cookie-og-privatlivspolitik
Banen er klar, og den bagerste del af hallen vil med tiden indeholde omklædningsfaciliteter, og hvem ved, hvad familien ellers finder på?

3

Billeder

Banen er klar, og den bagerste del af hallen vil med tiden indeholde omklædningsfaciliteter, og hvem ved, hvad familien ellers finder på?
Foto: Anne Katrine Petersen

Guldborgsund

Fra dyrehold til tennisbold

Mads Rasmussen og Juliane Elander flyttede til Mads' hjemegn og fik nærhed og muligheder.
10. oktober 2021 kl. 21:33 Af Anne Katrine Petersen

HILLESTRUP Jens Magnus kravler afsted på kunstgræsset i den tidligere stald. Storesøster Vera er også nede på alle fire i en leg med lillebror. Mellemstebarnet Vibe løber i ringene, der er lagt ud.

Sådan en stald kan bruges til meget.

De fleste kvadratmeter er efterhånden forvandlet til en tennisbane, komplet med kunstgræs og sand. Men den har også været brugt til at løbe på rulleskøjter, spille rockguitar og male grafitti i.

Fremover er det ikke bare familien Elander Rasmussen, der får glæde af den. Idestrup Tennisklub skal bruge hallen, når indendørs-sæsonen begynder.

Juliane Elander vil ikke udelukke, at andre også kan få gavn af den.

Annonce

- Vi vil gerne bidrage med noget lokalt, siger hun og fortæller om, hvor godt de er blevet taget imod, efter de flyttede fra Bagsværd til Hillestrup.

Af alle fra tennisklubben, over privatskolen til de nærmeste naboer.

- Jeg er ret vild med det nære. Det her med, at man hjælper hinanden lokalt. Da vi skulle af med nogle gamle siloer, kom Honning Henning lige med udklip fra "Det lille Marked", og i vinter fik pigerne en tur på slæderne efter naboens traktor. Vi er så glade for at bo her, siger hun og tager Jens Magnus på armen.

De to piger skal også med indenfor og gøre sig klar til svømning.

Stuehuset rummer både romaskiner og klatrestativer. Juliane Elander og Mads Rasmussen har begge en elitekarriere som roere bag sig. I dag arbejder Mads Rasmussen som læge i akutmodtagelsen og med innovation i Athena-huset på Nykøbing F. Sygehus. Juliane Elander er begyndt at studere. Begge er blevet grebet af tennis efter datteren, Vera, begyndte at gå til det. Dengang boede de i Bagsværd, hvor det nærmest var umuligt at få spilletid på banerne.

Annonce

Derfor er det en stor forandring at få sin egen hal. Klubben fra Bagsværd har allerede været på tenniscamp på Falster, ligesom flere vennepar er kommet med på tennisbølgen.

- Det er sjovt. Det er også det, tennishallen handler om. En mulighed for at være aktive og have det sjovt sammen, fortæller Juliander Elander, der ikke er bange for, at børnene skal føle sig presset til at spille tennis.

- Jeg ser sådan på det, at vi skaber nogle muligheder. Hvis de ikke har lyst, er der ingen tvang.

Mulighederne deler de gerne med gamle venner fra tiden i Bagsværd. Og deres børn.

Juliane Elander husker, hvordan hun gav en af dem en tur på naboens hest i sommer.

Annonce

- Så siger han: Juliane, det der med at bo på landet, det er lidt ligesom at holde ferie hver dag, ik? Og jeg svarede: "Jo, her er dejligt, er her ik'?".KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE