cookie-og-privatlivspolitik
Fra venstre ses anlægsgartner Lars Dyrberg fra H. Rasch & Søn, Tønnes Lørup fra LP Montage, Rikke Cora Larsen, arkitekt hos ETN Arkitekter, Bo Jørgensen fra Bo-Hus, Jacob Goldbech, Rask El, og David Andersen, Thyges VVS.

3

Billeder

Fra venstre ses anlægsgartner Lars Dyrberg fra H. Rasch & Søn, Tønnes Lørup fra LP Montage, Rikke Cora Larsen, arkitekt hos ETN Arkitekter, Bo Jørgensen fra Bo-Hus, Jacob Goldbech, Rask El, og David Andersen, Thyges VVS.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Et lokalt hold har en betydning

Bo-Hus har slået sig sammen med fire lokale virksomheder om byggeriet af ny skole.
20. september 2020 kl. 06:30 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYKØBING Sørgelige tjavser af ukrudt og en lille smule græs stritter op af den tørre jord på en stor mark ved Sundbys industrikvarter. Men bag et læhegn 100 meter længere fremme ser naturen anderledes frodig ud, og det er her, at den nye Sundskole skal placeres.

Det bliver et hold af udelukkende lokale håndværkere, der skal bygge og lave den sidste finish på skolen. Det har Bo-Hus, entreprenøren på opgaven, sikret sig, og det betyder alverden til forskel. Både undervejs i arbejdet og for det endelige resultat, lyder det fra samarbejdsparterne, der alle er mødt op på den tjavsede mark.

Det bliver den Stubbekøbing-baserede H. Rasch & Søn, der står for anlægsgartneriet, imens LP Montage fra Nørre Alslev tager sig af at levere betonelementer til bygningen. Med i samarbejdet er også Rask El og Thyges VVS samt de lokale ETN arkitekter, der særligt har taget sig af landskabet omkring skolen.

- At vi er lokale betyder, at vi selv har noget på spil i det her arbejde. Vi kommer selv til at besøge skolen, når vi får gæster udefra og vil vise dem udsigten fra bakken. Vi har en stolthed over området, som er med i udførelsen af arbejdet, forklarer Rikke Cora Larsen fra ETN Arkitekter.

Og undervejs i arbejdet har det en meget stor betydning, at håndværkerne også kender hinanden, fordi de måske spiller fodbold sammen eller har børn på samme skole. Det gør noget godt for samarbejdet, siger Jacob Goldbeck fra Rask El.

Derudover har det den ikke helt uvæsentlige betydning, at lokale borgere ser ens firmanavn i forbindelse med byggeriet og måske giver et kald, hvis man skal have lavet en opgave på sit hus, siger Lars Dyrberg, der ejer anlægsgartnervirksomheden H. Rasch & Søn.

Alle parter - bortset fra Lars Dyrberg og arkitekterne - har en enkelt gang før arbejdet sammen om de 19 lejligheder på Nygade. Men det er deres første store projekt sammen.

- Det kræver tillid til de andre, når man har et hold, som vi har nu. Nogle steder kan man på byggepladsen finde på at rive håret af hinanden, eller elektrikeren kan komme med et urimeligt krav. Vi har ikke bygget en stor skole før, men vi har måske lavet lidt sammen på sygehuset og kender hinanden. Det er en fordel, siger Bo Jørgensen fra Bo-Hus.

Læs også: Ny folkeskole præsenteretKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce