementet være foregået over to dage og på Engestofte Gods.
Landets førende eksperter og forskere i bioøkonomi var programsat til at give deres viden og gode råd videre til jordbrugere, erhvervsdrivende, iværksættere, investorer og interesseorganisationer fra hele landet.
Bioøkonomi handler kort fortalt om at tage uudnyttet biomasse og forvandle det til nye produkter. Det kan være æblerester og frasorterede ærter, som bliver til kosttilskud eller halm og roetoppe, som kan blive til plejeprodukter eller rengøringsmidler - og de sidste rester til biogas. På den måde kommer der ny værdi ud af rester.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerede i gang

Da konferencen skulle foregå onsdag og torsdag i denne uge, er mange forberedelser allerede i gang. På Celf i Nykøbing er kokkeelever i gang med at teste de smagsprøver, de skulle have serveret for deltagerne på konferencen. I smagsprøverne indgår mange af fremtidens fødevarer, og eleverne havde glædet sig til at servere retterne på konferencen.

- Eleverne har udviklet og testet alle retterne, som blandt andet indeholder roetoppe, quinoa, insektlarvemel og tang. Eleverne var helt klar, og jeg håber meget, vi får en anden anledning til at dele de nye smagsoplevelser, siger koordinator Mette Jørgensen, som arbejder med planlægningen af konferencen.

I løbet af den kommende uge drøftes det, hvordan og hvornår en ny konference kan holdes. Planlægningsgruppen består af Inbiom, Food & Bio Cluster Denmark, Aarhus Universitet, Teknologisk Institut, World Perfect, Business Lolland-Falster og Guldborgsund Kommune.

  • Kokkeeleverne Asger Emil Munk og Karl Jensen er i gang med at rense tang, der skulle have været en del af smagsprøverne på konferencen. Foto: Diana Telvig
Annonce
Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde