cookie-og-privatlivspolitik
Peter og Dorte Høilund har åbnet advokatkontor i Langgade 13 i Nykøbing. Herfra vil de tage imod alle typer klienter - både private, virksomheder og offentlige myndigheder.
Peter og Dorte Høilund har åbnet advokatkontor i Langgade 13 i Nykøbing. Herfra vil de tage imod alle typer klienter - både private, virksomheder og offentlige myndigheder.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Køb af campingplads fører til nyt advokatkontor

Far og datter åbner advokatkontor sammen efter køb af lokal campingplads.
12. september 2018 kl. 20:00 Af David Arnholm

Annonce
FAKTA
Dorte og Peter Høilund har begge skrevet flere bøger:
Peter Høilund: "Socialretsfilosofi - retslære for socialt arbejde".
Peter Høilund: "Social retfærdighed - udkast til en retslære for socialt arbejde".
Dorte Høilund: "Retssikkerhed og juridisk metode".
Dorte Høilund: "Persondataret".

Det hører til sjældenhederne, at der åbner et nyt advokatkontor i Nykøbing. Endnu sjældnere er det, at det er en far og en datter, der åbner advokatkontor sammen. Og det er vist aldrig før sket, at det er købet af en campingplads, der sætter det hele i gang.

Men sådan forholder det sig med Advokatfirmaet Høilund, der for nylig er åbnet på adressen Langgade 13, 2. sal. Her finder man far Peter Høilund og hans datter, Dorte Høilund. De kommer oprindeligt fra hovedstadsområdet, men i november overtog Dorte Høilund og hendes mand, Flemming Johansen, Marielyst Ny Camping ved Sildestrup Strand.

Dorte Høilund er dog uddannet jurist og har i en årrække været lektor på Professionshøjskolen Metropol med speciale i persondataret og forvaltningsret. Hun har også undervist i juridisk metode på Københavns Universitet og skrevet lærebøger i persondataret og juridisk metode samt retssikkerhed. Planen er derfor, at det er hendes mand, der skal tage sig af campingpladsen, mens hun altså skal arbejde som advokat.

Og hun har det ikke fra fremmede. Hendes far, Peter Høilund, er således også uddannet jurist og har i mere end et årti arbejdet som advokat med møderet for Højesteret. De seneste 12-13 år har han været ansat ved Roskilde Universitet, hvor han som professor i socialvidenskab særligt har forsket i socialretlige emner. Ligesom sin datter har han skrevet flere bøger, og nu åbner de altså advokatkontor sammen.

- Vi synes, det er spændende. Vi glæder os meget, siger Peter Høilund og fortæller, at de er vant til at arbejde sammen.

- Ikke som advokater, men meget omkring bogprojekter, siger han og forklarer, at de har hjulpet hinanden med deres bogudgivelser, ligesom de holder ferier sammen - og så er han i øvrigt flyttet ind i hovedbygningen på campingpladsen.


Alle typer klienter

Selv om de har hver deres specialer, er de parat til at håndtere så godt som alle typer sager.

- Vi tager alle klienter. Det bliver en blandet landhandel, hvor vi tager, hvad der kommer - også gerne erhvervsklienter. Men i modsætning til mange andre er vi ikke ude efter at få de store firmaer, fortæller Peter Høilund.

Advokatfirmaet Høilund vil altså kunne hjælpe med klassiske ting som boligkøb og testamenter, skilsmisser, bodeling og så videre, men også straffesager, advokatundersøgelser og lignende.

Dorte og Peter Høilund har også planlagt en række kurser, hvor man kan blive klogere på "sagsbehandling for ikke-jurister" eller få en introduktion til den nye persondataforordning og databeskyttelseslov. Den slags kurser holder de også gerne på bestilling, hvis virksomheder eller andre ønsker en indføring i et bestemt emne.

I første omgang vil Peter og Dorte Høilund være alene på kontoret, men de vil formentlig ansætte en advokatsekretær.

- Og så må tiden vise, hvordan antallet af medarbejdere udvikler sig. Der er plads til ekspansion, så vi skal måske have ansat en eller to ekstra jurister, bemærker Peter Høilund.

Advokatfirmaet Høilund holder åbningsreception 5. oktober klokken 14-16.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05

Annonce