cookie-og-privatlivspolitik
Da Stubbekøbing Havn ikke længere er en erhvervshavn, har Guldborgsund Kommune fået overdraget ejerskabet af de bygninger, der førhen tilhørte havnen.
Da Stubbekøbing Havn ikke længere er en erhvervshavn, har Guldborgsund Kommune fået overdraget ejerskabet af de bygninger, der førhen tilhørte havnen.
Foto: Flemming Keith Karlsen/arkiv

Guldborgsund

Mister sin status som erhvervshavn

Tabet af Kriegers Flak vindmøllepark-tilbud betyder tab af status.
17. august 2019 kl. 12:40 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

STUBBEKØBING Stubbekøbing Havn kan ikke længere kalde sig for en erhvervshavn. Det besluttede et enigt byråd torsdag aften.

Med faldende aktivitet og omsætning på Stubbekøbing Havn vurderede Guldborgsund Kommune, at der ikke længere er forretningsmæssigt grundlag for at opretholde Stubbekøbing Havn som en kommunal selvstyrehavn.

Som kommunal selvstyrehavn er havnen en selvstændig virksomhed med økonomien er adskilt fra kommunens. Med byrådets beslutningen bliver havnens bygninger og materiel tilbageført til Guldborgsund Kommune under kommunens teknik- og miljøafdeling.

Havnen skal derfor også rette sig ind under de økonomiske rammer, som teknik-, miljø- og ejendomsudvalget udstykker i fremtiden.

- Nogle vil synes, det er en kedelig sag, og nogle vil synes, det er en god sag. Personligt og på Dansk Folkepartis vegne synes vi alligevel, det er en rigtig god sag, selvom det ikke er lykkedes at drive Stubbekøbing Havn kommercielt som en erhvervshavn, fortalte René Christensen, der er formand for Guldborgsund Kommunes havnebestyrelse, på torsdagens byrådsmøde.

Beslutningen betyder også at Stubbekøbing Havn nu ikke længere hører under denne havnebestyrelse.

- Vi havde i havnebestyrelsen håbet, at Kriegers Flak (servicering af havvindmølleparken, red.) skulle have haft udgangspunkt fra Stubbekøbing. Det ville have været rigtigt godt for Stubbekøbing by og for Guldborgsund Kommune. Det havde givet nogle arbejdspladser. Det lykkedes desværre ikke. Det blev Klintholm Havn, der vandt den.

- Så har vi i havnebestyrelsen drøftet, hvad der så kan ske. Og der må vi anerkende, at når vi kigger i tallene, så er det ikke realistisk at få Stubbekøbing Havn op at være en stor erhvervshavn igen, fortalte René Christensen.

- Dermed ikke sagt, at der ikke er erhverv på havnen i Stubbekøbing. Der er masser af erhverv. Der er også fisk, som giver noget liv på havnen og i Stubbekøbing. Vi har nogle dygtige smede, hvor vi kan se, den bedding, vi har, bliver brugt meget. Vi håber selvfølgelig i havnebestyrelsen, at teknik- og miljøudvalget fortsat vil dyrke det som et erhvervsområde, lød opfordringen fra René Christensen.

Stubbekøbing Havn havde et underskud på 560.000 kroner i 2018 og cirka 335.000 i 2017. Havnen har gennem de seneste seks år haft et gennemsnitligt underskud på 200.000 kroner om året.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce